Февруарски смешни малки пръсти нещо все във шкафа търсят

• 27 057
  • 724
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро!

Ками,нанесохте се,значи! Ти вече си толкова печена в тази работа,че можеш да отвориш консултанска фирма!  Hug

Галче,аз се къпя само докато Ралица спи...А за тоалетната-слагам я в проходилката и тя не може да мине през прага на банята... Whistling
За козунаците-изморих се само докато прочета как месиш !  Laughing

Албенче,как 41 градуса?! Измъчили сте се всички.

Днес ще ваксинират и Раличка...Дано при всички мине без последствия тази ваксина.Майка ми твърди,че се понасяла леко... newsm78

# 271
  • София
Добро утро Simple Smile

Тук е слънчево и от вкъщи изглежда приятно, но не съм излизала на балкона да видя как са температурите, дано ни се размине снегът в неделя и вече да идва пролетта, аз много обичам зимата както съм писала не веднъж, ама сега със Стани направо ми се разказва играта, точно с него ли трябваше да преживеем една от най-дългите, студени, мразовити, снеговити и ужасни зими...ами искам вече по къс ръкав да се мотаем с часове на разходка и по градинки и да спи блажено в количката (добре, че още не се е отучил от този навик), а аз пък блажено да попийвам я кафенце, а някоя друга биричка, мммммммммм, размечтах се...

Албенка, добре дошла отново, липсваше на всички, то е ясно, че като работиш нямаш много време за нас, ама пиши по едно "здрасти" от време на време, а и без  smile3514 не може разбира се  Mr. Green

Миме, аз се включвах май, ама забравих да пиша, страшничко си звучи и аз като знам каква съм паника, Стани като се задави (никога до сега така сериозно, дай боже и да не му се случва), ама все го връчвам на баща му да го оправя и като видя, че не може го поемам аз, удрям по гръбчето и го държа на колене и наведен леко надолу, но не съм го обръщала чак с главата надолу, малко ме е страх, майка ми така ме обръщаше и ме друсаше даже като хълцах и то до доста голяма възраст, а беше 40 кила с мокри гащи  newsm78 ...сори за лирическото отклонение, добре, че всичко се е разминало и добре, че си потърсила съседката, добре, че имаш и такива добри съседи, аз имам една по-близка, ама близка в смисъл, замесих й тестото за прощъпулника, че трябвало да го меси млада жена с двама живи родители според техните обичай, а онзи ден дойде да ми остави тел си, че заминава и да наглеждам апартамента, но тя е баба вече и малко странна, вика на хората пред блока и е малко рязка, с мен обаче се държи перфектно, но не ми стиска да я потърся за такова нещо...другите съседи са ни дядовци, които винаги много помагат и много обичат малкия, ама надали ще помогат...абе дан е дава Господ  Hug

За козунаците, аз нямам машина за хляб, от 2-3 години все се каня да меся, ама все пътуваме за Великден и не ми остава време, иначе бих омесила и да занеса, ама като тръгна да събирам багаааж...намирала съм няколко рецепти в нет-а, звучали са всички добре, месенето не ми е проблем, че мама и баба от малка ме учат и аз интерес проявявам и съм проявявала де, а баба ми прави най-вкусните палачинки, катми и гюзлеми на света Wink Тази година, ако спретна нещо все пак, задължително ще се похваля и със снимков материал, дори и да не се получи, малко за кураж Simple Smile

А за къпането и ВЦ-то, аз се къпя вечер, след като заспи дребният, а за тоалетната, ами зарязвам го в кошарата, дори и да не е много съгласен, действам набързо и готово, но най-често си се заиграва там и не вика и не пищи, иначе с баща си е редовен като се гледат двамата, седи до вратата и се опитва да влезе, но имаме голям праг и той недоволства, държи се за вратата, вдига краче, но уплашено се връща назад и мрънка ли мрънка да го вдигне някой и да стигне до завидното кръгло и лъскаво бяло нещо наречено тоалетна чиния...абе картинка са Simple Smile)))

Силве, за ваксината питах нашия педиатър като е жива дали ще има някакви рекации, той помисли, помисли и ми казва: "Ама какви точно имаш предвид",викам, ами обриви, температура и той: "Оооо, не се притеснявай, няма такива работи, само сложи риванол, ако се подуе или възпали и готово", та предполагам, че не е толкова страшна де и на Стани вчера му я сложиха и до днес всичко си е на 6, сега ще чакаме две-три седмици все пак за реакции, но явно не е чак такъв проблем...

