Баба Mарта се появи,ОКТОМВРИйче в ръчичка мартенички държи!

• 26 354
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
аз няма да пиша повече по темата за проходилките-както за всяко нещо и за това мненията са много;това което аз мисля,че е правилно е да се следи информация,която е базирана на научни изследвания и факти,а не на личен опит(защото на база на наблюдения вьрху няколко деца  генерални изводи не могат да се правят); по принцип тази информация трябва да се поднася от лекарите,но някои от тях не смятат за необходимо да разчитат на публикувани статистически данни,а на това което са учили преди години,или на собственото си мнение.Затова за майките остава да се информират сами ,но когато четат, трябва да бьдат критични кьм материала-кой го е писал,кога и на какво основание-например даже и да си направил проучване,ако то обхваща 100 деца научната му стойност е по-малка в сравнение с проучване обхванало 10000 деца.Алтернатива е да се намери лекар,който е доказал,че следи тенденциите, а някои от сьветите от ''добри'' лекари  доказват точно обратното.Темата за проходилките е маловажна,защото те са просто още една играчка и забавление за детето-ясно е ,че и без тях може. Но понякога стява вьпрос за наистина важни решения,и тогава трябва да сме добре информирани.

# 496
  • Лавал-Пловдив
Нашият ортопед каза, че проходилките не се препоръчват, тъй като децата свикват да се придвижват много бързо и с упора. Съответно като проходят сами, искат също толкова бързо да се изстрелват и много падат. Също така  каза, че проходилките са помощ на майките, не на децата. Аз съм съгласна с това. И да питам кака дора вярно ли е, че са забранени в Канада?
Вярно е - тук никъде не се продават, но доколкото знам е защото повечето къщи са на 2 етажа със стълби и преди е имало много нещастни случаи с бебета паднали по стълбите с проходилки. Поне така бях чела в един друг форум, в който една бг мама в Канада търсеше проходилка и това и обясниха тогава. Иначе има едни бебешки центрове, като проходилка е, но без колелца, а на пластмасова основа, бебето пак се слага като в проходилка, има наоколо играчки да дърпа, но не може да се движи, а стои на едно място. Аз имам такъв, но все още не го ползвам. Изглежда така:
http://www.walmart.com/ip/Bright-Starts-Bounce-Bounce-Baby-Activity-Zone/10858678

# 497
С 2 намазвания обрива по лицето и изчезна.Което значи, че не е алергия към храна, ами ...не се знае какво. newsm78
Мооонннче,алергията от храна много често се появява именно като атопичен дерматит с кожни обриви.
За водата нощем мисля,че е гладна,щом пие толкова много.

Тунчо,понеже преди 7-8г. се казваше,че проходилките и бънджито са по-скоро вредни сред научните среди,то у нас все още лекарите го споделят.Аз съм между двете тези,слагала съм Дани ,но умерено,без да злоупотребявам.Бънджито наистина имаше голям успех.  Grinning

Знам Деска, че е гладна, знам. Mr. GreenАма няма да и дам.Точно за това и взех друго мляко, че това явно не я засища вече.
За атопичния дерматит изчетох сума ти неща.Може да се появи от хиляди неща.Надявам се нашето да не е било такова.А все си мисля, че ако е алергия няма да мине само с кремче, а ще трябва и лекарство.А от тогава не се  появявало нищо.

# 498
Здравейте на всички.
Влизам само на бързо да ви се похваля и бягам, че ми е кисел мъника. Първо - днес става на половин година Мартин! Урааааааа! Simple Smile
Второ днес му изби и първото зъбче! И днес го захраних човека - не му хареса особено и не вдяваше много какво трябва да прави ама ще се научи.
За мерките - ми и ние си имаме бая големичко бебе - 71см и 9300 тежък. Да ми е жив и здрав.
Да честитя и месечинките на всички други бебенца родени на днешната дата.
Хайде бягам, че мрънка и реве Марти.
До утре!

