Трябва ли да сменя млякото?

• 2 563
  • 32
  •   1
Отговори
Здравейте!Искам да се допитам до вас дали трябва да сменя млякото,което в момента ядем.Кърмата ми спря преди 3 седмици окончателно и вече сме само на ам.Първо бяхме с Лактана(дохранвах също с нея) ,но от нея ядеше малко количество-80-90 гр.Смених с розов Хипп (защото държах да е с пробиотици).Приема го добре-изяжда по около 110-130 гр. на хранене,но от седмица изхожданията и се промениха на консистенция-доста са твърди като пластелин.На 4 масеца сме и предния месец наддаде добре-900гр.Сега незнам какво да правя-да сменя млякото с друго,да пробвам пак Лактана или да продължавам със същото newsm78.Ще съм благодарна да чуя мненията ви!  bouquet

# 1
Само на АМ ли е бебето?  Simple Smile

Не мисля, че консистенцията на изпражненията е ненормална. И на моето е така от много време. Щом няма проблеми с коремчето, значи всичко е ок според мен.  Peace
Според мен не си прави повече експерименти със смяна на млеката.  Peace

# 2
Аз не разбрах колко е голямо детето. Не знам и защо си сменила млякото. Бебетата минават периоди, в които хапват и по-малко количество, от колкото на майките им се иска. Адаптацията от едно мляко към друго също отнема време и може да доведе до някои затруднения с изхождането. Прекалено честата смяна на млеката не е добра идея. Решението си е твое, но съветът ми е да изчакаш. Когато моето дете беше на кърма акото беше кашаво (дохранвах), когато минахме изцяло на формула акото се промени, стана по-твърдо и оформено, но не и като пластелин.

# 3
Според мен не сменяй млякото,ако се появи запек,тогава може да се помисли по въпроса.

# 4
На 4 месеца 90 и 110 мл е малко. Не казваш как яде - под режим и на какъв интервал? На поискване или ти предлагаш в определени часове? Колко пъти на ден се изхожда? Не може да се даде мнение без пълна картина  Hug
900гр наддаване е повече от добре  Peace

# 5
Ами добре си е наддало бебчо, браво!Ако проблемът е само в цвета на акито, а иначе си го хапва, остани пак на Хипп. Аз одобрявам Лактана-та, защо не попиташ и педи?!...Преди да решиш?!

# 6
Ядем Хипп от около месец,а проблема се появи скоро.Не сме на строг режим-на 3 часа някъде яде.Само на ам сме от месец и малко.До скоро се изхождаше по 2 пъти на ден и беше по-воднисто някак(една част попиваше в памперса),а сега само по веднъж след много пънене и червене.На педиатъра си не бих могла да разчитам-аз и казах за млякото с пробиотици.

# 7
Защо реши,че има проблем? newsm78 Щом се изхожда редовно мисля,че всичко е наред. Thinking Не ти препоръчвам да сменяш млякото,освен ако не е крайно необходимо. Peace

# 8
...сега само по веднъж след много пънене и червене.

Това за бебе не е нормално и желателно. Аз лично бих сменила млякото  Peace

# 9
Опитай с друго мляко или пак с Лактана Био.Не е добре бебето да се напъва и да се изхожда трудно.Това може да доведе до други проблеми свързани с изхождането.

# 10
  • София
...сега само по веднъж след много пънене и червене.

Това за бебе не е нормално и желателно. Аз лично бих сменила млякото  Peace
И аз това бих направила. От няколко дни оставих сина си само на АМ и акането за момента не го затруднява. Акото стана кашаво /на кърма беше много рядко/ и пак си ака 1-2 пъти на ден, както преди.

# 11
И ние сме на същия Хипп ,и нашето ако е такова но си ака редовно,пак се пънем и червим незнам дали е от млякото newsm78

# 12
И ние всеки ден акаме(с Лактана често и по 2 пъти на ден),но преди беше с друга консистенция,по-скоро като при кърмено бебе и не се пънеше толкова.Осван това миризмата стана по-особена-вече не е като на втасала мая Laughingами специфична като на самото мляко.Иначе на цвят е жълто все още.                                                                            

# 13
И още нещо искам да споделя с вас-нали майките искме винаги най-доброто за децата си,след много ровене из форума и четене на много мнения реших,че това най-добро е Лактана ,заради състава и.Виждам,че детето не го пие с охота(Лактана 90-гр,Хипп-120гр) и въпреки това имам чувството,че с нещо ощетявям детето. П.с-Аман,от тоз максимализъм Mr. Green !С първото си дете бях доста по-уверена и спокойна,а сега направо прекалявам Laughing(от възраста ще да е hahaha)!

# 14
Ние бяхме на 1 опаковка Розов хип и изпражненията бяха както ги описваш,ядеше по-малко и акаше на 2 дни.Преминахме на Аптамил обратно,започна да си го хапва настървено,явно много му харесав,акаше редовно,но сега пак започна да се изхожда на 2 дни и е мнооого рядко.Мисля да премина на Лактана,поради наличието на 4 пробиотика и редовното изхождане,което споделят другите майки,но не знам дали ще го яде с охота,а също искам да е био и с пробиотици?????И аз съм в размисъл-в стремежа си да избера най-доброто,дали не го измъчвам....

Общи условия

Активация на акаунт