Февруарски смешни малки пръсти нещо все във шкафа търсят

• 26 657
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, за пореден път ви чета и се ядосвам на бг педиатрите - не слагайте капки за очи в носа на децата!!! Те са кортикостероиди и са противопоказни. Унищожават лигавицата на носа и може да им докарате алергичен ринит след това! Моля ви, не правете експерименти!

Това верно ли е?! Защото именно те ни спасяват от този хроничен ринит и за първи път от както ги използвах при големия син хремата му си замина без да доведе след себе си бронхит или пневмония. И за първа зима не е отсъствал отградина.
А за малкия ми ги изписаха още когато беше на 2 месеца.

# 601
  • в сърцето на един мъж...
Да, информацията е от УНГ лекар, който е онколог и се занимава с изменения все пак на УНГ апарата. Затова го и пиша, говорили сме си с нея за това нещо и че много често педиатрите напълно погрешно предписват тези капки за нос, вместо по предназначение. Кортикостероидите набъбват лигавицата, изсушават я и водят до проблеми в по-късна възраст.

# 602
  • Пловдив
В БГ е масова практика да се изписват капки за очи и да се капят в носа,да

също казват капките за уши /при отит/ да се капят в носа,което предполагам също не е редно

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 18:27 от Elfita

# 603
Момичета ПОМАГАЙТЕ.
Братовчедка ми роди преди два дни, и сега още не й е слезнала кърмата, но много я болят гърдите, твърди са и като цеди излизат само капки, даже и акушерките немогат да й помогнат, дали й някакъв загряващ крем да се маже и док.като дойдел някакви хапчета щели да й изписва, казах да и прави топли компреси, но има ли нещо друго с което да й помогна да не получи мастит.

# 604
Яна, благодаря ти мила! Simple Smile Явно отбиването ще е на дневен ред към лятото  Rolling Eyes  да не се заричам, но 3-4г. ми е много.  Simple Smile
Гея, както винаги много полезна информация... нашата педиатърка гледа да не прибягва до очни капки, но се случва.
Зитка, Яна препоръчва зелеви листа, когато има запушвания, но за слизане на кърмата не знам какво. Дано се включи, за да даде адекватен отговор.

# 605
  • Пловдив
zitka ,инжекции с оксицотин помагат

# 606
  • София
Момичета благодаря ви много на всички.
Гал,много ме успокои с това,че сега отхрачвал и затова ми се струва,че кашля повече  Hug
Миме и на теб много мерси  Hug
Абе на всички много много  Hug Hug Hug
Днес акахме малко повече,но поне поспа повече и май е по-жизнен и в по-добро настроение в сравнение с вчера по това време.Дано утре да е по-добре.Най-хубавото е,че днес успяхме да се преборим с таткото,после с вуйчото и преди малко с бабата да пробутаме лекарствата,но сама не мога  Sad
Лека вечер и до скоро  Hug

# 607
  • София
Момичета ПОМАГАЙТЕ.
Братовчедка ми роди преди два дни, и сега още не й е слезнала кърмата, но много я болят гърдите, твърди са и като цеди излизат само капки, даже и акушерките немогат да й помогнат, дали й някакъв загряващ крем да се маже и док.като дойдел някакви хапчета щели да й изписва, казах да и прави топли компреси, но има ли нещо друго с което да й помогна да не получи мастит.

Питай Инчето, как й помогнаха на нея акушерките... Казвала ми е, че секциото направо е било песен в сравнение с цеденето... Трябва да я хванат двама-трима, да я държат здраво и да я изцедят, колкото и да боли. Може и Лецитин да пие.

Ааа, да - и топлите компреси са нож с две остриета, може да спомогнат развитието на бактериите.

# 608
Момичета ПОМАГАЙТЕ.

Гал, честит имен ден на Дарко и от мен ! Да ви е жив, здрав и мн послушен! Hug
Зитка, ще споделя какво направих аз. След като родих не можеш да ходя до WC  нормално заради шефовете и буквално се щавех в банята. Загрявах си толкова хубаво гърдичките по- няколко пъти на ден и кърмата слезе. При мен коластрата беше мн малко и се бях притеснила, че няма да тръгне кърма след това, но до днен днешен имам Mr. Green
Не знам крем загряваш, който да е съвместим с кърменето  Thinking
 Да слага бебето често на гърдите също Hug
Приятна вечер на  всички!

# 609
Здравейте и от мен.

Попрочетох ви ,колкото можах,че доста съм изпуснала  Embarassed.

Днес водихме Валето до Инфекциозна,че резултатите му пак бяха +.Лекарката ни изписа вит.Цпо1 капсула дневно,Мезим форте и Имунобот биотик.Трябва да му вдигнем киселинноста на чревната флора за да я изгоним салмонелата .
Също така му пуснахме и кръв и урина и хич не се изненадах,че хемоглобина му е 87  Sad.Понеделник ще видим какво ще правим с педито.
Дайте идеи на  каква храна да наблегна  newsm78

Деси,дано бързо Йоан свикне, а и ти да се успокоиш.

Зитка видях те следобяд в Тракия да разхождаш Жанет(бяхме до Хронолаб),но не ти се обадих,сори.Просто ми идва в повече всичко и не бях добра компания  Rolling Eyes

# 610
  • Пловдив
Раде,мъничкото Вале много се измъчи бееееееееее.И този хемоглобин-нисичък е.Вие сте на диета и не знам какво ви е позволено.Телешкото месо се отразява чудесно,но не от готовите пюрета,а ти да му готвиш и да има 80-100 гр месо на порция.Жълтък ако може да яде.Червено цвекло също-сваряваш грутката,белиш я и ползваш вътрешността.

# 611
Ели,учудвам се,че може да му даваме жълтък(до сега си мислех,че не трябва).От утре започвам с четвъртинка .
У дома ме успокояват,че и Пешо е бил анемичен,а сега е "само"2 метров анемичен пич  hahaha

# 612
Раде, към поста на Ели добавям спанак, коприва/май няма още Thinking/, дроб/ ако си давала/, елда Peace
Дано да се оправи детенце! Hug

# 613
  • Пловдив
Раде,четвъртинка жълтък според мен е малко за тяхната възраст.На моята давам половинка,но все пак за вас може да е различно.Но аз пък не давам всеки ден

# 614
Зитка, да слага бебето по-често на гърда, ще свърши най-добра работа. Черният дроб не се препоръчва до 2-3 годишна възраст, тъй като филтрира всички отрови в организма.

Общи условия

Активация на акаунт