ПЛЕВЕН - 131

• 42 993
  • 738
  •   2
Отговори
# 465
Тази подправка изглежда супер! Обаче у нас готвя с много малко сол и по много мъничко бих могла да слагам от нея.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 12:49 от Tess

# 466
  • София
Тази подправка изглежда супер! Обаче у нас готвя с много малко сол и по много мъчничко бих могла да слагам от нея.
Да,Тесс,може по малко да добавяш.Или остава варианта преди готвене да изплакваш желаното количество с вода,така по -голяма част от солта се маха.Но понеже зеленчуците и подправките не преминават термична обработка,придават чуден аромат.

# 467
Ще си я направя, да знаеш  Simple Smile

# 468
  • София
Направи я и после сподели дали ти е харесал резултата.
Мъфините ми се препекоха.Е,ще се изядат,Мими ги обича много.Аз също,но днес съм на плодове.
Хайде ние излизаме на разходка,че грее хубаво слънце.Мими от вчера вечерта е с Т 36 градуса,доста ниска ми се струва,но по добре такава.На Бубка и е трети ден днес и все още вдига вечер и нощем по малко.Какъв бе тоя вирус ,при който имат темп само по нощите не знам.

# 469
  • гр.Плевен
Валенце, голямата ми го изкара този вирус. То май  още не й е минало, Т няма, ама има хрема, която много упорито не минава. Та да питам по-знаещите - дали не е заради синузита, който й откриха през януари. И този синузит дали е излекуван, след като 10 дни тя пи силен антибиотик? То май питането ми е малко риторично, ама все пак и още някое мнение и опит не вреди. (Въпреки мнението на фталл  Wink)

# 470
  • София
Не зная,Марго.При Мими хремата беше само два дни,а от вчера започна да кашля,тази нощ също кашля малко.Обаче започнах сироп Еуреспал и днес да се е изкашляла има няма 4-5 пъти.Бубка така и няма хрема,само температура.За синузита опит нямам за радост.

# 471
margoto66,  как е поставена диагнозата синузит?
А дали е излекуван без изследване никой не може да ти каже.

# 472
Валенце, аз пък ти се чудя какво толкова му се чудиш. Твоите деца съм забелязала, че са с добър имунитет или ти полагаш доволно грижи, та карат сравнително леко болестите. Вирус като вирус, кво му е сложното, май си търсиш причини да се дерзаеш. сега пък ниска и била температурата, ще ме умориш. защо и я мериш изобщо, да се притесняваш излишно.
И Яна така ги кара - или сополи само или температура за ден-два или съчетанието между двете неща.

Аз не си падам по универсални подправки, защото ми харесва определени манджи да миришат по определен начин и така ги комбинирам. имам замразени чушки, тиквички и копър във фризера, имам сушени подправки от бабите ми - босилек, джоджен, чубрица, сминдух, мащерка, риган, червен пипер и тн. Другите са купени, от рода на това къри, ама то вчера яко ми замириса на бюфета на баба ми от едно време, не бих го слагала редовно или във всичко.

Бойко, не  е нужно майката да е супер интелигентна, за да си гледа детето, важното е да има инстинкти и да се доверява на интуицията си и да може да я различава от обикновените си страхове, туй то.
Пък в случая на Айс не идеше реч за конкретна възглавница, а за това детето да е обградено с меко наоколо си и най-вероятно /според мен/ - като е в по-повърхностните фази на съня и се върти - като се удря в леглото да не опира на твърдо, а на меко и така да не се разбужда. не разбрах как това разширява леглото обаче...сигурно само си налучквам. Друг вариант е детето да има нужда да спи с някого и така ще е по-спокойно, възглавниците миришат на майка и и баща и, меки са, в лек сън може да ги усеща като нечие присъствие.
ти би ли се държал грубо с Номадка ако ти свие възглавницата?  Laughing

Тесс, у нас също не се купуват такива неща. Руска салата  и аз ям два пъти в годината. Понякога свекървата слага майонеза в снежанката, но и тя се прави рядко. В градината обаче децата ядат боклуци, вчера имаше филия с маргарин и шпек салам, имало е и питка с кремвирш вътре, кроасани за следобедна закуска, вафли, мекици... през зимата поне имат всеки ден плодове - банани, мандарини, портокал или ябълка, по-рядко компот.

