Февруарски смешни малки пръсти нещо все във шкафа търсят

• 26 653
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Зитка, мдааа, бях точно на тоя хал и след цедене от акушерките (една те държи, други две цедят  smile3544), електрическата помпа в Тина Киркова, капане на окситоцин в носа, инжекция с окситоцин, топло, горещо и т.н. изтезания в продължение на 1 цял ден, накрая Венци ми помогна. Една цяла нощ го държах да суче и не знам колко е успявал да дърпа, но на сутринта кърмата потече  Peace Така че, май това е най-ефикасното. Дано се справи братовчедка ти! И честито бебче! Да е живо и здраво!!!   bouquet

Раде,
имай предвид, че в зеленолистните не е чак толкова желязото. В телешкото е най-много! Както и в жълтъка и елдата. Не се притеснявай, ще го вдигнете!

# 616
  • София
Зитка, да слага бебето по-често на гърда, ще свърши най-добра работа. Черният дроб не се препоръчва до 2-3 годишна възраст, тъй като филтрира всички отрови в организма.

Е, има някакво пюре с черен дроб на Семпер...

# 617
  • Пловдив
черен дроб и аз не бих дала,защото всичките гадости минават и се пречистват там

независимо,че има пюрета с него.пилешкия е най-отровен,защото пилетата ги тъпчат с най-много антибиотици и хормони

# 618
  • в сърцето на един мъж...
Абе момичета, Валко мина през салмонела, какви яйца й препоръчвате??? Не трябва да яде Naughty

# 619
  • Пловдив
Geia ,лекарите са казали,че трябва да яде жълтък.Аз лично не виждам проблем да яде.При положение,че е добре обработено топлинно и правилно съхранено.

# 620
Зитка тя кърма слиза щом гърдите са твърди и болезнени. Проблема са и каналите според мен. Когато аз родих имаше една мацка в същото положение. Слагахме Никола да суче от нея, защото аз още не кърмех заради високи дози кортикостероиди а нейния малчуган не искаше да суче. Мисля че бебето е най доброто лекарство. Най добре ще е Янчето да мине да каже тежката дума  Peace

# 621
  • Пловдив
Калинчето,интересно ми стана,че си давала Никола да суче от друга жена.Аз не мога да си го представя.Знам,че не е никакъв проблем-едно време с дойки са ги гледали и т.н.Но за мен е странно

# 622
Ми аз се познавам с мацката, а с Зорница в болницата кърмех друго бебе, което не искаше да суче от майка си пак на приятелка. Ясно че за някой това е стряскащо, но аз не виждам нищо лошо. Така хем направих услуга на нея, хем детето беше на кърма а не АМ. Това се случи всичко на всичко два пъти.
Питах преди време дали имате детски явно сте ме прескочили та да питам пак  Mr. Green

Нещо напоследък снимките из темата съвсем се загубиха  Thinking
И да подкарам хорото ето една на която се подготвяме за часа по плуване Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 21:32 от kalinche_to

# 623
Добър вечер!

За кърмата и аз мисля, че само бебето я кара да слезе най-добре. И на мен и капка не ми излизаше, аз си мислех, че нямам. Бебо го оставих една нощ гладен от глупост, не му дадох и добавката нарочно, та да суче и после на другия ден не ми пусна гърдите. Едната много ме болеше и аз винаги първо на нея го слагах и като че й се оправиха каналчетата. От честото сучене, обаче ми се разраниха зърната и ги мажех с гермастан.

Аз съм му давал черен дроб и то от нашето ядене. Аз съм с нисък хемоглобин и все ме е страх за детето. Още не сме правили кръвни изследвания след годинката.

Ние все още се борим с вируса без антибиотици, но детенце няма никакво гласче. Днес включих и калциев глюконат. А капките винаги ни изписват за очи, че уж били пречистени. Тогава защо ли фармацефтичните компании правят капки за нос #Crazy
Тия доктори общите нищо не разбират.  #2gunfire

Хайде една снимка от рождения му ден с нас.

# 624
  • София
Момичета, имам едно питане за миенето на зъбки.

Нали почти всички споделихте, че вече миете зъбките и аз си викам, изостанали сме, пък и Стани има вече 8 зъба, всичките отпред - 4 горе и 4 долу Simple Smile, та реших и аз да му мия зъбите, купих паста Ненедент, вътре има и силиконов накрайник, всичко супер, ама тази вечер след като се наяде реших да му измия зъбките за първи път (и да потъркам венците назад най-вече, че той напоследък много си дъвче пръстчето и си мисля, че и някое зъбче назад излиза), та слагам аз накрайника, слагам пастата и казвам: "Айде, слънце, отвори си устичката, покажи на мама зъбките"...това обикновено действа и той широко отваря уста, прабабата го е научила, чакам аз, а той вперил уплашен поглед в силиконовия накрайник на пръста ми и стиска ли стиска устнички...втори опит, скривам ръка зад гърба си, "айде, Стани, покажи на мама зъбките"...никаква реакция...тук дълбоко се замислих как да го накрам да отвори уста, питах го как прави жабата, как прави кочето, не та не, лежи по очи на леглото и сложил ръчички отстрани на главата си, да не би да го издебна отстрани явно, кога се научи да разбира толкова това дете не знам, решавам да го излъжа с бибката, подавам я със засилка, той отваря устата и аз бутам пръст вътре, тръкнах 2-3 пъти, а той реве и хапе, измъкна се бързо и продължи да реве и да се тръшка, викам си пастата ще му хареса на вкус и ще ми даде да продължа, няма такова нещо, накрая му дадох накрайника да го разгледа, а е почти сигурно, че ще си го пъхне в устата, да, ама не, гледа, пипа, бута, пъха си пръста, обаче към устата така и не го побутна, а четките за зъби, подготвителните на Нуби веднага като му ги дам и ги бута в устата и стърже по венците, накрая се отказах...

