ПЛЕВЕН - 131

• 42 967
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Майка ми имаше жестоко главоболие и ходи при един китайски лекар в София. Но курса е 10дни и не е никак евтино когато си плащаш и престоя в София. След това нямаше главоболие по няколко месеца.
За такива лекари в Плевен само съм чувала, не съм опирала до тях.

# 541
Дами и фталл, 8 страници и половина!

Номадке, от толкова материал за 4етене май няма да ми остане време да се преместим Laughing
Мъжа ми отива тази седмица, ще се върне след 3 за камиона и ние с детето ще летим, някога април ще е...
Не можем да си намерим къде да живее, ще разпъваме палатка в някой парк...

Милият Кир4о,  мом4етата 4есто са много енерги4ни на тази възраст...понякога си ме4тая да съм мама Барба и ако може с о4и и на гърба Simple Smile

Сега по горещите теми Mr. Green

1. Комуникацията е много важна, както винаги съгласна с Дикси и фталл.

Важно е мъжа и жената да прекарват време заедно. Ние нямаме семейство на близо, местим се постоянно, нямаме приятели, на които да се доверим да гледа детето, но всеки ден задължително прекарваме поне 4ас заедно, манджата на масата и лъснатата къща не са заместител.
Дали ще се гледа любимото шоу, дали ще седят на леглото и си дрънкат, или са на терасата да гледат звездите, няма зна4ение, важното е да не се забравя защо се оби4ат двама души и са избрали да са заедно.

3. Мъжа ми  от първият ден е вклю4ен в грижите за детето. Не съм го питала, казвам ето детето, отивам да се изкъпя, какво да го питам и от какво да го щадя, детето е колкото мое, толкова и негово. Той има и желание, де, всяка ве4ер задължително прекарват време само двамата.

4.Пазарувам по списък, ина4е ме е срам да кажа колко храна изхвърляхме, докато пазарувахме безразборно. Ако ми се дояде нещо много, естествено ще си купя, като едното ядене от менюто за седмицата остава за следващата. Нямам нерви да губя всеки ден по 20 минути в магазина.

5. Аз нямам даже термометър, до сега детето никога не е вдигало Т, както не е и повръщало. Дано и за напред да е така...

айде отивам да заравям нос в сайтовете на агенциите за недвижими имоти...

# 542
benson10, страшен аватар, много ме кефи...) Успех с намирането на подходящо жилище. ))
А вие в самите градове ли живеете, или в предградията, както ги наричат? Кое е по-добре, как са цените?

# 543
Мерси за личните съобщения!  Hug

От свекървата - 150лв за десет сеанса, но това е при българина, не при виетнамеца. Прави ги по два-три пъти в седмицата, както се разберете, тя каза, че е добре през ден. Тя има дискова херния и в някакъв момент е започнала да усеща  схващане или прищипване някъде на единия крак или нещо такова. След сеансите се е оправило това, също каза и че като цяло е почувствала голямо облекчение физически и енергийно.
Аз като ходих при него ми беше казал, че ще ми вземе по 5-10 лева, че 4-5 процедури са достатъчни, правел е преди и обезболяване на раждане в родилното/това се прави от някои акушерки дори в Германия, обучени специално/, но на позната жена и каза, че засега това не може да стане практика, въпреки че и той е АГ по специалност. Стават много докторЯ на едно място и тн, знаете какво е отношението към подобни методи тук...

Марго и на мен ми е интересно за твоят познат. Приема ли срещу заплащане и тн... С какво се занимава точно.

# 544
  • гр.Плевен
Моят познат се води кинезитерапевт(не съм сигурна дали правилно написах думата). Завършил е във ВИФ, втория випуск от създаването на специалността. (За сведение - там за първи път се открива тази специалност и в началото я имаше само във ВИФ). Допълнително е изкарал разни курсове за иглотерапия, пулсова и ирисова диагностика и още някакви в София и все при разни чуждестранни специалисти. Прави същото като Нгуен, но работи само по препоръка, с посещение по домовете. Изисква всички направени до момента изследвания за заболяването, снема индивидуална анамнеза от пациента и още други неща, в зависимост от пациента и заболяването. Мисля, че тарифата му е като на Нгуен, но не съм сигурна.
Ако някой прояви желание ще трябва да ми пише и да говоря с него дали е съгласен да се занимае с това заболяване.

