Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 16

• 44 448
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
.Да,Шефкет никога няма да успее да стане богат,но причината за това е същата-защото е много добър!Няма много добри богати,успели хора,поне в Б-я така стоят нещата,а и сигурно в Турция е така.Трябва да притежаваш редица не добри качества,за да се издигнеш!Няма смисъл да изреждам,за какви качества става дума,на всички ни е ясно. :peace

Аз пък сега ще си позволя да не се съглася с теб! Peace
И ще ти дам конкретен пример с моя съпруг и моето семейство.Извинете ме предварително за спама,но искам да се обоснова за мнението си!
Съпругът ми е дърводелец-мебелист по образование и по призвание.
Още като е завършил средното си образование и е започнал работа във фирма с такава дейност. През вече 19-те години в които сме заедно,той все това работи...
Искам да ви кажа и още ,че той е най-добрият,мил и ...наивен човек,когото познавам.Казвам наивен не като обвинение,а като черта от характера му... Той винаги иска да е в услуга на хората,дори ,когато под тяхната добронамереност прозира лицемерие и използвачество...
Неговата максима в живота е "Направи добро и го изхвърли на пътя..."
Та да се върна на въпроса с  издигането...
Работи толкова години за този и онзи... Работеше неуморно,за добруването на семейството ни...
Но в един момент реши-всичко или нищо...
Взе заем от близки,намери помещение под наем,купи машини и започна да работи за себе си...
Първо с един помощник,после с трима ... Работата му вървеше,върнахме си заемите,купихме още машини ,наехме още хора...
Това беше през 2004г. Към днешна дата имаме цех с 20 човека работен персонал,модерна техника,много поръчки и ...никакви задължения нито към хора,нитао към държавата...
Ето на това му викам аз силен мъж с характер и... без лоши и недостойни качества...
За него всички говорят с добро и уважение,персоналът му го цени и той цени тях...
Той успя със собствени сили и много труд и сега е един от най-крупните бизнесмени в града ...
Извинете ме ,ако съм ви досадила с писанията си... Peace

# 451
Сис   bouquet  bouquet
Нека Бог да ви пази.

# 452
Благодаря ти за този пост Сис   Peace
Вдъхна ми надежда, че и добрите хора мога да успяват и то по честен начин.  Hug
На теб и на цялото ти семейство пожелавам, много здраве и успехи занапред.  Flutter

# 453
Сис,много хубаво,браво на вас!И можеш ли да кажеш,че болшинството са такива?!Познаваш ли други като мъжа ти?Сигурно има,но те са единици,оцелели.Пък и все пак той ти е мъж,ти го гледаш от твойта си гледна точка.А дали и хората го виждат като такъв!?Дали и неговите работници биха го описали така!?Е,все ще има и някой кусур тоз твоя перфектния мъж Mr. Green.Той точно такъв като Шефкет ли е?Защото аз чак толкова добри и наивни хора не познавам.
Нищо лично,да не се засегнеш нещо,просто разсъждавам на глас(пиша) Peace.
Аз познавам двама много добри мъже бизнесмени,които затъваха вече по 2 пъти всеки и пак се издигаха,защото са кадърни-знаещи и можещи.Но тази доброта ги подвежда,падат и почват от нулата.

Пак мисля,и пак не ми се вярва.За да ръководиш и наставляваш 30 човека,ти трябват много качества,които у Шефкет не виждам newsm78.Шефкет би трябвало да попадне на 30 човека,такива като него,наивни,добри,честни....,та да се получи симбиозата.Ама това си е невъзможна работа... Laughing.

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 13:49 от rozi-maxi

# 454
.А дали и хората го виждат като такъв!?Дали и неговите работници биха го описали така!?Е,все ще има и някой кусур тоз твоя перфектния мъж Mr. Green.

