Баба Mарта се появи,ОКТОМВРИйче в ръчичка мартенички държи!

• 26 171
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
  • Deutschland
anjei мерси за инфото.
Деска тук ги продават готови сварени и боядисани,а аз искам да си ги направя сама

# 616
Явно ще си я плащаме Превенара, надявах се да си спестим тия пари, ама сме от "прецаканите".
За яйцата - нямам търпение и аз за боядисването, това ми е едно от любимите занимания от дете , а сега ще е още по-забавно като си имаме малки помощници Simple Smile

Абе момичета, стига с тия ферми, я наминете малко и насам Hug

# 617
Относно Пренавара това е поредната голяма глупост в България, при условие, че я вклучват в календара защо да не се възползваме и ние Twisted Evil

Въпрос на средсрва и разчети.Само за набор 2010 е безплатена,тоест включва се в им.картон.Даже от 02.2010,ако не се лъжа.

По-скоро на разчети  Peace защото на родените вече ще им е трудно да обобщят, а има и слагали доброволно, с което са наясно и затова може би ще е само за тези, които сега ще ходят на втора /или трета newsm78/ консултация.

И ние вчера бяхме на консултация. Ники е качил 300г и е пораснал с 1см. Малко, но от сърце  hahaha

След това цял ден се занимавах с една тиква Mr. Green  
Деси, мерси за идеята за формичките за лед  Hug
Искам и да попитам, колко по-рано ще вадите от фризера за размразяване и как-на стайна температура или на водна баня newsm78

За яйцата - досега все сме се събирали при баба да варим и боядисваме яйца и после делим на трите къщи. Но тази година ще си ги правя сама, че нали с първото червено яйце се намазва челото на най-малкото дете в къщата и, за да няма ощетени /племениците имам предвид/, всяка ще си ги прави сама   chef  easter
На 10-ти сме на сватба и направо незнам какво ще обличам /толкова дебела се чувствам, че нямам думи Embarassed/. Толкова ми се иска да танцувам и да се забавлявам, а май няма да мръдна от стола  ooooh! , че да не последва някое земетресение Joy

П.П. Само да изкоментирам разните му там ферми, империи и т.н /ама без да ме линчувате Joy/ Ще съм благодарна, ако някой може да ми обясни какво намирате толкова в тези игри  newsm78.
И моя мъж играеше, ама го отказах поне в нас и то много грубо /според него/ ама имаше ефект. Всеки път като хванеше лаптопа и аз казвах на малкия "Айде маме, сега баща ти да обърне малко внимание и да си поиграе и с брат ти". При което на него му ставаше супер гадно и го зарязваше /лаптопа/. Ами така де, не стига, че го няма по цял ден, а и като си дойде поиграе си малко с детето и хоп на компа. Аааа, такива да ги нямаме. В офиса да си прави каквото ще, като си дойде в нас, искам да е с нас Naughty

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 12:56 от Vanya_P

# 618
  • Лавал-Пловдив
Голяма краста са тия игри, аз играя единствено Трежъ Маднес-а, но там ако не влизам 2-3 дни нищо не ми се случва. Т.е. не е като фермата да ти съхне продукцията  hahaha
Това е зарибявка за хора без работа, като работиш не остава време за това. А, питай ме миналата година като работех от 7 до 4 и след това учех от 6 до 10 дали барвах компа ( за път сложи по още 1 час ) Само в неделя, че и в събота ходех да доработвам. Ама сега ела ме виж - само тук дремя. Но ще е за кратко, защото само още малко да се стопли и дим да ме няма.
Аз предлагам щом има интерес към японската диета всички заедно да я почнем на 06.04 и взаимно да се окуражаваме. Не е лека диетата, бая зор си и ще е добре да има морална подкрепа.

# 619
Оле докато се поосвободя и вече сте изписали 4 страници Shocked, но ви изчетох набързо.
Да се похваля от консултацията - Ради е 7,830 и 68 см- наддал е 800гр. за месец, педка каза да не се притеснявам , че не се захранваме - може от другия месец!
Иначе е много активен - обръща се постоянно от гръб по корем, но обратно все още не може, стой седнал с помащта на въглавници и много се кефи  Joy.
Момичета мога да ви препоръчам да следите и темата за захранване http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=483303.0, от мамчетата там научих много неща, също да препоръчам и това http://zahranvane.wordpress.com/ с благодарност към Кейт  bouquet
Да се оплача Сложихме първи пентаксим- резултата е отекло краче с голям обрив и слагам компреси с риванол Sad

# 620
За облекчаване на никненето на зъбки ни изписаха Pansoral gel, ще го ползвам и ще споделя впечатления.
Относно ваксините- на 16,04 трябва сложим втори Пентаксим, а педка ни каза, че с тази рецепта ще можем да си купим и следващите дози /разбирам, че ще си ги плащаме newsm78/. За тогава трябва и да се подготвя да дам предварително Панадол и с поставянето на ваксината да сложат и компрес с риванол /както всъщност се процедирало при поставяне на ваксината по здравна каса/, за да се избегнат неприятните последици от първия прием.
А сега хайде на разходка, че времето най-сетне взе да се оправяnewsm44

# 621
  • Пловдив
Момичета,благодаря за съветите относно взимането на урина.

Явно проблемът е в моя телевизор,защото няколко пъти опитвам с тези колектори,но или се излива,или тя не пишка.А бе пак ще се мъчим,все някак ще стане Rolling Eyes

....
И аз полудявам,когато мъжът ми с влизането сяда да си чисти аквариума или да си чати с някой,а ние музейни експонати Crossing Arms Sad.Ами наистина много криво ми става и все му правя забележка,но е като вманиачен,затова аз съм се зарекла никакви игри Crossing Arms,не че имам време де.