На мен преди няколко години ми лекува псориазиса. Доста добре се повлия, но аз съм си несериозна и най-вече безпарична и вече ми стана неудобно да му ползвам услугите безплатно. Още повече, че за моето заболяване сеансите са много (единия път ми е слагал игли в продължение на 3 месеца, в които ми даде почивка само от около 10 дни, общо).

# 545
А вие в самите градове ли живеете, или в предградията, както ги наричат? Кое е по-добре, как са цените?

Живеем в предградията( тук им казват съббърбс), по възможност тези, които са по-близо до града. Принципно в центъра на градовете са офиси, кръ4ми, някой и друг магазин, но не е хубаво място за живеене, особено с деца.  Има една улица в Бостън, в която къщите са невероятни, супер скъпи, в центъра е, близо до парк и с изглед към река, но не бих отказала да живея там Simple Smile, но ако имам пари за къща там, дете ще е на 4астно у4илище. Отделно цените са зашеметяващи, например  за цената на студио, което е по-голяма стая с баня и тоалетна, в центъра може да се наеме/купи голяма къща с двор в предградие.

Цените на жилищата са разли4ни във всеки щат, най скъпи са на западният и изто4ният бряг,  Ние гледаме за нещо, на  около 50 км от Манхатън( ова е нормално разстояние за град като Ню Йорк Wink) и цените на хубав апартамент от 100 квадрата е по4ти двоен в сравнение с Тексас, където сме сега, но също в скъпите градове заплатите са по-високи.

Предградията се предпо4итат от семейства с деца, не само заради големината на жилищата, но  у4илищата са много по-добри. Има разлика от предградие до предградие, има такива, които са си опасни, с лоша репутация, висока криминалност и т.н.

# 546
benson10, много интересно, мерси за подробното разяснение. ))) просто ми беше любопитно...)

В събота в БТВ репортерите ще има репортаж за едно семейство, което е избрало домашното обучение за децата си. ))) Ще бъде интересно определено, с интерес ще го гледам (надявам се, че няма да сме в къщи).

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 22:25 от Mirama

# 547
Не помня какво четох и на кой писах,но:
За готвенето-не мога да готвя със предварителен списък за цяла седмица,днес ми се яде едно,утре ще е друго.Иначе редовно ходя до магазина за основни неща+плодове и зеленчуци.
Пъвите ми кулинарни опити-бях много малка и исках да пържа мекици една сутрин.Мама ги омеси и ме викна да ги пържасамо че аз ненам кога са готови и тя ми казва да броя до 13/примерно/.Пържа си аз и по едно време вла дядо,гледа ме очуден,че пържа мекици и ве да ме разпитва,аз се отплеснах и мекицата съответно изгоря hahaha.Иначе със сестрите ми редовно правехме кулинарни опити.Хубавото беше,че 3те "свиним" както казваше мама,3те чистим.... hahahaСега си готвя бих казала доста добре и вкусно,нямам проблеми със свекървата и мжа и неговите килограми.Напротив и майка ми и свекърва ми казват,че аз много съм слабеела Crossing Arms
Айс,къща без пушек няма както се казва.Надявам се да намерите начин за комуникация и да се разбирате повече Praynig
Оставям ви,че се оказа,че съм много продуктивна без интернет/днес липсваше доста време/ а мъжо каза,че КПДто ми достигнало върхова точка hahaha.Разбирайте,че съм гроги

# 548
Допълвам се.Незнайно запо не искаше да ми побликува целия пост наведнъж и го раделих на 2:
Атракция,препарата изпра ябълков и портокалов сок както и стари петна с неизяснен произход Peace
Силви,трябва да ти върна и твоя препарат.Благодаря ти за услугата Hug
Див,по пътя за Кайлъка,май някъдедо ВиКто има нов Био магазин със всякакви екстри и чудесии,имаше елда,просо и други подобни.Моя робот може да мели семена и ядки.Ако искаш го разгледай,пък аз ще ти ги меля,при условие,че ми даваш да мачкам на пърлежа мръвчиците Peace
Мама Нуши,при мама си е йекстра,само чакам да се стопли и ще превземем райграса Peace
За списъците-винаги пиша какво ми е свършило или ще ми трябва и 2-3 пъти месечно пазаруваме основните неща,но винаги взимаме и нещо отгоре Whistling

