Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 16

• 44 570
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Цял ден се шматкам като топъл геврек и сега не мога да сколасам да ви изчета. Доста интересни и противоречиви мнения. Моето е / с уговорката, че е субективно/ , че Неджля видя нещо ново в Оуз- сълзите. Аз поне никога не съм го виждала да плаче или да се разчувства за нещо.  А сега се показа в друга светлина- това според мен трогна до голяма степен Неджля.

# 136
А Фикрет не сме я забравили. Тя се накисна на пачи яйца и на този етап как може да се обърнат нещата-не знам. Бабето я трови перманентно, малката се дуе /на какво ли отгоре/ Таксим-първият красавец в града чака от небето чудо, което да промени нещата, абе.......... ooooh!

# 137
  • Пловдив
Определено се накисна на пачи яйца и доколото знам в книгата опредлено пачи яйца са й отредени, но тук - във филма - май ще ни покажат че не е толкова огромна грешката й. Макар че подобен експеримент - да избягаш с първия срещнат - не е много добра алтернатива...

Не е нужно Таксин да е красавец - за мен е важно душата му да е красива.... другото е толкова преходно....

А Ферхунде - наистина колоритна личност във филма, но по-принцип - да не ти е в къщата - така че аз нея съм я оставила - нищо не очаквам там....
инак очарованието на филма се дължи и на Перкундето.....

Hug Мускетарю Дартанян - има едно бутонче горе - РЕДАКТИРАЙ - за да не се получават 4 поста един след друг....

# 138
Цял ден се шматкам като топъл геврек и сега не мога да сколасам да ви изчета. Доста интересни и противоречиви мнения. Моето е / с уговорката, че е субективно/ , че Неджля видя нещо ново в Оуз- сълзите. Аз поне никога не съм го виждала да плаче или да се разчувства за нещо.  А сега се показа в друга светлина- това според мен трогна до голяма степен Неджля.

Може и така да е,обаче познавайки Неджля,си мисля,че тя по-скоро плаче не от съпричастност към Оуз,а защото той плаче за проблемите на друга жена  (любовницата му)и за детето си.Наистина е спорен този момент. Peace

На мен Тахсин не ми е трозен,не че е красавец,но си е нормално привлекателен човек.

# 139
Неджля видя нещо ново в Оуз- сълзите. Аз поне никога не съм го виждала да плаче или да се разчувства за нещо.  А сега се показа в друга светлина- това според мен трогна до голяма степен Неджля.

Не съм напълно съгласна  Thinking
Оуз показа загриженост, покрай перипетиите със сестра си. Даже настояваше да я води на психолог, за да може да си реши проблемите. Към близките си е загрижен. И в момента мисля, че се вълнува не толкова от Джейда, колкото от съдбата на детето си.  Flutter
Ама по отношение на жените, понеже мисли с долната си глава и все обърква конците  Joy Joy Joy

# 140
  • Пловдив
Дартанян - хайде малко с ББ да ни свтнеш - нас, феновете на Фикрет -  какво е развитието в тази област   Hug

Цитат
обаче познавайки Неджля,си мисля,че тя по-скоро плаче не от съпричастност към Оуз

Според мен трябва да плаче за себе си - а не за грешките не другите, защото кашата, която забърка - нарани толкова хора, които наистина я обичаха - тук визирам и Джем, не само семейството...

# 141
Питайте какво по-точно да напиша newsm78

# 142
  • Пловдив
Дартанян -  Hug разкажи за Фикрет - това, което знаеш....

# 143
Dartanian вече са сложили и бял цвят така, че няма как да сбъркаш  Hug

Пишеш ББ: и после отгоре даваш на промени цвета бял цвят и като го напишеш и натиснеш публикувай, това дето си му дала бял цвят си излиза с бял цвят  Flutter

# 144
  • Пловдив
Дартанян - кутията ти за ЛС е запълнена - не мога да ти пратя съобщение - разкажи ни и какво става във филма - за книгата - благодаря!