.....
Днес водих сутринта Криси във фотостудио да му направят малко снимки и нямам търпение да видя резултата.Ще си ги сравня с миналогодишните ,да видим колко се е променило патето за една година.
Жалко,че в Пловдив няма фотограф,който да се е включил в тази благотворителна инициатива,бих участвала Peace

# 622
DeiziL, не би трябвало да си купувате пентаксима, тъй като от 1 април здравната каса ще го осигурава и за тези, които са започнали поставянето му преди тази дата. Обаче за превенар-а не може, ще се слагат само на деца родени от феврураи 2010, за тези преди тази дата ще трябва да си го закупуват. Ще се провя в нета и ще пусна линк на наредбат, където са обяснени тези неща.
Megs, точно на Аугуста се бяхме спряли, но понеже те са дали едни от най-ниските оферти мислехме, че може би няма да е хубав хотела. Обаче щом го препоръчваш сигурно ще направи там резервация. Можеш ли да ми кажеш, дали е стар хотел, котйто е реновиран или е нов хотел.
Аз да ви се похваля, че днес си поръчах бънджи и чакам да ми го докарат и да видя дали бубка ще се радва   Thinking или ще е поредната покупка, която ще подарявам на бебета на приятелките ми.

# 623
Деси, благодаря за вниманието и помощта  Hug

За Панадола- преди ваксина не давайте, защото така се губи действието на ваксината, поне така бях чела!

да се редактирам, ние още първия пентаксим не сме били...виждам, че има и други като нас Simple Smile хомеопатичката ни спазва някаки правила...а и предложи от април, че да вземем безплатната проба, ама като ви чета, май ще трябва да си я купуваме! А преванар- се радвам, че няма да слагаме и не е по график!

За хомеопатичните лекарства...не купувайте и не си предписвайте на сляпо, защото може да стане голяма бела! Ние се лекуваме трите при хомеопат - таткото ни не иска да се лекува, той си си бил добре  Crazy hahaha
Но имат много голямо значение, дозите, потенциите, типът характер и доста други неща! По-добре си намерете добър хомеопат, който да ги съобразява тези нещаи пак излиза по-евтино от класическата медицина...доста по-евтино! А и най-важното за мен - не се тровим!

Успех с диетите...аз май започвам да влизам в релси ...ех поне няколко дена... с това страхотно време Simple Smile

# 624
# 625
Нещо не мога да намеря инфото, котео четох преди два месеца за ваксините и защопневмококоват ще се поставя само на деца родени след 1 феврура, но вижте на какво попднах в един дрег форум
- Имам новини от днес, сързани с влизането в сила на новия имунизационен календар и за децата в заварено положение. За тази година са предвидени достатъчно бройки Пентаксим и за деца, които подлежат на реимунизации, а не само на такива, които към 1 април са на два месеца. За реимунизации с пневмококовата ваксина (не се знае още Превенар или Синфлорикс) тази година няма да има налични ваксини. Но 2011 година ще има достатъчно ваксини и за имунизации и реимунизации и с двете ваксини.

За да получа информацията се наложи да звъня в НЗОК. От там ми казаха, че не са компетентни по въпроса и да се обадя в РИОКОЗ, а пък от там ме препратиха към Министерство на здравеопазването. Там разговарях с експерт от Дирекция "Надзор на заразните болести" и това беше отговора им. Ако някой иска може да провери и той, като за контакти може да види тук: http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid= … p;categoryid=2078.
Даже според експертката през 2011 година мога да направя и първа доза, както и реимунизация с пневмококовата ваксина по схемата за съответната възраст (тогава ще мога в една визита да поставя реимунизация с Пентаксим и първа доза Превенар/Синфлорикс).

# 626
  • Sofia
Силна,ние сме ходили в Аугуста и мога да кажа,че наистина не е лошо хотелчето,но само реновираната част Peace Ако обичате да Ви е по-широко си вземете нещо различно от двойна стая,защото от вратата се скача на леглото  Crazy ,но то зависи и за какво отивате  Mr. Green Heart Eyes

А на Галин като трябва да му се бие Пентаксим на 1.04. трябва ли да ходя да си го купя newsm78

# 627
Нашата доки каза,че безплатен Пентаксим ще ни огрее догодина по това време т.е на реимунизацията.Досега и трите съм ги купувала.

# 628
  • Пловдив
Привеееет! С това хубаво временце нещо не мога да смогна с домашните задачки  Rolling Eyes
Малко снимков материал от нас:

А и малко видео на малкия бъбривец (от вчера не е спрял newsm62) - http://www.facebook.com/video/video.php?v=373536224462

# 629
Даже според експертката през 2011 година мога да направя и първа доза, както и реимунизация с пневмококовата ваксина по схемата за съответната възраст (тогава ще мога в една визита да поставя реимунизация с Пентаксим и първа доза Превенар/Синфлорикс).[/b]
[/quote]

Мене ме инересува Синфлорикса, честно казано не са ми излишни 160лв. а и той нали се поставя до 24месечна възраст, дали ще успееме да се включиме и за първа доза и след това за реимунизация? Rolling Eyes ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт