Баба Mарта се появи,ОКТОМВРИйче в ръчичка мартенички държи!

• 26 354
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте момичета! От два дена си правим разходки навън и Мирко ми спи по 4 часа и половина. Вече преминахме на летния кош и е много доволен, защото може да оглежда навсякъде, макар че до десетата минута заспива и после чак в къщи се събужда.  Simple Smile
Днешната разходка продължи три часа без да спираме, таткото вече няма да идва с нас. Embarassed
Относно диетките, аз съм доволна от житната. За 10 дена свалих 3 кг, и сега след един месец почти съм ги задържала, нещо много трудно за мен след диета. Утре започвам втората десетдневка. Остават ми 1 кг от преди да забремения и общо 4 кг, за да си влезна в нормите. Не са много, но интересно не мога да си влезна в дънките. Ханша все още ми е много широк. Дали до шестия месец се прибират костите или е различно за всеки организъм.
Относно кг на Мирко, на 4 мес и половина беше 8300 на 67 см. Батко му е бил с тези размери на 7 месеца  / см и кг / . Ярослав се роди 3300 гр  и 52 см, а Мирослав се роди 3850 гр и 50 см.
Няма да забравя, като родих и ми казаха мерките на Мирко, аз се обръщам към акушерката с думите - Измери го наново има някаква грешка в сантиметрите.  Laughing
Ani_Boland   много красиво семейство сте!  Hug
radost_i_na добре, че е имало възглавници. И на мен щеше да ми извърти такъв номер, ама отдолу беше отворено чекмеджето на кошарката. Добре че го видях в последния момент и го хванах, още настръхвам като се сетя.  Praynig Господ да ги пази!
Герчо весело и незабравимо изкарване в Америка! Ще очакваме снимки!  Hug
Относно вентолина, ние бяхме болнички на месец. В къщи дойде педиатър / но не този при когото сега ходя / , та ни изписа антибиотик и вентолин, тъй като имахме бронхиолит. Пихме ги 10 дена, и след това остана да пием вентолин още месец и повече #Crazy. Та като отидохме при сегашната педиатърка ни го спря за 3 дена някъде с намаляща схема, нали не се спирал изведнъж.
Да са живи и здрави месечинките днес!  Hug Heart Eyes  bouquet
Относон бънджи гащите, аз ги ползвам и съм спокойна, а и ортопеда и педиатърката казаха, че няма проблем да ги ползваме. Бях пуснала по - рано как се справяме там. http://vbox7.com/play:ddfff358
Някой питаше за сайта за гимнастиката.  http://tranz.it/load.php?id=mry3uc3R0fwLL2U7503251
И да ви го покажа каква е фога!  Heart Eyes  http://oktomvriiki09.snimka.bg/baby/nashite-bebeta-3-6-m.469818.17797308

# 481
qroslaw, би ли споделила за тази житна диета?

# 482
Тунчо,аз водих малкия при един от най-добрите ортопеди в София/поне по моя преценка/ и човекът каза,че няма никакви проблеми детето да се слага в проходилка,бънджита и тн.детски уреди,без да се прекалява. Peace

# 483
  • Deutschland
Здравейте,скоро не съм писала,но при нас няма нищо ново за сега.
От 1 април ще водя Виктор на ясла и първите 4 седмици ще бъдем заедно там.Записала съм го за цял ден,но ще си го вземам в 12.30 часа.Притеснено ми е единствено за сега заспиването му.Много обича да заспи на ръчички.Заспива бързо,но сам много рядко.Сутрин има един сън от 9.00 до 10.00 и как ще го приспят там...направо не знам.Едва ли някой ще го гушка докато заспи.
Вчера купихме бънджи гащи.Сложихме го за 2 минути.Голяяямо подскачане беше.

# 484
Точно така Деси-това е и моето мнение; просто се чудя хората които не го препорьчват,освен на някакви техни си вярвания,на какво друго базират мнението си...

Иначе аз май си имам още едно ранобудно детенце-синьт ми и досега става най-кьсно в 6.30-7.00, а малката вече няколко вечери се сьбужда кьм 4 и после няма заспиване.Чудя се дали не е защото през деня спи много-така се случи,че бяхме по няколко часа на разходки,а тя навьн спи много(ако е в кьщи повече от 3 пьти по 1 час(45 мин)не спи,но навьн даже си пропуска хранения;Продьлжава да яде 2 пьти през ноща-в 12 и 3 часа-има ли други дечица на АМ,които не правят по-дьлга пауза през ноща?