Бени
, много гадно това с розеолата, тя по принцип е лека шарка, ама при толкова малко детенце, сигурно не е било леко и за двама ви, важното е, че се е оправил вече...а тук в БГ поне децата около мен като бях малка я изкараха някъде между 1ви и 5ти клас, аз не помня, странна работа...

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 09:52 от iva_angel

# 272
Ха здравейте и от мен,

ние се завърнахме благополучно въпреки гдното време.

Яна, съжалявам,че не успях да ти се обадя. Имах само един ден свободен, а през останалите о сутрин до към 4 на пистите, после ставаше късно и смятах, че не е удачно и удобно да звъня.

Ние си изкарахме страхотно. Вече се опитвам да карам борд и няма такава краста. Много готино, много отпускащо, кефещо и ......абе много е яко.

Албенка, голям хубавец е Джордан. Да го нацелуваш от сектата, а ти по-често се включвай,

Вчера разговарях с един доктор за тази ваксина, която предстой да слагаме и той ме увери, че страничните случай много рядко се проявяват.
Весе, как мина при вас?

Дани, Алекс вече сам ли се разхожда? Ти защо записа он-лайн курс, нямаш време да посещаваш този в офиса ли?

Йоан се е представил много добре. Слушал е, не е тормозил баба си през нощта. Ние се чувахме с нея по 100 пъти на ден. А вечер се обаждахме на Йоан по скайп. Той не ни обръщаше никакво внимание. Но едната вечер нямаше нет и му се обадихме по телефона, това му подейства доста разстройващо. Бил е много неспокоен цяла нощ, а на другия ден е обикалял из къщата  и вса е повтарял мама-мама Когато баба му го питала къде е мама, той поглеждал към компютъра.
Много ми липсваше, нямах търпение да с върнем и да се нагушкаме. Сега чак ми става криво като се сетя, че от другата седмица ще го пускам а ясла и пак няма да сме заедно.  Confusedк

# 273
Сега по темата- Великден

Аз от две години правя козунак само по една рецепта и ми се получава много сполучлив.
Рецептата е от бабата на една съфорумка.
Като се върнеш в Софето ще я пусна, а който има желание може да я изпробва.

За Великден смятам да пътуваме и да гостуваме на бабите и дядовците.
Иначе най-важното за мен на този празник са боядисаните яйца и козунаците. Другата манджа няма значение.

Елфи, страхотно изглеждате с Таничка.

Миме, що така се дави сладката пчеличка newsm78

Отивам да ви догонвам и пак ще се включа

# 274
За козунаците-изморих се само докато прочета как месиш !  Laughing

И аз #Crazy

# 275
 Аз и за друго се притеснявам сега-Боян имат карантина в групата до 24 март. Три деца са с варицела....

# 276
  • София
Аз и за друго се притеснявам сега-Боян имат карантина в групата до 24 март. Три деца са с варицела....

А Боян не я е карал, така ли, ако не е не е ли по-добре да изчакате инкубационния период и тогава да ваксинирате Раличка, аз не че много разбирам, ама все пак, от друга страна морбили има вече и в София, донесли са я и тук, така че е хубаво да се ваксинират дечицата колкото може по-скоро, майка ти какво казва?