# 499
Да ви кажа, моята малка мадама много иска да стои седнала...ама все напира и ако я задържа- то просто няма такова щастие! Но нали съм в клуба на страхливите майки, я задържам няколко секунди и я пускам, така 3-4 опита...ами няма 6 месеца още милото ми кюфте  hahaha
Близките месец два не смятам да я слагам нито в бънджи, нито в проходилка...ако тръгне да пълзи да пълзи, но за мен е рано... newsm78 Страхлива съм...

А моето диване-кюфте...не спи повече от определено и навън, в къщи си спи 1 час, навън си спи 1 час, много принципна се оказа  Joy На всичко отгоре, ако нещо не и хареса мопето мнение- рев, та чак се дави...като голямо дете...бре...уж везни... Joy

Венера, да ти е жив и здрав големия мъник! Много да ви радва!

Ваня_П, ама хич не го харесвам това предложение с къпането...то на мен ми е гадно ако не се изкъпя, а предполагам то като е пишало и акало и с този памперс...и хайде мия му дупата след акане, ама след пишане не... И наистина, че масово се хигиенизират бебетата...ама защо имаме такива мизерници като пораснат...е това не мога да си обясня...просто винагисъм се чудила...Как като влезеш в немски автобус всички ухаят едно хубаво...а в нашите ама направо букет от "ухания"... newsm78 какво мислите, защо се получава така...Или това е предимно застаряващото население ли, какво мислите?  newsm78 Сериозно се питам, понеже нашето семейство много тачим хигиената... hahaha  Ама пък немските дедовци, как миришат само...а? Готини са   Joy
давайте разсъждения  Mr. Green

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 21:34 от el_pl

# 500
Привет, аз да почерпя за миналата вчера месечинка  Hug

# 501
Добро утро! Може ли като най ранобудна аз да поднеса кафето!

Момичета къде се губите, 8 часа е а още никой не се е събудил.
Явно снощи е имало много будни бебчовци. Hug
Ние тази сутрин дори отказахме да заспим на ръце, извива ми се в ръцете и не иска а му се спи. Добре че от вчера си качих количката, та го оставих в нея на 30 градуса, и докато закарам батко му на училище самичък е заспал.
Честито на вчерашните и днешните месечинки!

# 502
  • Deutschland
Добро утро
Едира честита  месечинка със закъснение.Венера,и на теб също честита половин годинка!
Ел пи, мнооого ме разсмя рано сутрин с този немски автобус и немските дядовци.Аз да изкажа мнение,като често използваща автобус тук в Гемания.Определено на майски рози  не мирише.И те са хора,като всички други.Не се къпят по 3 пъти на ден.А и много често не се къпят и 1 път на 3 дена  Mr. Green .Автобусите им миришат по същия начин,като нашите.За дядовците нямам наблюдения,но за бабите мога да се изкажа.Бабата на която правех компания(бог да я прости жената) за 1 година не се окъпа нито веднъж.Така,че... Сама си направи изводите  Simple Smile
Иначе аз бебо го къпя всеки ден,но не всеки ден със сапунче.Имам един прах за вана на млечна основа,който го използвам.

# 503
Добро утро на всички!!!
Днес ставаме на 5 месеца честито и на всички останали бебета празнуващи на тази дата живи и здрави да са всички!!!

кафе не слагам,че видях някакви забрани преди известно време Peace

# 504
Силвана,честити ви 5 месеца! Hug
Момичета,на бебо му се появи на бузката едно сухо,червено петно и се чудя обикновения балсам на д-р Тайс ли да взема или интензив балсама  Confused

# 505
Добро утро.
И аз докарах пъпки на бебо по челото от шампоана на Себа мед.Ама пусто,глупащина.Подариха му и аз реших да го пробвам,пренебрегнах сапуна му на Клоран.И цъфна,разбира се.Сега бърша с отвара от смрадлика,май има ефект.Ще изчакам малко и незнам дали да купувам нещо.
Не е от храна,нищо ново няма от седмица.