# 485
Тунчо,и при нас са все още 2 храненията през нощта- в 12-1 и в 4-5 ч. Надявам се да не е още много дълго така.

# 486
Айде на разходкааааа!
Ми вчера като се поразходихме...ми съвсем различно е.И аз се изморих и разнообразих и тя се наспа като хората.И беше много спокойно детенце после.
А пък сега батко и я прави на пластелин.И тя кротува и само пъшка.Такава гимнастика и направи само и само да не учи, че вече е като разкатана и гледа в точка.   Flutter
Дара вечер яде в 21ч и спи до 3 непробудно.Обаче....в 3.00  се започва едно будене и мрънкане, явно защото е огладняла.Обаче злата и майка не дава.Изпива 250мл!!! вода до 5.30 - 6.00  и чак тогава давам папо - то.Като мъничко бебенце не ядеше нощем сега на дърти месеци ша ми огладнява. Mr. GreenЯвно вече млякото от 0-6 не я засища.Вчера купих Милупа от 6-12  и започнах да и давам  по 30мл от него.Дано нищо и няма защота не го взех ХА, а нормалното, вкусното.Аз продължавам да мисля, че тя алергия към млечния протеин няма.Сего ще видим, дано ни ми мине котка път.
В тоя ред на мисли - да похваля Мустела Стелатрия.С 2 намазвания обрива по лицето и изчезна.Което значи, че не е алергия към храна, ами ...не се знае какво. newsm78

# 487
С 2 намазвания обрива по лицето и изчезна.Което значи, че не е алергия към храна, ами ...не се знае какво. newsm78
Мооонннче,алергията от храна много често се появява именно като атопичен дерматит с кожни обриви.
За водата нощем мисля,че е гладна,щом пие толкова много.

Тунчо,понеже преди 7-8г. се казваше,че проходилките и бънджито са по-скоро вредни сред научните среди,то у нас все още лекарите го споделят.Аз съм между двете тези,слагала съм Дани ,но умерено,без да злоупотребявам.Бънджито наистина имаше голям успех.  Grinning

# 488
  • Лавал-Пловдив
За нищо. Grinning Доколкото разбирам от превода,може да се дава филтрирана през Брита вода,но трябва да е преварена предварително или греша?
Така е, водата от Бритата също трябва да се преварява като чешмяната.
При нас днес вали, вчера бяхме на парк с едни приятели, взехме на децата храна от Макдоналдс и си прекарахме добре, а вечерта имаше барбекю за големите. Отворихме сезона на барбекютата. А парка беше много интересен, защото вместо катерушки имаше имитации на фитнес уреди, които си функционират като такива. Къде ли не се начепих. Имам и снимки, като ги кача на компа ще ви ги покажа.

# 489
Тунчо,ние сме от тези дечица,които си ядат през 3 часа през ноща,през деня може и да пропуснем,но нощно време е гладен.преди си спеше през ноща,хапваше само веднъж ололо 4 часа,а сега... Но давам му,не мога да го държа гладен.
И ние в 4,30/5.00ч. сме кукуряк.От два дни ме вдига в 5,преди го взема при мен и заспива,а сега реве и иска да ставаме.Дано не му стане навик.
По колко мляко изяждат вашите бебета?Ние ядем по 120,130мл,с толкова се наяжда.Вижда ми се малко Thinking Сега на 16-ти сме на преглед и ще видим колко е наддал.
Вода ние пием много малко,максимум 50мл на ден,даже и по малко.

# 490
  • Русе
Нашият ортопед каза, че проходилките не се препоръчват, тъй като децата свикват да се придвижват много бързо и с упора. Съответно като проходят сами, искат също толкова бързо да се изстрелват и много падат. Също така  каза, че проходилките са помощ на майките, не на децата. Аз съм съгласна с това. И да питам кака дора вярно ли е, че са забранени в Канада?

А за бънджи и аз съм навита! Но не е ли още рано? Трябва ли да сяда бебчо или не?

Вода изобщо не иска да близне Симеон, давах му с лъжичка първия месец, но тя се стичаше отстрани по устата му  Laughing От тогава го пробвам с чай от време на време, но не иска....

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 16:05 от OnlyOne

# 491
  • София
Здравейте,
да се включа и аз по темата с проходилките.
Деси, тунчо - да няма да навредят на децата, но от гледна точка след прохождането, ами просто се прави лоша услуга на детето както се казва.