Яна се разсополиви днес, ще ходя да и бая..  Wink

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 13:39 от ДеЩоВиди

# 473
 Grinning Laughing #2gunfire връщай възглавницата Laughing важното е да има любов  Heart Eyes
как сте в този сняг, ние само гледаме през прозореца лоша работа стигнал е почти  до пейките на площадката ooooh!

# 474
За списъци говорите - аз имам два - какво да купя и къде ще ходя Blush.
А като ги забравя звъня в къщи и питам какво пише на списъка ,че забравям къде да ходя,ужас съм. ooooh!
Уж от бременността било забравянето ,ма то минах една ,втора и продължава ,на склероза ми бие вече Tired.

Аз не меря температура ,незнам що нямам такъв навик ,може би защото не са вдигали ,или не съм разбрала .Един път само мерих ,но тогава Валя пареше на огън и беше 39 градуса.

# 475
Охх, аз се завърнах от работа, свърших си и другите задачи, ама наполовина. ) В това кофти време и без кола не можах да успея всичко. Ама и да нося през половината град 3торби - една с продукти за в къщи, втора с документи от работа и трета с чуплив подарък опакован за сватба в събота....не става. )))

За майките, децата и т.н., наистина не е нужно една майка да е супер умна и интелигентна. Даже понякога от такива родители съм виждала безумни постъпки, но това е друг въпрос. Simple Smile

margoto66, за синузита е хубаво да се правят и нагревки, даже силно препоръчително. Не знам дали и за децата е така.

# 476
И аз много рядко меря температура. Само ако е очеизвадно, че е висока Laughing
Даже си умрях от срам последният път когато личната идва у нас, да преслуша Калин. Пипа го и ми казва "абе той май е с температура", а аз "аааа, не, защото са ти студени ръцете от вън, затова така ти се струва". Замина си жената и аз си викам, айде пък да сложа един термометър, и то 38 и нагоре  Embarassed
А наистина не беше кой знае колко топъл, весел, с апетит  Rolling Eyes

# 477
Тони, уелкъм ин дъ клъб, аз също не меря, като е висока тоже. Пробвала съм себе си да видя дали ще има разлика в пипане и с термометър - налучквам я общо взето. Но и да е много висока така или иначе нищо не давам, само понякога нощем и то при много висока, само на Елена, Яна е голяма.

тия двете моите сега са се съблекли голи, гледат една от друга, Яна си е облякла банския и плуват по земята и пеят една и съща песен
Мира, ти ли пита за как е с повече от едно дете? Супер забавно и купонджийско е, само да се мине през бебешката възраст е зор, поне на тоя етап. Ще ги видим като ги удари хормона дали ще е толкова забавно.
ти както си имаш и помощници - не се притеснявай, за Калина ще е по-добре да си има компания.
Понякога лудницата е пълна, особено вечер, ако сме изморени ни идва в повече тичането и викането през зимата, аз хич не държа дълго време на шум, Марто и той в един момент му кипва. Да става топло и да излизаме..

# 478
Марго, Миро имаше хрема около месец, без прекъсване. Горе-долу на една възраст са ни децата. Ако сте ходили на лекар и е имало лечение без резултат може да е от зъби. И Миро пи един АБ, за мое съжаление, но без резултат. Хремата така и не му мина. Секна изведнъж и след това му се появиха няколко зъба наведнъж.

По въпроса с проблема на Айс. Не съм сигурна дали на нея в момента и е нужна дисекция на връзката й с мъжа й. Никой не може да знае какво е в семйството им по-добре от самата нея. Защо просто не приемем факта, че има нужда да сподели и да се опитаме да я разберем, вместо да се чудим разбира ли мъжа си, пренебрегва ли го и т.н. Дали ще споделяме колко пъти сме правили секс или какво сме готвили вчера не е ли въпрос на личен избор?Форумът не е ли за това- да си побъбрим виртуално в дългите студени дни? И да се почустваме малко по-добре? На мен лично така ми действа.

# 479
Абе аз за температура съм голям скенер. Дигнат ли над 37, ги надушвам на момента. Обаче мъжът ми е Тома неверни и все си мисли, че не било вярно. Разбира се, като пламнат след малко, щото нашите никога не си остават с 37 и нещо, ми хваща вяра.

Общи условия

Активация на акаунт