ПЛЕВЕН - 131

• 42 980
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
И искам да ви питам имате ли някаква информация относно това до колко е вредно да пиеш кафе, докато кърмиш.
Зависи как ти понася, а и на бебето също.Що да е вредно,аз си пия по 1,  че понякога и повтарям.

Дикси, ти денсиш ли?

# 496
Момичета, дайте да пуснем по 1 смс за тази жена: http://help-kremena.info/

Това е линк към темата тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=481108.0

Аз пуснах вече.

# 497
  • Плевен
Еееее, скъсах те я тази възглавница от подмятане Laughing .

Валенце, добре,че каза за тази подправка. Ще си я направя задължително.

# 498
Нищо не денся. Само ентусиазмът ми беше голям и бързо угасна.

Ей, това дете си отспа днес. То си личи по това колко съм активна тук днес  Laughing

Тесс, сутринта четох темата, но не видях номер на мобилен оператор. Сега ще пусна щом вече има такъв.

Има място за още едно малко бебе...но момченце да е.
Ми давай, де  Laughing

# 499
  • София
Абе Деси,ти като че не знаеш,че обичам да си се вкарвам във филми.
Ако трябва да съм сериозна,както казва Номадка,крушката си има опашка.Бубка до двумесечна възраст е правила н на брой гърча,при нея температура 38 си е вече проблем.Покрай нея меря и на Мими.И на мен ми е странно как може да не си мерите температурите на децата,ама на,явно можете Laughing
Номадке,къде си,минА ли кръста?аз станах спец покрай дисковата херния на снаха ми,водихме я при някакъв професор в Окръжна и жената взе,че се оправи.

# 500
Дикси, доколкото знам той работи и там, но не се е махнал от 2ра клинична база.
Иначе ще е голяма загуба за болницата. От него съм най-доволна като неонатолог, просто е изключителен. Останалите все нещо не си свършваха работата както трябва, все нещо няма да обяснят както трябва и т.н.
А той винаги успяваше да даде пълна и точна информация, без да спестява и лошите новини. Но пък намираше начин да ни успокои, че всичко ще е ок.

# 501
Дикси не съм се разбързала за 2-ро поне на този етап.Ще видим като порасне на какво мнение ще съм.

# 502
Напусна е, Мира, още на 5-ти януари.

# 503
Нуши, безкофеиновото не е за предпочитане, ако го мислиш като алтернатива. На лични ще ти пратя информация, наскоро нищихме точно това в курса за консултанти. В най-общи линии - едно нормално силно кафе на ден не е опасно, стига на самата теб да не ти влияе много. Преди пиела ли си редовно кафе, по колко чаши на ден, еспресо или шварц, късо или дълго и тн? Забелязала ли си по време на бременността ти дали има ефект върху бебето, например да рита повече? След раждането - отразява ли му се на него, става ли по-възбуден? Кога пиеш кафето, колко пъти на ден горе-долу кърмиш и тн - всичките тези неща имат значение..включително и това дали имаш проблеми със сърцето, нервната система, дали си по-чувствителен тип и други. Ако прекаляваш с кафетата може това да пречи на усвояването на калций от нещата, които консумираш, но това е ако пиеш повече от 2 кафета на ден, че и три и също е адски индивидуално. Дет се вика има значение и колко кила си и колко си висока  Laughing
И също како точно питаш - дали е опасно за теб или за детето?

Лично аз не пия кафе и от еспресо ми става нервно и превъзбудено, от шварц ми е добре, когато ми е паднало кръвното или трябва да се посъбудя. Когато съм пиела по време на кърмене или бременност - не се е отразявало на бебето, но за кока-кола ако знаеш за какво ритане става дума, а след раждането и трудно заспиване при бебето след консумация на кола.
Ей сега ще ти пратя нещо на лични. Ако досега си пиела кафе и не си имала такива проблеми - не е лошо да се консултираш с лекар. Пиеш ли достатъчно течности? ако имаш ниско кръвно и от едно кафе го вдигнеш рязко може да ти е заради това така...

# 504
Деси, кажи за безкофеиновото и на нас. Защо не е за предпочитане, наистина не знам?

# 505
Благодаря за отговорите!
Преди да забременея пиех по една кофа кафе/ образно казано/. Като бременна го избягвах до към 8-мия месец. След като родих в самото начако не пиех, а сега пия по едно еспресо сутрин. На Миро нищо му няма видимо, но се чудя дали макар и да не си личи не му се отразява по някакъв начин, а и понякога ми се допива по още едно. На мен нищо ми няма от кафето. Както казах преди пиех по много и съм като зависима от него.

Предполагам, че днешното ми сърцебиене се дължи на нещо друго,едва ли е от кафето.

# 506
Напусна е, Мира, още на 5-ти януари.

Много жалко наистина.
Явно в Света Марина тогава са направили неонатологично отделение. Иначе едва ли специалист като него ще си губи времето.

# 507
Мира, имат неонатология, да. И освен него напуснаха още 3-ма неонатолози, общо 4. 3-ма са в Св. Марина и един в Авис медика.

# 508
Света Марина нали има вече родилно. В друга сграда, вероятно затова се е преместил там.

# 509
Та то останал ли е д-р в тази неонатология.Всички са се разпръснали.

Общи условия

Активация на акаунт