Нашият ортопед каза, че проходилките не се препоръчват, тъй като децата свикват да се придвижват много бързо и с упора. Съответно като проходят сами искат също толкова бързо да се изстрелват и много падат. Също така  каза, че проходилките са помощ на майките, не на децата. Аз съм съгласна с това. И да питам кака дора вярно ли е, че са забранени в Канада?

Точно така е, да. Ползвайки бънджи и проходилка детето разчита на чужда помощ, не на себе си. Затова децата проходили с проходилка падат много по-лошо, паднат ли не могат да  станат, от проходилка как да се научат да стават. На нашата площадка от 10 хлапета само 2 бяха без проходилка, едното мойта щерка. Ами на другите майките им бяха все до тях, че да не се пребият и паднеха ли търсеха мама да ги изправи. Изобщо няма пак да ползвам такива приспособления. Тези неща са направени за улеснение на майката и за развлечение на детето, но не и за тяхно добро  Peace

# 492

Напомням ви, че на 19.03.2010г. приключва срокът на анкетата за гласуване за месеца на евентуалното ви събиране.
След това ще пусна анкета за избор на мястото.

И още нещо - някой е променил заглавието на темата. Не знам обаче кой, ама това не е от особено значение.

За водата не ми стана ясно, когато започна да й давам ако е тази с розовия етикет на девин, то да я преварявам или не?

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 16:18 от chip4e

# 493
Цитат
qroslaw, би ли споделила за тази житна диета?
С най-голямо удоволствие Хриска. Започва се на пълнолуние. Трае десет дена, като от вечерта слагам 100 гр жито да кипне на котлона и го оставям захлупено до сутринта. Смилам го с пасатор заедно с девет ореха и 1 ч.л. мед и го разделям в три купички. Освен това изяждам и три ябълки. Повече инфо на http://www.specializingfoods.com/guppy460/articles.php?lng=bg&pg=179. Хубаво е да се смила житото или да се дъвче много добре, защото може да предизвика колит. Пожелавам ти успех ако я започнеш!
Относно нощното хранене, и ние се събуждахме в12, 3 и 6. Но откакто остана с баща си, няколко нощи, той го свикна да му дава вода до 3 часа, като изпиваше по 200 вода. И после прескочи този час, сега се събужда към 3. Но аз си мисля че дори и без вода, самото дете ще си свикне да не се събужда нощем.

# 494
Здравейте и от нас  Grinning
От вчера се каня да ви пиша, ама все не сколасвам  Blush
В петък водихме Ники на друг лекар, та да споделя какво ни каза един от най-добрите педиатри в града Peace
Първо ни се накара защо го водим чак сега /с мъжа ми се познават от доста години и сме пращали на познати децата при него, а за нашето не се сетихме по-рано ooooh!/.
Изписа ни ударни дози вит Д - сутрин и вечер по 7 капки. Имах аз съмнения и взеха, че се потвърдиха. Ники е изключително бял, през деня спи по малко и неспокойно, и се поти, но не от началото, а от третия месец горе-долу. Не е фатално, случвало се при зимни бебета, дано след месец сме наред Praynig
За пишлето /другата му специалност е урология/ каза да не го пипаме, а към 7-8 месец да го заведем и за 2 минути "ще го оправи"
За къпането - два пъти в седмицата са напълно достатъчни за периода ноември - май, лятото по-често, разбира се, дори и всеки ден. Но през студените месеци с честото къпане само се изтощава кожата /тя е най-големия орган/ Naughty Само в БГ и още една страна се къпели децата всеки ден /забравих коя е другата Blush/, но не правим нищо полезно, напротив Peace
За захранването каза, че, ако искам мога да започвам да въвеждам зеленчуковите пюрета като вкусове, /след това каша и накрая плодови, но ще говорим повече следващия път/. Да започвам да предлагам и вода -след хранене и горе-долу по  средата между две хранения Peace Никакво ядене между 21-22 и 6-7 сутринта, ако се буди - вода. Ние се будим само веднъж вече, но смятам да продължавам да си го кърмя /Ники сам си намалява храненията през нощта и смятам, че скоро ще си ги премахне съвсем сам  Wink/
В общи линии е това Hug
Вода на бебо ще давам чешмяна. Аз я пия най-напред филтрирана през Бритата и след това преварена в ел. кана /тя си има филтър и на човчицата и при сипване всички "парцалчета" от котления камък си остават в нея/

П.П. Къпането на бебетата, по възможност, да става на течаща вода Peace

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 17:26 от Vanya_P

Общи условия

Активация на акаунт