Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 16

• 44 584
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Аз също мисля,че липсата на внимание в детството е оказало голямо внимание,също така липсата на диалог между деца и родители.Моята най-добра приятелка е майка ми,а при тях това не го виждам.И за мен вината е в Хайрието.
Може би в конкретната ситуация с триъгълника Оуз-двете сестри,Хайрие не подходи много правилно,но е човешко да сбъркаш.За вас не знам,но аз бъркам постоянно.
Като цяло обаче не съм съгласна,че това не са обгрижвани,обичани и възпитавани деца,на които се дават много възможности,особено предвид на това,че са момичета и живеят в Турция.

# 121
  • Пловдив
Цитат
.А той къде е!?Отиде да види в каква къща живее,сякаш това е най-важното ooooh!.

Рози-макс според мен той не гледаше къщата а се надяваше да види дъщерята....

Децата са ни дадени не за да ги съдим, а да им помогнем да минат през каквито икаши да се забъркват и то не без поука от случката...
Изобщо не става дума за прошки - те и никое друго дете са НАШИТЕ деца.
Знам, че не можем да бъдем отговорни за всяка тяхна постъпка, но можем да помогнем да "пораснат", да превържем "ожулените"колене и лакти при паданията...

Не може да мислим, че прощавайки на Нежля ще нарани Лейля, а просто трябва да им помогне... отново да са сестри.
Съгласна съм, че Фикрет е това, което е, защото се е въртяла повече около баща си, а не около Хайрие...

# 122
click,аз мисля обратното,че той не отиде да види дъщеря си,а само къде живее.Не зная какво успокоение му донесе това,да види сградата.Ако се надяваше да я види,можеше да се повърти малко,да почака,или директно да се качи,нали видя Оуз да заминава.Обаче той горд....
Може и да се е надявал,ама не му стиска,защото ще излезе че едно говори,пък друго върши!

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 12:54 от rozi-maxi

# 123
  • Пловдив
Рози, не искам да изпадам в спор - вероятно изхождам от собствената си позиция - а гордостта също я има....

Нараняването беше мнооого голямо...

Ей, никой не казва с бб: как се запалва огънчето на любовта между Фикрет и съпругът й. Ако няко й знае - моля да сподели....

# 124
Под внимание имах предвид, липсата на диалог и говорене между деца и родители в това семейство. Не са научени да споделят тези деца и да искат съвет от родителите, млади са, неопитни са, нямат и подкрепа от майка си, за това предполагам, че правят толкова тежки грешки  Thinking
Според мен Али Раза отиде да види дъщеря си, а не къщата. Ама не му стигнаха силите да прекрачи прага на дома й и да звънне на вратата. Не е готов още да й прости, колебае се, мисли и за Лейля и за Неджля  #Crazy
Хич не му е лесно и на него   ooooh!

# 125
Ние просто си дискутираме.Нали това е целта,всеки да сподели какво мисли и да се обоснове Peace.Не се притеснявай,за това сме се събрали Hug.

# 126
Започвам да мисля,че Али Ръза е един голям егоист,по отношение на чувствата.Първо мисли за своите си,после за тези на децата си!

# 127
Ние просто си дискутираме.Нали това е целта,всеки да сподели какво мисли и да се обоснове Peace.Не се притеснявай,за това сме се събрали Hug.

Напълно съм съгласна  Peace
Започвам да мисля,че Али Ръза е един голям егоист,по отношение на чувствата.Първо мисли за своите си,после за тези на децата си!

Те по принцип мъжете са си малко егоисти по отношение на децата  Crossing Arms
Все майките са жертвоготовни, всепрощаващи и разбиращи  Flutter
Ама в тяхното семейство, майката е по-голям егоист и от бащата май  newsm78

# 128
  • Пловдив
Цитат
Али Ръза е един голям егоист,по отношение на чувствата.Първо мисли за своите си,после за тези на децата си!