# 506
Добро утро.
Вчера бяхме цял ден по гостита и чак сега сядам на компа.
Бебокът е кисел,само на ръце иска.Мисля,че скоро ще има зъбче.
Нощем си се буди 2-3 пъти,но от известно време става към 7ч.,което ме побърква,много ми се спи сутрин.
Днес мисля да ходим малко на разходка,дано около обяд се позатопли.
Баткото ми е на градина за първи път от две седмици.Дано не се разболява повече.
Честити месечинки на Преси и Марти! Шест месеца са си голямо постижение!!! Simple Smile
Честит 5-ти месец на Теди на Силвето!  Hug

Аннивв,аз го мажа с обикновения,но вечер,защото е овлажняващ крем ,а навън е студено.Имай го предвид.
Деси,аз го къпя със Себа Мед и нямаме проблем.

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 09:46 от ДесиХ3

# 507
Здравейте  Hug

Честити месечинки  Hug Hug Hug

Десси и на моята от Себа мед и се изприщи дупето  Rolling Eyes Аз пък си купих преди да се роди цялата серия за бебе и сега си стои за украса на скрина  Laughing
Къпем се с Бюбхен и се масажираме със зехтин а дупето със Судокрем и нещата са наред  Peace

За проходилките в Канада и аз знам от сестра ми, че са забранени и за това ние им купихме от САЩ една за да си се джиткат, че нема такава лудетина като малката голяма Монка на сестра ми  hahaha
Аз още не съм я слагала в проходилка моята, каката някога на 4 м. и половина усетих, че е готова и като я мушнах в проходилката доста бързо се ориентира и заджитка ..... назад като раче  Joy А сега малката нещо не ми се струва готова и ще изчакам  Peace

Вода предлагам от време на време ей така да знае, че има и такова чудо, но тя освен да си играе с бибата друго не се сеща да направи  Laughing

От две нощи моята буба се буди в 2 и като я сложа при мен да цоцка това родължава дооооо сутринта  ooooh! Цоца, реве, цоца мрънка, цоца дреме а през това време майка й и идва да се гръмне  Crazy В началото си мислех, че нещо не й стига ядене, но не, мляко има, тя се наяде и после цоцка за да се приспи ама тия ревове за какво са не знам  ooooh!

# 508
Здравейте,
за проходилките и бънджи гащите, аз мисля, че ако се ползват умерено няма проблем. Така твърди и ортопеда и педите. И разни непотвърдени статии в интернет, няма да ме разубедят.
Никол проходи на година и три месеца. Слагана е и в проходилка и в бънджи. По малко разбира се. А според Драганов, децата падат не толкова от проходилките, колкото от това, че майките ги държат за двете ръце, над главата (ако ме разбирате, детето върви с вдигнати ръчички, майката е отзад и държи ръцете, така се получава и с коланите). Така се получава един наклон напред, и детето като проходи започва да пада. Никол не ми е падала никога така, и винаги е държана за едната ръка, въпреки проходилката. Аз я сложих на 10 месеца, обаче сега се чудя за Марина, от кога мога да я сложа в бънджите, (изгубила съм кутията) тя вече е много корава, и си сяда, и на краката има упора newsm78
И да кажа, от оня ден Марина бърбори ба-ба или абу-ба. Много е смешна, даже се кара, повишава тон, и не мога да и затворя устата, на майка си ще мяза  Mr. Green Баба и, само дето не се разтече от кеф, въпреки че детето не влага особено смисъл в сричките. Но тя само седи и и повтаря, точно така, ба-ба, кажи ба-ба Ми-ми.... hahaha Мама май пак ще е последната научена думичка. Толкова бях горда Никол като каза ма-ма, но точно след два часа загрях че казва ам-ам Simple Smile))

# 509
Аз започнах да слагам Дани в бънжито и проходилката към 7-8 месец.Но е седял по 20-30 мин. Никога не съм го водила за ръчички да ходи,не съм го държала да се изправя,не съм ползвала колани,Научи се да лази и да се изправя сам,псоле се придвиждаше сам по мебелите и на 1г.15 дни просто си проходи,самичък.Както си стоеше подпрян на леглото,се птпусна и тръгна. Simple Smile Беше доста стабилен,не е падал и за  около 2 седмици усъвършенства движенията.

Общи условия

Активация на акаунт