# 277
  • София
Добро утро!
Албенче, мерси за кафенцето, ако може 2 да изпия.Алекс като се събуди в 3ч. и така до 5ч.  #Crazy. Луда работа, после си мислих , че ще поспи поне до 8ч., но уви в 6:45 беше на линия.
Деси, аз явно не съм се изказала правилно.Онлайн обучението-са упражнения, които правя, а иначе си ходя на курса.
Иначе, Алекс вече сам ходи.Е навън го придържам понякога.Вчера ни беше първата самостоятелна разходка навън.В началото се сържеше за ръката ми, но посе искаше сам да ходи.
Радвам се , че хубаво сте си изкарали на Банско.

Пети, ти как си?
Толо, дано всичко е наред с Боянчо и Раличка.
Мия, мостчето и езерото е до нас в Бизнес парка.

За къпането и вц-аз го слагам на стола за хранене при леко отворена врата и на него му е много интересно.Това е когато се къпя през деня, а до тоалетна го оставям да си ходи из къщата.

за кузунаците-ние си купуваме.В Горубляне иам един цех, където стринката на Венци ги познава и месят вечерта специално за тяхното семейство.Стват страхотни и много вкусни, иначе преди баба ми или майка ми правиха, но едва ли аз ще правя.

# 278
Пенкова, в гаранция е още година и половина. Ама едва ли ще я ремонтират до Цветница, а аз щях да меся погача тогава, да правя прощъпулник.  Rolling Eyes Отделно, че много ми липсват домашните хлебчета.  Cry Много е странно, че се скапа точно сега това уплътнение, защото аз може би от половин месец на съм пекла хляб в нея, само меся тесто за едни бротчета, които пека във фурната.  Rolling Eyes
Аз се къпя вечер през зимата. Лятото се къпя по няколко пъти, дотогава ще трябва да измисля някакъв вариант. А за тоалетната- оставям я с отворени врати към коридора и изчезвам, а тя обикаля апартамента да ме търси. Нашият апартамент е с "кръгово" движение- идеално за хора по Нова Година и за тичане на деца през лятото. Т.е. имаме два коридора, които са под прав ъгъл, единият води към кухнята, а другият към хола, отделно хола и кухнята са свързани помежду си. Та докато обиколи 1-2 пъти "кръговото" аз вече съм излязла, че и зъбите съм сварила да си измия. После и мия ръцете, дето е пълзяла, защото все пак в коридора влизаме с обувките отвън и готово.
За шарката съм чувала, че е по-добре да се изкара по-рано, по-лесно минавала, а също съм чувала, че рецепторите за сърбеж и мирис се развивали към втората-третата годинка, ама не знам дали е вярно или градска легенда. newsm78 Калина още не е карала нито една шарка, а ми се искаше да ги изкара в градината. Колкото до шарките и имунизацията, на нас вече ни отложиха едно ДТК, заради карантина в градината, предполагам, че и шарковата ваксина (е, как не и запомних името значи! Twisted Evil ) е редно да отложат.
За задавянето- аз обръщам върху коляното си и бъркам в устата. Навремето, като съм била малка аз така съм се задавила с едно парче небет-шекер (да се чудиш що са ми дали такова нещо, ама майка ми е била само на 19 г. все пак  Rolling Eyes ), взела съм чак да засинявам и майка ми след като ме блъскала, обръщала и тупала безуспешно, бръкнала с маникюрите в гърлото и извадила небет-шекера, като така ме одрала, че чак кръв потекла. Оттогава много я е страх от задавяния, много се надявам, да не се случи нещо, докато тя ги гледа.  Confused

# 279
Жълтият Ламтурник , не се притеснявай за шарките. Аз и сестра ми не сме боледували от нито една шарка. Преди 3-4 години племенника се разболя и сестра ми се притесняваше, че ще се зарази от него, но напротив. Явно си имаме добър имунитет. Мисълта ми е, че не е задължително всеки човек да е боледувал от шарки и ако не е боледувал като дете не значи, че ще се разболее като възрастен.