Аз мисля, че съжалява, че не са приели ценностите, които е искал да получат... и от там са такива и реакциите му.

А сценаристите не знам как ще се обосноват с бб: помагането на Нежля на Джейда. Нали точно Джейда  грабна мъжа, заради когото тя се отказа от всичко,  а преди това донесе толкова беди и на сестра й.

# 129
Помислих малко,и ми хрумна,че той отиде не за да види къщата,не за да види дъщеря си,а за да се доближи до нея,да я усети по-близо до себе си.Да види стълбите,по които тя се изкачва,прозорецът,през който тя гледа...Засега толкова може.

Неджля постъпи много подло и тя прекрасно го знае.Съвеста я гризе постоянно.Когато за пръв път Лейля й се обади,преди да си сменят номерата,ако си спомняте,телефонът звънеше,а Неджля викаше-престани,престани ,и си запуши ушите.Направи го ,за да не чува звънът на телефона,който всъщност беше гласът на съвестта.Много наивно смята,че ако избяга далече,в Германия,този глас ще спре да я тормози.Съвестта е страшно нещо,за този,който я има!

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 13:27 от rozi-maxi

# 130
А сценаристите не знам как ще се обосноват с бб: помагането на Нежля на Джейда. Нали точно Джейда  грабна мъжа, заради когото тя се отказа от всичко,  а преди това донесе толкова беди и на сестра й.
Има една единствена обосновка - човечността.  Peace Като си помисли човек, Джейда падна доста от високо, и сега е съвсем сама с детето, без подкрепа и пари. Докато  Лейла и Неджля все пак имат едно голямо семейство, което е наблизо и не ги е отписало съвсем. Именно за това й помага Неджля, защото си дава сметка, че Джейда в момента е най-зле от всички.

# 131
Не чета ББ,но стана ясно,че Недля щяла да помогне на Джейда.По принцип,логика никаква не виждам,каква й е Джейда на Неджля,пък и тя си има майка,тя да й помага.Неджля ми се виджа доста горда и високомерна,и тази нейна постъпка не ми се връзва.Мисля,че идеята на сценаристите е друга.Понеже Неджля е осъдена строго от много зрители,с тази нейна добрина,целят да компенсират малко вината й.Така постъпват с всеки един.Няма само черни,нито само бели.Абсолютно всички герои са противоречиви.Доста майсторски са се справили.На мен много моменти са ми невръзващи се,но то е защото много се задълбочавам,по принцип съм не повърхностен човек,както и повечето хора тук.

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 13:58 от rozi-maxi

# 132
  • Пловдив
Аз не казах, че Нежля е черна - казах, че не ми се връзва никак да помага на Джейда - жена, която причини толкова болка на нея и сестра й.

Бих казала, че Джейда би трябвало бъде оставена да сърба от  попарата, която надроби - наранявайки съпруга си и Лейля... да осъзнае грешката си... Не казвам, че никога не трябва да й бъде простено....
По принцип, за да се стигне до там, вероятно Яман е бил прекалено погълнат от работа... не знам - почнах да се обърквам.

Каквото и да си говорим тук - за този филм сценаристите са си казали думата....

Ще каже ли някой нещо за Фикрет - нея съвсем я забравихме...

# 133
click,кой е казал,че ти си казала....!?Не разбрах.

# 134

Цитат
Ще каже ли някой нещо за Фикрет - нея съвсем я забравихме...

То не е само Фикрет.От многото дискусии за Неджля и Лейля забравихме най колоритната личност Ферхундето.Без нея филма ще е много скучен.Друго си е да спретне някоя друга интрига и да се фръцне после ,че нищо незнае:"Пак аз ли?"
А за Фикрет,то там голямо чакане ,голямо търпение трябва.Как издържа тази жена незнам.Аз досега сто пъти да бях избухнала при такова страшилище там.Явно тактика.

Общи условия

Активация на акаунт