Има ли почитетели на Сидни Шелдън ?

• 10 650
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Да и аз се присетх за филм по Ако утрото настъпи.Беше озаглавен Отмъщението е сладка дума (или сладко нещо) Не помня защото съм била  малка като го гледаха нашите ,а покрай тях и аз.Някой да го е срещал?Иначе това ми е любимият негов роман.Също и От утрото до здрача.Има още някои които не съм прочела и мисля скоро да попълня този пропуск.Страхотен автор.Голо лице го прочетох за един ден.А Ако утрото настъпи съм чела поне 10 пъти.Даже моят мъж ,който по начало е фен на Стивън Кинг се влюби в този роман.

# 16
Преди години прочетох повечето от неговите книги разбира се на един дъх  Simple Smile Харесвам ги защото до края те държат в напрежение. Не мога да кажа коя ми е любимата, мисля, че всяка е интересна и си струва да се прочете.

# 17
6 от книгите на Сидни Шелдън сега ги има на промоция с 40% намаление, има акция на сайта на издателството
https://www.bard.bg/promo/x-of-y/?id=364

Също 8 книги на Даниел Стийл и 6 книги на Нора Робъртс. Поръчката е безплатна, ако е за покупка над 30 лв.

# 18
Беше доста популярен около 1994-96 г. В оди период изчетох няколко негови книги, в това число и "Вятърните мелници". Най-четените автори в онзи период бяха Сидни Шелдън, Харолд Робинс, Кен Фолет, Дийн Кунц, Джон Гришам, Робърт Лъдлъм. Издаваха ги, после ги преиздаваха.

# 19
И в тази тема да попитам - търся препоръка за автор, който е близък по стил на Сидни Шелдън. Обожавам книгите му, чела съм ги всички и си търся друг автор, който има подобен стил на писане.

# 20
Доколкото знам.. Даниел Стийл, Нора Робъртс...

# 21
И в тази тема да попитам - търся препоръка за автор, който е близък по стил на Сидни Шелдън. Обожавам книгите му, чела съм ги всички и си търся друг автор, който има подобен стил на писане.
Здравейте, Лейди Касиопея Дювал,
Не знам дали сте прочели и дописваните книги след смъртта му от писателката Тили Багшоу (линк към тези книги: https://www.bard.bg/authors/?id=375 ). Толкова добре се е справила, че все едно самият Сидни Шелдън ги е писал. Последната такава книга, разгърната от Тили Багшоу, е "Феникс", като писателката я оставя с отворен финал, та се надявам да има продължение.
Иначе и аз съм голям фен на Сидни Шелдън и също търся други автори, които така да ме грабнат. Ако обичате криминални загадки, бих ви препоръчала Агата Кристи и Хелена Диксън. Също пишат увлекателно.
Animal Dolphin

# 22
Чела съм ги - само една част от тях. За съжаление, лично според мен, са много, много далече от неговите книги. Специално Феникс изобщо не ме грабна. Веднага се усеща, че не е писана от него, макар и да са дописвани.

Относно Агата кристи - чела съм само няколко нейни книги, както и на Чейс. Доста са ми сухи. Прекалено чисти криминалета са, а аз обичам да има и някаква друга нотка в книгата. Затова Шелдън ми лепна перфектно.

Другата ми любима писателка е Сандра Браун, макар, че нейните книги се водят любовни. Примерно книгата "Свидетелката" ме държеше на нокти от първата до последната страница и буквално на един дъх я прочетох - просто не можех да я оставя. Да, има и лека еротика, обаче, като цяло си е трилър и много добре се е получила комбинацията от двата жанра. Препоръчвам я, ако не сте я чела.

Относно Даниел Стийл и Нора Робъртс - техните книги не са ли основно любовни романи?

# 23
  • БУРГАС
Нора Робъртс и особено Даниел Стийл са много далече от Сидни Шелдън. Аз бих препоръчала Харлан Коубън , макар да не са кой знае колко подобни.

# 24
Така е. По близо до Сидни Шелдън е Джаки Колинс. Когато Сидни Шелдън беше най-популярен, зведно с него вървяха бестселърите на Харолд Робинс, Кен Фолет, Дийн Кунц, Джон Гришам, Робърт Лъдлъм, Ерик Ластбейдър и др.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 12:24 от youknow

# 25
Не бих казала, че Тили Багшоу пише като Сидни Шелдън.... точно обратното -веднага се усеща,че е друг авторът... липсва характерния стил на Шелдън,с лекия хумор...опитах Феникс-еми изтърпях я до 60 стр.и ...дотам!
А за други автори,пишещи увлекателно като Шелдън,бих посочила Робин Кук-пише медицински трилъри -Кома, Треска,Непрогледност,Маркер-тия ме"грабнаха" от първата страница!
Ама все пак хората са различни -един харесва едно,друг друго....

# 26
  • Mediterraneo
Доколкото знам.. Даниел Стийл, Нора Робъртс...

Е, нееее. Нора Робъртс донякъде, но къде сложи Шелдън до Даниел Стийл. Нора Робъртс има хубави поредици с криминална нишка, не е чисто любовен роман.
Харлан Коубън пък ми е съвсем далеч от търсеното.Фен съм му, както някога бях на Шелдън, но не откривам общо в стила им.

# 27
  • столицата
Да повдигна темата отново - някой открил ли е друг автор, който да е подобен на Шелдън като стил на произведенията и начин на писане.

# 28
Ами ако го броим трилър мога да препоръчам автори, някой с повече убийства, други не, но са интересни - Ники Френч, Крис Картър /ненадминат, но доста брутален/, Ю Несбьо, Ирса Сигурдардотир...

# 29
Ее, къде отидохте... Ю Несбьо и Ирса Сигурдардотир пишат северни криминални романи. Понеже съм чел книги от тях и затова го казвам. Сидни Шелдън не пише баш кримки.

Общи условия

Активация на акаунт