# 280
  • София
Жълтият Ламтурник , не се притеснявай за шарките. Аз и сестра ми не сме боледували от нито една шарка. Преди 3-4 години племенника се разболя и сестра ми се притесняваше, че ще се зарази от него, но напротив. Явно си имаме добър имунитет. Мисълта ми е, че не е задължително всеки човек да е боледувал от шарки и ако не е боледувал като дете не значи, че ще се разболее като възрастен.

Да, аз съм така с варицелата, майка ми, а и картонът не помнеха да съм я карала, брат ми като студент се разболя, аз се грижех за него (на 10 години бях тогава) и го мажех даже с нещо гадно, за да не го сърби и да не се чеше, много трудно я изкара той, а аз изобщо не се заразих, много се чудехме защо ли, ама явно можело и така. Но пък съм карала друга шарка, но не знам каква, за рубеола имах антитела през бременността, ама дали са от ваксина или боледуване, не се знае, а картонът ми вече е безвъзвратно изгубен, ама здраве да е, покрай малчо може и аз да рабера какво не съм карала Simple Smile А и розеола май не съм имала, ама не се заразих от най-добрата ми приятелка, която я изкара в гимназията, много леко мина, даже нямаше и много висока температура, само пъпчици по бузите, но за нея не съм сигурна, че не съм де...Simple Smile

Ооо, имаме си още една бременна мама, засякох я в една тема, но не знам дали е редно да казвам коя е, щом сама не се е похвалила, всъщност тя си има лентичка с бременността де, предполагам, че не е тайна, ако чете и тук...да й е честито!!!! Сега видях, че я няма на първа страничка, но си я спомням, пишеш по едно време доста...

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 14:40 от iva_angel

# 281
Майка ми е карала рубеола като възрастна, малко преди да забременее със сестра ми. Даже не е сигурна дали не е била в начална бременност. Искала е да прави аборт по медицински причини, защото е била убедена, че детето няма да е наред. Наред си е, де, (пу-пу!), ама няколко пъти се опитвахме нарочно да я заразим- не става.  Twisted Evil Явно е получила някакъв имунитет от майка ми. Аз предпочитам да изкарат шарките като малки, защото децата ги карат по-лесно, не за друго. Ама каквото стане, де. Аз съм карала всички шарки- отличник-първенец.  bowuu  Mr. Green

# 282
Привет! Много весело в темичката. Говорите за козунаци, браво Wink
Дано пукне и пролет вече.
Да им е честито на бременните майки.
Нека са здрави и нашите февруарчета!
За нас какво да кажа. Много тича и вътре и вън. Играе с играчки всякакви, говори и ломоти доста. Сладур.
Доста се и тръшка, дори ляга по пода и пищи, ако не стане на неговата.

Сега ме притеснява значителното намаляване на доходите от майчинството. Как ще се ходи по почивки неправо не знам. А ни канят след Великден на СПА във Велико Търново и много ми се ходи. Sad

# 283
Цитат
Сега ме притеснява значителното намаляване на доходите от майчинството. Как ще се ходи по почивки неправо не знам. А ни канят след Великден на СПА във Велико Търново и много ми се ходи. Sad
Аз се надявам да стигат парите да живеем що-годе нормално, за почивки изобщо не си правя илюзии, най-много за 2-3 дена някъде лятото. Жалко, но такива са времената.

# 284
сварих и аз да пиша, че нещо съвсем забатачихме нещата с Данито тия дни...
гадни зъби, измъчиха ми детенцето - реве през деня, реве през нощта! баща й пък точно тая седмица няма как да помага...
лудница! дано скоро да избият, че виждам, че и тя не издържа - от октомври ги мъчим, но сега е много зле.
то не за хомеопатии, то не са мазила, обезболяващи, давам й да дъвче каквото си иска (добре, че зърната ми вече като че ли свикнаха с  това и нямам рани), давам й и бабински илачи - праз лук, морков, малко ракийка по венеца за разтривка...не ми се карайте, моля ви! искам само да я облекча!
ето пак започна. чао засега
пак ще пиша

Общи условия

Активация на акаунт