АПРИЛче чакаме с нетърпение и пазаруваме с умиление - 18

• 31 791
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Катерина 80, добре дошла!  Laughing Моя термин е на 23 април и според мен е рано за пране и гладене на бебешките дрешки и др., защото до тогава има много време и пак ще натрупат прах и няма да са свежи. А и често ги вадя да им се радвам. Чакам поне да започнат някакви подготвителни контракции или нещо, което да е предвестник на раждането (ако изобщо разбера  Laughing), че да се хвана и да свърша тази работа.

Вяра, няма лошо да си поплачеш малко. Много тъпа ситуация за всички, които не са с половинките си точно сега.   bouquet Hug

Аз се чудя моя палавник в корема дали няма да иска да ми честити рожденния ден на 5 април лично.  Joy По изчисления тогава ще съм в 37 г.с. Чакам да видя тези от вас, които няма да са планово секцио в коя седмица ще започнат да раждат.  Laughing

# 451
  • последна надежда
Мили Ванили, аз мисля да ползвам слинг, ако си намеря де или се справя с шиенето. Струват ми се доста удобни и за бебето и за майката.
Аз започнах да му говоря на мойто бебе, че му е рано да излиза. Навънка е лошо времето и няма да му хареса. Пък сега ако излезне няма кой да води бате на училище и тренировки. Ама бебока не слуша, корема се е смъкнал още повече, а контракции си имам всеки ден.
Днес времето е отвратително, а аз имам обикаляне цял ден. Училище, тренировки, ЖК, трябва да си донеса последната част от багажа от предишната къща и за капак от Закрила на детето пак ме викат за разговор  ooooh!. Но поне с такъв натоварен график нямам време да се стресна от престоящото раждане  hahaha.

galeto Честит рожден ден!

Добре дошли на новите момичета.

За кърменето, аз не се притеснявам да кърмя на вън. Това е нещо толкова естествено и нормално.

# 452
Добро утро и от мен. Сабудих се рано, рано от едни остри ритници , лакти, опитах се да поспя още малко, но малкия човек беше на друго мнение Laughing
Честит Рожден Ден на Галето, да си жива и здрава,много щастлива и обичана. И да се роди един сладък и пухкав бебок  bouquet
Добре дошли а Ло и Катерина 80 welcome
Вяра поплачи си мила,за да ти олекне. Не се притеснявай,че пак трябва да влезеш в болница. Така ще се успокоиш. Целувки
Галя 5 ,аз имам имен ден на Великден, и се чудя дали и нашата калпазанка няма да ми честити лично. Има избор от 3 дена Flutter Ще я видим таз работа.
Яникзп се губи нещо! Дали не е родила?
За пазаруването и милото се дърпаше, каза,че ще пазарува сам след раждането- без баби!!! А на мен ми даде задачата да му приготвя списък кое ,на коя марка, колко кинти и от кой магазин. Така съм спокойна,че няма да оплеска нещо. Но и него не го свърта и все взимаме по нещо на бебата и от списака ни остана коритце и разни дреболийки Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ние сме предупредили бабите без наше одобрение да не купуват нищо за бебето. Учудващо нямаше сърдити Flutter Но и двете имат по един плик с дехи вече Joy Joy Joy

# 453
Добро утро мамчета! newsm51

galeeto  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! newsm51  bigdance2 bdbaloni   Бъди жива и здрава,обичана и харесвана,модерна, богата и красива! Днес е твоят ден. А най-хубавия подарък да си го гушкаш април.

Katerina_80   welcome  мисля че наистина може много да си помогнем взаимно и да се подкрепим. Peace  за дрешките и аз нищо не съм почнала да пера. иначе си приготвям по-малко (17.04. ми е термина)

За слинга смятам да ползвам, защото кенгуруто (поне нашето)може да се ползва от 5м нататък. а за новородено е доста удобен слинга. Само че аз ще си го ушия, само трябва да си намеря халки.
http://bglog.net/bebelog/10563

metchopooh пазисе миличка баш накрая да не направим беля Hug Ти и по-рано беше паднала (май преди 3-4м. ако не се лъжа де)

аз смятам да ползвам шишета на "Др. Браун" с антиколиковата система. Майки които са ги ползвали ги препоръчват горещо. Ама всеки си решава. Даже съм си ги поръчала 1 малко 120мл. и 1 голямо 250мл. За сега ако се наложи в последствие винаги може да си купиш.