# 549
Музе, много ти благодаря за информацията. Понякога си мисля в Плевен ли живея наистина, толкова не си познавам града. Blush
Ще си закупя и ще черпя с пърлеж, задето ще ми смелиш. Hug
Аз имах електрическа кафемелачка, която ползвах за захар, кафе, бисквити, ама изгоря. Роботът ми остана за подарък на приятели в Канада, както и всякаква друга техника като пасатор, сок-машина, ел.цедилка за цитруси, кана Брита и още, и още. Мъжът ми рече, че съм луда да ги влача в БГ /техниката, заради волтажа/ и ги раздаде, а тук така и не си купих всичко, без което останах.
Свеки ми донесе лятото испански препарат за петна, ех, пустите му испанци, каквото ми е донесла, все е хубаво и върши страхотна работа - пръс,пръс и от петната няма помен. Ама с моите мурдари, скоро няма да му се радвам, че е на доизживяване.
Бенсънко, втриса ме само като прочета думата "местене". Дано не ни се налага да местим катуна в Канада, че отсега ме хваща страшното.
Първото ми готвене беше в ранна възраст. По-добре да не се сещам за него, резултатът беше трагичен, моя бой германски /в преносен смисъл/ як. Чистих, та чистих до омаляване, такъв ужас бях заформила. Не ме влечеше, но майка ми ме караше на по-късен етап да й помагам, зер да не ида в чужда къща ненаучена.

# 550
Да ви покажа Мирката как танцува. Бързо му омръзна, но то е сигурно защото го снимах.
http://www.facebook.com/video/video.php?comments=&v=107000282659545

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 11:43 от Мама_НушИ

# 551
Бреййй, много страници, много нещо, цял ден се опитвам да хвана края!

Див, само да кажа, че има и смлени. А магазинът е нов, от Нова година някъде,но пък е много добре зареден. Друг подобен има на бул.Русе, малко под детския магазин, на ъгъла се пада.

За д-р Н....(китаеца) една позната ходеше и е мноого доволна-лекарите искаха да й правят операция, трябваше да ходи с яка, но след 10-на сеанса значително се подобри. Тати и той ходеше, но при него ефект нямаше голям, струва ми се, че при него е на психическа основа проблемът,затова. Иначе по техни приказки, е страшно търсен, сутрин от 5ч е пълно! Май 25лв беше на сеанс,но не съм сигурна. Иначе не знам дали гледа епикризи, боцка те, лежиш си,дава ти нещо с неясен и странен произход за пиене.

Номадке,уж четох, но разбрах какво се е случило с Кирил. Знам, че на 3-ти март беше пострадал лошо, сега пак ли? Дани и той е с лепена вежда и белег.  Crazy

Бенсън,и мен много ме кефи аватарът ти!

Деси,изпратих ли ти лично съобщение или не успях? Щото писах, ама не разбрах накрая дали го пуснах.

Някой спомена за нови танци-да ви информирам, че ще има в града и Стрийптиз танци Mr. Green, ама подробности неразбрах.

Оф,отивам да си гушкам Възглавницата! Sunglasses

# 552
Добро утро момичета, от 30мин вече съм на работа, но още не мога да се осъзная. ) Така ми се спи, ужас...но като не мога да свикна да си лягам рано, снощи пак в 00.30ч изключих телевизора. )

Дано днес се постопли малко и се пооправи времето, че и утре да е хубаво. Ще пътуваме за София за сватбата на моя приятелка....бях си нагласила официални обувки, но като гледам ще си ходя с ботушите. ))

# 553
Мира,да се фотнеш и да се покажеш после  Wink
Свил осъмна в 6ч да ми бучи  Tired

# 554
Atrakcia добре се е събудил малкия в 6.Ранобуден е Simple Smile Тя и моята в 6.30 се събуди.

Общи условия

Активация на акаунт