Ако има желаещи и Дартанян разреши - ще ви пусна ББ

# 145
  • Бургас
Здравейте Simple Smile
Отдавна ви чета, включих се веднъж и сега отново го правя. Харесват ми дискусиите тук, разсъжденията в повечето случаи са задълбочени.  Hug
За съдбата на децата в семейство Текин имат вина най-вече родителите. Шефкет - наивен младеж без никакъв опит, нормално е да се поддаде на съблазните на жена като Ферхунде - с вечерния час, наложен му от семейството (за вечеря всички да са вкъщи) няма да се учудя, ако не е имал друга връзка преди Ферхунде. Родителите се стараят да предпазят децата си от света, а това е невъзможно. Ако децата им имаха право да допуснат малките грешки в живота си, нямаше да допуснат големите, които се случват сега.
За грешката, която Лейля допусна с Оуз, заплати с още по-голяма и то с помощта на родителите си - омъжи се за него и съсипа живота си. Тогава, когато Лейля имаше най-голяма нужда от баща си, него го нямаше. Същото важи и за Неджля, и за Фикрет. Али Ръза е типичен интроверт - не може да излезе от черупката си и поне за малко да се опита да види света така, както го виждат децата му, да се опита да им бъде на само баща, но и приятел.
Хайрие не коментирам - проста жена, за която единствено важни са парите и хорското мнение. Опитват се да я покажат и като страдаща майка, но някакси не ме трогва. Още си спомням как се държеше с Фикрет - като с долна прислужница. А Айше сякаш не съществува.
Нахир и Седеф са ми далеч по-близки - това е позитивният модел във филма. Още си спомням как реагира Нахир и как реагира Хайрие, когато Седеф отказа на годежа с онова момче. Връзката между майка и дъщеря тук е много по-силна, много по-истинска.
Може би именно липсата на любяща и всеотдайна майка е направило от Неджля и Лейля това, което са сега. Грешните модели на Хайрие си казват думата, както и отчуждеността на Али Ръза.
Сюжетът е многопластов, нещата са представени противоречиво. Няма само едно обяснение за събитията. Характерите са сложни (с изключение на тези на Хайрие и Джеврие) и предполагат задълбочен анализ.
Относно Джеврие - злобна, проста женица, която не заслужава никакво внимание. Толкова е изкуфяла, че Фикрет изобщо не трябва да и се връзва.

# 146
ББ Причината поради това,че Неджля помага на Джейда никак не е сложна според мен.Ситуацията в която се намират и двете в момента на това е сходна.Неджля сам сама бореща се с живота излъгана от един мъж и изгубила семейството си заради него.Джейда от друга страна загубила мъжа си и излъгана от същия мъж както Неджля отритната от семейството си и с дете на път да се роди.Джейда се обажда на Неджля защото няма на кой друг да се обади но Неджля не хвърчи от радост з просто съпричасноста и човечноста я карат да помогне.Те не стават първи приятелки с Джейда,даже по нататъка Джейда пак се обажда на Неджял за помощ но тя и отказва.А забравих да спомена ,че Оуз вече е в затвора когато Неджля помага на Джейда

# 147
Нямам нищо против да напишете с ББ това, което ви казах за книгата. Но за филма по-нататък не мога много да ви кажа- има го в предните теми с ББ.Много изчерпателно, благодарение на другите момичета.

# 148
  • Пловдив
Аз сигурно съм най-големия (по)читател на ББ, но не ми стана много ясно какво точно и как се е случило с Фикрет...

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 15:44 от click

# 149
Мислех да скенирам част от интересните моменти от книгата-няколко страници, обаче я дадох на майка ми да я чете, тя пък ще я дава на съседки и т.н. кой знае кога и дали ще ми я върнат. Но категорично не си заслужава. Филмът е много по-интересен и пълен с какви ли не образи, докато в книгата много от интересните ни лица са едва загатнати,а някои изобщо липсват. Толкова я чаках тази книга....язък, както казват англичаните Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт