Трябва ли да сменя млякото?

• 2 566
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
Аз ползвам НАН 2 и детето ака много трудно.Почервенява така,че сълзи му потичат Cry милото ми.Питах педи,че и акото и показах и тя вика ми нищо му няма.Определено си е запек затова и винаги предлагам по разхлабителни храни.Понякой път ака нормално кашесто,но това става само когато го дразнят зъбките.Ака твърдо от както направи 6 седмици тогава е бил само кърмен.Изцяло на кърма е бил до 4 месец и тогава започнах да му давам круша,за да ака нормално,но уви ефект нямаше кой знай какъв.Все се надявам,че с времето ще се оправи  Praynig
АМ до сега не съм сменяла,че ме страх да не стане по зле.Сега се изхожда почти всеки ден,но много твърдо ака.

# 16
пробвайте да смените млякото не е нужно детето да се мъчи.чудесен ефект имат лактана био и розовия хип(лактана е за предпочитане заради състава)!

# 17
  • Стара Загора
Аз ползвам НАН 2 и детето ака много трудно.Почервенява така,че сълзи му потичат Cry милото ми.Питах педи,че и акото и показах и тя вика ми нищо му няма.Определено си е запек затова и винаги предлагам по разхлабителни храни.Понякой път ака нормално кашесто,но това става само когато го дразнят зъбките.Ака твърдо от както направи 6 седмици тогава е бил само кърмен.Изцяло на кърма е бил до 4 месец и тогава започнах да му давам круша,за да ака нормално,но уви ефект нямаше кой знай какъв.Все се надявам,че с времето ще се оправи  Praynig
АМ до сега не съм сменяла,че ме страх да не стане по зле.Сега се изхожда почти всеки ден,но много твърдо ака.
Според мен смени млякото,но ако не искаш ,можеш да започнеш да давам отделно пробиотик -примерно БИО ГАЙА по 5 капки всяка вечер.

# 18
Мерси за съветите момичета.Ще пробваме и био гайа.  Hug

# 19
И аз да се оплача-бяхме на Нутрилон-акаше нормално, не гъсто, но тъй като го няма редовно по магазините реших на своя глава да мина на Фризо(по-разпространено) и малката започна да ака твърдо.Минали са може би 2-3 седмици, но искам отново да премина на Нутрилон, понеже виждам, че Фризо не й се отразява добре.А има ли такъв срок, който корема свиква с новото мляко и какъв е той?

# 20
Доколкото разбирам бебето и досега е било на мляко с пробиотици?Не мисля че Био Гайата ще свърши работа.

# 21
  • София
Досега бебето е било на Нутрилон. То е мляко с прЕбиотици.

# 22
Ами Фризо не е ли? Не можах да те разбера  Confused

# 23
  • София
Venera-81, отговорих на veli4ka_de.  Simple Smile Ако е имала предвид твоя въпрос, който е точно преди нейния пост.
Фризо е с прЕбиотици. Биогайа - с прОбиотици.

# 24
Здравейте!Искам да се допитам до вас дали трябва да сменя млякото,което в момента ядем.Кърмата ми спря преди 3 седмици окончателно и вече сме само на ам.Първо бяхме с Лактана(дохранвах също с нея) ,но от нея ядеше малко количество-80-90 гр.Смених с розов Хипп (защото държах да е с пробиотици).Приема го добре-изяжда по около 110-130 гр. на хранене,но от седмица изхожданията и се промениха на консистенция-доста са твърди като пластелин.На 4 масеца сме и предния месец наддаде добре-900гр.Сега незнам какво да правя-да сменя млякото с друго,да пробвам пак Лактана или да продължавам със същото newsm78.Ще съм благодарна да чуя мненията ви!  bouquet

Всъщност аз отговарям на първия въпрос.Тя е ползвала млека с пробиотици и затова не е нужно пак да използва пробиотици,в случая Био Гая

# 25
Здравейте!Бих искала да попитам въпросния чай за разхлабване Блевит Л на всяко хранене ли трябва да се дава, т.е по шест пъти на ден/на два месеца и десет дни сме/?Тъй  като не пием много вода, чая за разхлабване го разтварям в Аптамил Конфорта.Преди това бяхме на Аптамил Нормал, но след появата на проблема с акането преминахме на уж по-добрия вариант.
Споделих с педиатъра, но тя ми каза да оставя детето само да регулира акането и че било нормално, но тъй като ме видя че се притеснявам ми даде глицеринови свещички за бебе, но ми каза, че не ми препоръчва да ги ползвам. Аз обаче отказвам да повярвам, че е нормално да акаш един път на три-четири дена при хранене по шест пъти на ден по 130 мл. Струва ми се, че и бебока става по-неспокоен и спи някакси на пресекулки.
Моля за съвет - дали пък да не заменим Аптамил Конфорта+Блевит Л/положителен резултат от тази комбинация все още няма/ с така хваленото АМ Лактана Био?

# 26
  • София
Fablem, в твоя случай аз бих сменила млякото.  Peace

# 27
Моя съвет е да не смесваш млякото с чая. Сина ми също беше много запечен имаше моменти когато пълнеше памперса веднъж на 5-6 дена. На него му помогнаха капките Биогайя. Посъветвай се с педиатъра и ако искаш пробвай първо с тях преди да смениш млякото.
Аз много си патих от смяна на млека, но при нас проблема освен запека беше, че просто в един момент отказваше да яде млякото. Вариантите бяха или да пробвам със следващото АМ или да давам кисело, което за мен беше абсолютно неприемливо.

# 28
Пробвай Лактана-и пробиотик за чревната флора(съответно запека ще се повлиае),био мляко,вкусно е и тн. и като цяло е едно от най-(да не кажа най-...)добрите на нашия пазар.Най-вероятно ще ви оправи проблема и дано  детенцето да го хареса!Поздрави Grinning

# 29
Благодаря!Казахме сбогом на Аптамил Конфорта и Блевит Л. От четири дни сме на Лактана Био и пълним памперса по един път на ден, което е чудесно!

Общи условия

Активация на акаунт