Точно затова подчертах,че той е безкрайно отговорен към работниците си. Цени ги и те ценят него... Даже понякога личните им проблеми стават наши... Кой взел кредит от банката-ние знаем датата на падежа за плащане и сме готови на точната дата,ако ме разбираш...
На кой дъщеря му е абитуриентка-ние сме на линия-все пак тоалетите са много по скъпи от една дори и нормална заплата ... Мога да изброявам много примери,но тези ми дойдоха така на прима виста...
А иначе кусури ,като всеки човек и той си има... Mr. Green И най-големият му кусур е ,че е непоправим работохолик ... Mr. Green  Друг косур за който сега се сещам е ,че много глези децата ни-имаме три броя... Mr. Green Угажда им за всичко! И не само на тях! Mr. Green
Аз също съм глезана... Blush
Дай Боже всяка жена да има съпруг като моя и всяко дете баща като на моите!  bouquet
Пу-пу да не са му уруки!  Joy Joy

# 455
Сис,убеди ме!Браво на вас!Радвам се много на такива хора!Но си мислех,че са изчезнали. Hug.И все пак вие сте едно голяяяямо изключение. Peace.Съгласи се и ти с мен!

# 456
Сис,убеди ме!Браво на вас!Радвам се много на такива хора!Но си мислех,че са изчезнали. Hug.И все пак вие сте едно голяяяямо изключение. Peace.Съгласи се и ти с мен!

rozi-maxi дори и да са изключение, пак си струва да вярваш, че някъде има и други като тях и че някой ден можем и ние да сме като тях  Flutter

# 457
И още нещо,Сис.Ако това са му отрицателните качества на мъжа ти,какви ли са положителните Laughing newsm10!?

Ти направо нъ разби!Всички ти завидяхме Laughing,поне аз със сигурност Embarassed Laughing!

Пу,пу,пу,да ни въ урчасам Laughing!

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 14:15 от rozi-maxi

# 458
Смея да твърдя,че съм една щастлива жена,това е всичко!
И все ми се иска да вярвам,че всички са като нас-да се обичат и подържат!
А относно добрите му качества-освен че умее да готви страхотно,помага ми за всичко в домакинството,глези ме за всичко,което поискам,той е и много честен,отговорен,прям и винаги безкрайно добронамерен... Това,че има толкова работници в цеха,не го спира да ходи на работа с работно облекло,а не официален,както правят обикновено шефовете,да работи наравно с всички... Дори понякога,като идат на монтаж ,и като приключат работа,клиенти са го питали дали да платят в офиса при проектанта или да звънят на шефа ... И той,като каже-аз съм шефа-те го гледат ето така  Shocked
Защото при нас е прието шефовете да не се смесват много ,много с работниците,да са надути и превзети и въобще,знаете как е... hahaha hahaha

Малеее,каква реклама му направих само... Ако разбере ще вземе да се надуе ... Спирам,че ще развалим хубавия човек... hahaha hahaha hahaha

# 459
# 460

Ами то от 2 до 4 си е време за следобеден сън  Wink  Crazy

# 461

Но все пак не се заблуждавайте-това е само затишие пред...епизод... Joy Joy Joy
Изгледах снощната серия със закъснение и сега с нетърпение очаквам следващата...
Този филм е като наркотик...

# 462

Но все пак не се заблуждавайте-това е само затишие пред...епизод... Joy Joy Joy
Изгледах снощната серия със закъснение и сега с нетърпение очаквам следващата...
Този филм е като наркотик...

Да,верно.Като наближи осем,местя се в другата стая и моя мъж го е страх да влезе Joy Joy Joy,щото иска да ми приказва,пък аз не искам да изпускам нищо и само му шъткам  BlushLaughing.Ми като изтърва,нали после няма да съм в час тука какво се говори Laughing.

# 463
  • Пловдив
Момичета ,моля ви,дайте линк към снощната серия! Моля,моля,моля.... Praynig

Заповядай: Епизод 82   bouquet

А снощи някой питаше за предварително инфо за епизода тази вечер - ето го и него: Епизод 83 - очаквайте...

# 464
Може ли да се завърнем към темата все пак, а тя е Листопад. Останалото е за ДиС  Peace

Не одобрявам по никакъв начин постъпката на Шефкет, както и издигането на качества като добър и наивен в култ. Най-малкото, това, което направи Шефкет е престъпление, от какъвто и ъгъл да се погледне и съгласно всяко законодателство, особено пък да заемеш пари от чужда сметка /в случая си е направо кражба/, за да купиш акции или да ги проиграеш на комар, което си е чист хазарт  Peace

Общи условия

Активация на акаунт