Някой знае ли нещо за помпи "Бейби Комфорт"? мнения

Вяра какво ли не си  преживяла, но ние сме с теб, кураж  Heart Eyes

днес май пак ще сме вкъщи  Cry

Hug и   love001 на всички коремчета

# 454
Хъни Бъни аз си преглеждах очите, но за такава екстра не ми споменаха...Доктора ми огледа дъната и вкара въздух за да ми измери налягането. Каза, че няма опасност и при положение че не ми се е качил диоптъра от две години. Питах го за черните точки които ми плуват като гледам бяла стена или лист, но това било от самото късогледство и за съжаления няма как да се оправят, а можело да станат повече с годините. Но отказа да ми разширява зенници и да слага каквито и да е капки в очите, каза на 5-6 месец след като родиш, тогава ще ги разширим и ще огледаме периферията, заради точиците, но сега в твоето състояние не се наемам. А доктора си е специалист, много е добър и внимателен. Въпреки това мисля да отида на още един преглед за второ мнение и там ще питам... Ще ти пиша, но мисля да е другата седмица като се пооправи времето.

Аз да ви се похваля сега. След 24 часа болки и опъване под дясното ребро, ходих на консултация и се оплаках на доки. Та каза, че можело да бъде и контракция и като рече "свалай гащите" ще преглеждам за разкритие направо  #Crazy #Crazy #Crazy зъркеите. Обаче не болеше и не беше неприятно. Намам изгледи за скорошно раждане.  Използвахме случая на свалените гащи  да ми вземе и микробиология. Питах я за предишната ми раничка на маточната шийка, каза че едва ли ще има проблем, но ще е готова да реагира по време на раждането...Това малко ме притесни, но си го избих от главта. После слушаха тонове, нещо трудно ги откриха, и хоп на ехографа.... Бебка се завъртяла в правилна позиция но леко под диагонал и ми се е надупила под дясното ребро. Та от там и опъването и болките, явно с дупето и е по-лесно да ме тормози.... Laughing Laughing Laughing  Пораснали сме, била много активно бебенце, въпреки че аз не усещам яки ритници, а само плавни движения, но... явно ми е хубаво та затова  Laughing Laughing Laughing Викат ме вече всеки вторник на консултация...След два дни вече съм в 9-я. Майка ми каза, че ако наистина е момиче ще е по-рано от термина. Аз имам чувството, че ще е по Великден...

# 455
Относно козметиката щях да си купувам Мустела, но ми казаха, че няма да има внос... newsm78. Накой да е чувал подобно нещо, а за Бюбхен ме предупредиха, че може да предизвиква алергични реакции. Та сега ще търся сигурно Себамед. А някой замислял ли се е да ползва българска козметика и каква, ако има такава подходяща Rolling Eyes

# 456
здравейте,
пинзи и аз си мисля, че ще е около Великден. (ние с теб сме с еднакъв термин), въпреки че беба се е смъкнала много надолу и имам малко разкритие. все пак се надявам да не е преди края на Март.

# 457
  • Sofia
Честит Рожден ден galeeto!

Момичета, гледам, че усилено говорите за козметка за бебетата - аз с баткото съм ползвала Клоран - доста качествена и икономична. Не сме имали проблеми с крусти и обриви. Не е от най-евтините, но не е и от най-скъпите. За СебаМед знам, че се води към медицинската козметика - ползвала съм мисля техен крем за дупето, също и на Мустела пак крем за дупето. Бюбхен ползвахме като порасна малко сина - основно пяната за вана, защото това му е любимо занимание вечер - кисне по 30 мин да се "къпе". От БГ козметиката - крем Бочко за дупе - безотказно средство срещу подсичане - поне при нас.

Ваничка - ще ползваме старата, която след много уговорки беше предоставена за ползване на заем и обещания, че ще къпем заедно бебето от бъдещия батко. Съвсем обикновенна, с тази разлика, че този път си поръчахме анатомична поставка, защото по-често
ще ми се налага да къпя бебето без помощта на тати (той трябва да се грижи за свеки, че има проблеми и то доста сериозни).

Аз започвам да чистя от утре - въпреки, че продължавам активно да работя - така предпочитам. Вече си знам датата за секциото - 7.04 - било ден на здравния работик Grinning. Дано устискам до тогава, че сина реши да излиза 2 седмици по-рано.