Въпросът ми е вашите деца как реагираха първият път като решихте да им миете зъбките със силиконов накрайник и ако дребния не поиска да бъдат измити по този начин, мога ли вече да ползвам третата четка от комплекта на Нуби с косъмчетата, тя си е като обикновена детска четка или е още рано? А идейки да го излъжа все пак някак си?

Много ви благодаря, че изчетохте подробното ми обяснение по късни доби  Hug

# 625
  • Пловдив
iva_angel ,посмях се от сърце с вашата одисея със зъбомиенето.Не насилвай детенцето според мен.Аз зъбки още не мия-имаме 8 зъбета

# 626
Гане,аз също останах учудена,когато лекарката каза,че може да си му даваме сварен жълтък  newsm78.
Също ни предупреди да внимаваме и с козунаците по великден,че преди години в тях са намерили салмонела  #2gunfire
Каза,че според нея след този курс на лечение би трябвало да даде отрицателен резултат.Беше доста уверена  Praynig

Иве,аз му давам накрайника да си играе  сам да се чеше и после му мия зъбките с него,но без паста за сега .

Елда скоро не съм купувала,но ще взема.Мерси за съветите  Hug

# 627
  • в гората
 Мечи, благодаря за отговора.
 Иве, и аз се забавлявах доста с твоята борба да измиете зъбките, ние също не мием, а имаме 8.

Раде, овесените ядки също са богати на желязо, както и пълнозърнестите храни, в спанака има най-малко от листните зеленчуци, а скоро четох, че желязото в жълтъците е в някакъв вид, който по-трудно се усвоява.Агнешко, леща, броколи, бирена мая и сушени плодове - са все храни богати на желязо.Мога да ти препоръчам всеки ден за закуска да му даваш овесени ядки със сушени плодове - на нас ни се отразяват екстра.

# 628
  • Sofia
Иве, посмях се от сърце! Simple Smile))))))
Същата история и при нас. Засега успех нямам с никаква четка (освен третата от комплекта, купих и на Нук една за след 6 месеца). Нищо. Не дава, че чак и реве напоследък... Tired Може би изчакай малко преди другите четки да не го стресираш като моето диване.

# 629
  • София
Деси, радвам се за вас с Йони Simple Smile Я кажи къде се намира тази ясла, че аз не я харесах обелската и евентуално ако не се навият в държавната да я вземат малката по-рано, ще търсим друга частна  ooooh!

Раде, аз гласувам за елдата.. На Белка й я правя за закуска така: сварявам, пасирам /пробвах и директно, но май не я сдъвква хубаво/, слагам масло, сирене и вода за разреждане и я яде като стой та гледай. За следобедна закуска: аналогично, но с ябълка вместо сирене  Peace

Онзи ден четейки през гсм-а още на някой исках да пиша, но вече не помня.... Да знаете че ви чета редовно, но не ми се пише на малката клавиатура Simple Smile Иначе преди 2 дни си мислех на колко много момичета компютрите им се развалят... и вкъщи ме очакваше развален компютър  Joy Белослава за пореден път го съборила и захранването си заминало... Добре че преди седмица-две купихме външен хард и аз се натутках да си кача снимките ooooh! Сега си нося служебния и всяка сутрин в метрото е АД, но миУто не може без торенти  Joy

На Белка й откриха стафилококи в носа и устата, та и нашите пъпки си имат истинска причина, а не е само слюнка... и ако бяхме направили първо микробиологията, нямаше да се налага да тесваме и за тъпите шарки, ама все тая де... Дано да ми въстановят разходите от ДЗО-то. Антибиограмта показва че се вличчт от повечето антибиотици, предписаха й гентамицин, който да разредя с виброцил  newsm78
МИслите ли че е правилно? защото на нея не й запушен носа  newsm78 Ама така е като не мога да отида лично да чуя, а само пращам тоя и оня...
Още не знам дали в ДК готвят с прясно мляко и дали слагат цялото яйце, но тя вече една седмица яде, така че и да слагат, ще ги считам въведени...

С кърменето малко сме зле.. сутрин спи, през деня мен ме няма... Като се прибера се насуква хубаво и от двете гърди и после през нощта колкото иска... Но например снощи почти не се буди и днес вечерта едната ми гърда осезаемо по-мека беше ...
Тъкмо си пуснах отпуската и докато успея да си я ползвам и ще трябва да я прекратявам Sad /Деси, по принцип такава е тая отпуска - 2 х 30мин или 1 х 1час на ден за кърмене, за сега няма горна възраст на детето/
А хич не искам да се цедя, че много ме боли вече... но в Мюнхен няма да имам друг избор, че иначе ще ми е края на кърменето... А не сме готови нито аз, нито Зелето Simple Smile

Както и да е, не пиша не пиша  и после ви надуя главите с глупости Simple Smile

Ако бременните мами не се притесняват, много ще се радвам да видя коремчетата им Simple Smile Напоследък ми е много мъчно за бременния период  Whistling /предполагам, защото съм в овулация.... след раждането много отчетливо разбирам кога е  newsm78/

Хубава вечер и да празнувате деня на съня подобаващо Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт