Картофени кюфтета

• 12 165
  • 24
  •   1
Отговори
Продукти:
10 средни картофа
200гр. сирене
5 яйца
1 главичка лук
чубрица
черен пипер
сол
олио за пържене

Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме  и ги намачкваме с преса. Прибавяме сиренето, 2 яйца, ситно нарязания лук,чубрица, черен пипер и сол. Оформяме кюфтета и панираме в брашно, яйце и галета и пържим в нагорещено олио.

# 1
Правя ги почти по твоята рецепта,с малко изменения.Не слагам сирене.Лука го настъргвам на ренде.Вместо чубрица,слагам ситно нарзан пресен магданоз.Панирам ги само с галета.

# 2
Моите са без лук и чубрица, но със сирене и магданоз. Напоследък си правя морковени кюфтета с картофи, много са сполучливи  Simple Smile

# 3
  • София
Много обичам картофени кюфтета! Благодаря за рецептата!   bouquet

Блонди интересно предложение, ще се пробва! Simple Smile

# 4
Мммм, че обичаммм Mr. Green Аз слагам магданоз, не чубрица, а и последният път пробвах печени - много добре станаха, малко по-сухи от пържените, ама пък и по-полезни. Laughing  chef

# 5
искам само да попитам, ако се пекат във фурната, пак ли се овалват в брашно, яйце и галета? (много се извинявам за лаишкия въпрос  Embarassed)...

# 6
  • Разград
искам само да попитам, ако се пекат във фурната, пак ли се овалват в брашно, яйце и галета? (много се извинявам за лаишкия въпрос  Embarassed)...

Последно като правих картофени кюфтета ги пекох във фурната.Не съм овалвала в брашно и яйце.
Сварих си картофите,размачках ги като се охладиха,сложих им сирене,копър,1яйце,сол на вкус и май това беше,забравих вече.Оформих с леко намаслени ръце на кюфтенца и пекох на предпоследното ниво на горен реотан само.По някое време ги обърнах.Бързо станаха и бяха много вкусни с млечен сос.

# 7
И аз не овалвах в нищо Thinking Но ще направя следващия път като Макс-мама - на горен реотан само. Peace  bouquet

# 8
  • Torino,IT
Точно съм решила за обед да правя картофени кюфтета и гледам има пусната тема  Laughing
Моите ги правя като към сварените и намачкани картофи прибавям едно голямо или две малки яйца, настърган пармезан, магданоз, сол и черен пипер, правя ги не кръгли, а продълговати, като крокети, овалвам в галета и пържа.

# 9
  • софия
Моите са без лук и чубрица, но със сирене и магданоз. Напоследък си правя морковени кюфтета с картофи, много са сполучливи  Simple Smile

от морковите не стават ли сладки?

# 10
  • забравих си мисълта...
Аз ги правя ето така и са много вкусни. Рецептата е много сполучлива.
Картофени кюфтета с пълнеж от сирене на фурна

# 11
от морковите не стават ли сладки?

Сладнят, да. Но ги поднасям със сух таратор и се допълват идеално  Simple Smile

Аз ги правя ето така и са много вкусни. Рецептата е много сполучлива.
Картофени кюфтета с пълнеж от сирене на фурна

Звучи вкусно и лесно. Утре ще ги пробвам  Blush

# 12
  • забравих си мисълта...
Блонди, надявам се да ти допаднат. Аз по принцип гледам да са уж с възможно по-малко калории, да съдържат по-малко мазнини и да са вкусни. Ще се радвам ако ти се усладят. Мнението на кулинар като теб ми е много ценно  Hug  Blush.

# 13
Ами, никакъв кулинар не съм, уча се, но ти благодаря за милите думи  Blush Hug Много обичаме картофени кюфтета, но при пърженето ужасно много мазнина поемат  Confused и затова не ги правя. Много ми хареса рецептата ти, ще пиша отзиви после   bouquet

# 14
А защо винаги преди да правя картофени кюфтета се питам този път ще се разпаднат ли ,или не?  Laughing newsm78

Общи условия

Активация на акаунт