Кенгуруто преди ни беше - BEBEBJORN - непозната за нашия пазар марка, но много добра. За съжаление го откраднаха с предишната ни кола преди около година и нещо. Баткото беше на 2 и още се побираше в него. А и го ползваме от както е 1-2 месечен.

Ох - разписах се много Simple Smile Отивам да се трудя Simple Smile.

# 458
Момичета ,извинявайте,ама ми е тежко на сърцето и да ви се оплача Sad
Милото има операция на кръста от дискова херния. Чат пат получава леки кризи и му бият инжекции. Вчера,каза,че му е схванат кръста и аз се изприщих да не вземе сага да получи някоя криза, че направо си лега на легло и не може да мръдне. Опасенията ми се окаха вярни  Sob Сега му се обадих- бил в болницата,че не можел да издържа/ а за да ми каже така, значи положението е страшно, по принцип има доста висок праг на болка,а и в болница е отишъл/ Сега чакам да ми звънне да каже какво ще му кажат.
Извинявайте,ама не мога да се обадя на майка му, тя ще припадне жената ако и се оплача.

# 459
Добро утро и от мен!
Пинзи и аз се надявам да е по-скоро в края на март,но кой знае...можже и до 8 април точно да изкарам.
Но не разбирам откъде в мен това нетърпение да раждам ....знам ,че колкото по-нататък ,толкова по-добре за бебчо. Rolling Eyes
А аз все напирам за по-ранно раждане  Confused
Мили ванили,относно пазаруването за бебо,само майка ми ме разбира и с нея си пазаруваме.Свеки иска след като родя ,докато съм в болница,тя да отиде и да купи всички онези ужасяващи неща ,които не харесвам  Tired Но няма да стане тази работа.Дори и списък с магазин,марка и цена да й дам - пак ще има отклонения.Разчитам най-вече на майка ми за пазаруването Crossing Arms
Имах ужасна нощ аз,болят ме краката горе на свивката,цялата скърцам направо.А от снощи и нова екстра - ръцете ми изтръпват,все едно съм с артрит Confused Добре,че в понеделник съм на ЖК по ЗК ,че да се оплача Confused Много странно ,че усещах изтръпването и болката,въпреки че спя като пън  Confused
Честит рожден ден на Галето !  bouquet Да си жива и здрава ,много красиви семейни мигове и много любов ти желая !
vili_nik ,дано мъжа ти да е добре много скоро ! Моля те само да се успокоиш и да не се тревожиш много ! Той ще се оправи,сигурна съм !Стискаме плаци !

# 460
Galeeto - ЧРД и сбъдване на мечтите! Подаръка през Април  Grinning
ЛО -  welcome welcome welcome и аз съм от Русе.
Не знам вече с тия тонове какво слушат - постоянно при различни данни казват че е ок... миналия път базата беше 140 (ок), днес беше 155 - пак било ок. Абе питам "какво не е ок", и те ами ако пада ли пада. Добре де ама то не може само да се вдига newsm78 бях се нервирала ама хайде. ще я чуя в Петък как ще е преди да се паникьосвам и да се изкарвам на бис.
 Hug и прекрасен ден - аз отивам да спя Crazy

# 461
galeeto Честит празник!

# 462
Данче, за ръцете и на мен ми изтръпват и ме болят китките, а от скоро нощем не мога и пръстите да си сгъвам. Док каза ,че е от отоците. Било нормално при бременните.

# 463
  • Sofia
Привет!

Галето , Честит Рожден Ден!!!!   bouquet

Заради този сняг не смея да се поразходя навън  Sad

За козметиката - аз съм се спряла на Мустела, ползвах я и с каката, тя е с чувствителна кожа и добре й понасяше. От Бюбхен също съм доволна, но сме я ползвали вече като по-голяма.

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 11:00 от taigi

# 464

Честит рожден ден,galeeto!!!

Пожелавам ти много здраве, да си винаги заобиколена с обичта на близките си хора, много щастие и благополучие!И скоро най-хубавия подарък-едно сладко бебче!!! Hug

За козметиката аз съм се спряла на Seba med, понеже имах възможност да присъствам на няколко презентации и тя най- много ми допадна.Иначе и за Мустелата има мн добри отзиви, но е по-скъпичка!

Общи условия

Активация на акаунт