С мирис на цветя, настъпва пролетта. 43та тема на мами в Австрия

• 34 110
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
И аз бих предпочела коли4ката. Може и да подремне детето като прималее. Peace
Умбат, аз използвам едно дето се закача на ухото и е без жица и май се казва headset или поне на рехнунг/а така бе описано. Но се свързва чрез блуутут. Много съм доволна.Без него не говоря в колата  Peace
Джи честит имен ден  Hug

# 166
Като писах хедсет имах предвид слушалки, които се връзват с кабел за телефона. Това твоето без кабел е блутут. Каква марка е ?

# 167
Олееее deiana ако знаеш откога търся точно такава количкаааа
Още сега ще я поръчам.  И за мен това е най-удачният вариант. Но тук не можах да открия по магазините. Нищо не ми хареса.
Благодаря и за идеята за тротинетката( дали така се пише  newsm78) имаме, но още не можем да я караме Heart Eyes .
За всички, които се включиха с коментар   bouquet

# 168
Kleo такива коли4ки има в много мебелни магазини. Може направо да си я купиш на същата цена.

# 169
deiana-тои професия няма , в момента работи към представителство на немска фирма в Бг
Когато се запознах ме беше сервитьор и доста я харесва тази професия заради това си мисля че може би в този бранш ще търси или в фаянс -теракота

# 170
# 171
gretcan, аз не мога да дам компетентно мнение по въпроса дали може с подобен тип работа да се изкара разрешително за българси гражданин (нека останалите да кажат). Това, което знам от малкото си опит е, че разрешително се дава, ако няма австрийски гражданин, който да е кандидатствал за обявената позиция и да отговаря на изискванията.
Но при всички положения е добре според мен да сте легално пребиваващи, защото иначе няма да имате осигуровки, а без тях е меко казано рисковано с децата.

Трябва ви голяма доза късмет - пожелавам ви го!

# 172
Здравейте и от мен!

gretcan аз също пиша от скоро във форума и също така от скоро живея във Виена и не се оправям много с езика. И както manim и аз съм бременна.  Няма от какво да се притесняваш, дано мъжът ти да си намери добре платена работа и да имате късмета да попаднете на добри хора, които да ви помогнат като за начало, защото както знаеш всяко начало е трудно и ако няма кой да ти подаде ръка е още по-трудно. Аз съм много благодарна на хората с които се запознахме тук, да уточня, че са българи. А също и на майките които пишат в този форум.

gretcan, аз не мога да дам компетентно мнение по въпроса дали може с подобен тип работа да се изкара разрешително за българки гражданин (нека останалите да кажат). Това, което знам от малкото си опит е, че разрешително се дава, ако няма австрийски гражданин, който да е кандидатствал за обявената позиция и да отговаря на изискванията.
Но при всички положения е добре според мен да сте легално пребиваващи, защото иначе няма да имате осигуровки, а без тях е меко казано рисковано с децата.

Трябва ви голяма доза късмет - пожелавам ви го!

Присъединявам се към мнението на manim
 Пожелавам ви успех!

fat. wombat  аз живея близо да Кента и на мене ми харесва много лятната градина и често миналото лято ходихме с мъжът ми там. А за срещата може и аз да се присъединя, но зависи кога точно ще се състои.  

Бих искала да попитам има ли някой който живее в 17 бецирк?

# 173
Делта, как кога? Веднага щом стане топло  Grinning

# 174
 Grinning Да това ми стана ясно, обаче ми предстои раждане като се затопли Wink Пък живи и здрави може и с бебчо да дойдем.

# 175
Ето и адресите на няколко български заведения тук:

Restaurant Plewen
www.pleven.at
Kohlgasse 19
1050 Wien
01 5445149

Cafe-cappuccino
1050 Wien,
Ziegelofengasse 17
Tel. 01/ 920 90 27
e-mail: cafe-cappuccino@live.at
www.cafe-cappuccino.at

Restaurant TRAKIA
Bulgarisches Cafe-Restaurant
1200 Wien, Marchfeldstr.7
0664 9524105

В Cafe Cappucino скоро ходихме и много ни хареса. В "Плевен" съм ходила 2-3 пъти, но много отдавна-хубаво беше. А "Тракия" само съм го чувала.

Ето и още една полезна страница за всички бългъри във Виена и за такива, които ще идват тук:
http://www.bg-student.org/info/

Извинявям се, ако пускам вече позната информация, но не съм следила всички теми до сега  Simple Smile
На всички болни пожелавам бързо да оздравеят, а на здравите да са силни и усмихнати всеки ден   bouquet

# 176
Някой от вас ползва ли Bluetooth? Какво е качеството?Как се чува и как те чуват? Bluetooth или Headset, кое да избера?

aз тъкмо оня ден си купих това чудо, блутуут, марка нокиа, цена 30 евро. аз чувам прекрасно, мен не ме чуват особено. и чувството нещо да ти е все завряно в ухото на мен лично ми е неприятно...

# 177
  • На Дунава
annakonna, много благодаря за линковете! Кафе капучиното не го знаех! Както и Тракията... Жалко, че нямат интернет страница. Някой има ли впечатления от тях?

# 178
  • Виена
Джи, честит имен ден! Simple Smile

Добре дошли в темата на новите мами Simple Smile

# 179
  • Vienna
Сара   bouquet със сълзи съм се смяла, страшна си!
Джи честит имен ден!
Е , аз сега освен ужасно много да ви се обидя...... много сте неусложливи, аз питам за информация за матраците и никой не ми отговаря..... не вЪ е срам Joy
Добре дошли на новите  Hug и успешен старт в Австрия.
Клео, ние много пътуваме с детето и въпреки ,че е на 4год. в чужбина без количка не тръгваме. ние много ходиме и той милия не издържа на темпото ни и редовно заспива в количката. през декември даже спа 4 часа в количката, след като цял полет от 10 часа не мигна. пробвали сме с триколка, гърбът ми загина, накрая и колело и него носихме ooooh!
И аз си мисля като облак,че питането беше за БГ ресторант преди време (или бъркам)и тъй като съм некомпетентна си затраях. ако е за готини ресторанти мога да препоръчам няколко.
Е ще кажете ли няколко думи за матраците де newsm78

Общи условия

Активация на акаунт