С мирис на цветя, настъпва пролетта. 43та тема на мами в Австрия

• 34 091
  • 735
  •   1
Отговори
Заповядайте в новата тема!

Нямаше място за цялото заглавие "С мирис на цветя,настъпва пролетта.  Всеки месец брънч да има и радост в темата любима! 43та тема на мами в Австрия" и затова го съкратих.

Линк към старата тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=470141.0

Линк към блогът на Нина, където можете да намерите полезна информация по различни теми като  например

* болници
    * kinderbetreuung
    * информация за новопристигнали в Австрия
    * полезно
    * помощи
    * SOLVIT- помощ за разрешаване на проблеми на бълг.граждани в Австрия
    * shopping
    * Форум Бг- Мамма
    * български страници за деца и родители
    * заклети преводачи в Австрия
    * когато сме без здравна застраховка
    * курсове по немски  
    * свободно време
    * спонсориране на допълнителна квалификация
    * телефонни номера
    * Австрийска правна информационна система в Интернет
    *Закони
    * Ihr offizieller Amtshelfer für Österreich
    * Австрийски интернет-сайт на учрежденията
    * австрийски форум за родители
    * Център за консултация за мигранти
    * информация за жени
    * австрийска страница за търсене на работа
    * Ausländerbeschäftigungsgesetz (AuslBG)
    *Закон за заетост на чужденците
    * Форум бг-мамма
    * зъболекари Виена
    * лекари във Виена
    * Карта Виена
    * времето
... итн., итн.

http://mamiwawstria.blogspot.com/

и още един линк, където можете да намерите всякаква информация от карта на Виена до актуални културни мероприятия, както и много полезни интернет адреси.

http://www.wien.gv.at/

В темата пишат
Sunny...
Jeni 1
krisy
elitsa77
Simple Smile)
*Диана*
sviti
Roroana
LaDolce
Melicat
fat.wombat
annakona
hena
Patenze25
manim
Renny

...
който се появи в темата ще го добавя тук

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 15:57 от fat.wombat

# 1
Пу първа  Mr. Green
Може второто изречение да е за следващата тема  Wink

# 2
  • Виена, Австрия
Пу втора  newsm08

Уомби данке!   bouquet

# 3
op,treta,ама малко избързахте с пролетта като гледам.

# 4
Kриси, избързах, ама и на мен ми писна да чета темата за вирусите. Искам пролет и слънце. Е, вън няма цъфнали дървета, но се забелязват пъпките по клоните и един ден със сигурност ще цъфнат  Grinning

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 18:47 от Les animaux d Australie terribles

# 5
Оф,аз колко си мечтая за слънце не е истина,поне докато не настъпят горещините.
За вируси и бактерии не ми се приказва.Засега изкарахме зимата без лекарства.

# 6
  • Виена
Уомбат, благодаря за темата Simple Smile

Моята мама-пъргавелка вече е поръчала пердетата в София, ще видим как ще ги транспортираме Simple Smile

# 7
Да ви питам, с какво олио готвите? Аз ползвам предимно зехтин за готвене и олио от рапица за пържене, но майка ми като беше тук много категорично ми заяви, че олиото от рапица било вредно. Естествено не ми обясни защо, затова се почесвам и се чудя, дали наистина е вредно ( аз нищо не съм намирала по темата) и какви са алтернативите ако искам олио без холестерин.

# 8
Цоп и аз в новата тема
Уомби благодаря   bouquet
Не готвя с олио, т.е. не го готвя /за да не се окислява/, добавям когато яденето е почти истинало и то само орехово и сусамово олио, на салатите зехтин. Мноооого рядко правя запръжка, т.е. само на боб.
..в предната тема почти всички бяха болни, ама нали сте чували за силата на думите, просто никога не откривайте теми с негативни заглавия.
Габиии - утре на шопинг?

# 9
Уомби,   bouquet за темата! Нека в нея никой не се оплаква от болести и дано вече наистина дойде таз пролет  Confused

Олио - слънчогледово, когато не мога да ползвам зехтин. За рапичното за пръв път чувам да е вредно  newsm78

# 10
хоп и аz в темата, уомби и от мен   bouquet zа новата тема.
Дано само хубави неЩа да си пиШем.
Готвя с олио беz холестерол, а zа салати, предястия иzполzвам само итал. zехтин, гръцкия ми е много интенzивен.
Кой какво Ще прави преz уикенда?

# 11
Супер заглавие, язък че се скапа така времето  Crazy
  Свити В неделя сме на среща  Twisted Evil в събота - обичайното, както всеки работен ден Tired

# 12
Уомбат, разбрах че утре ще ходиш до любимата Икеа  Mr. Green, днес видях, че продават напъпили нарциси и си купих 4 саксии, по-пролетно настроение от това не знам а и не миришат така натрапчиво сладко като зюмбюлите.
Аз готвя с масло или олио, за салатите винаги само зехтин и Kernöl, холестерина ми е в нормата.

Сюзън, ще ти се обадя за неделята, да ми вземеш нещо съвсем мъничко за София.

Споделих ли ви, че от днес мразя Икеа? Как на един нормален човек не попаднах и всичко, което търсех се беше свършило  Shocked. Но за сметка на това разбрах, че съм "булгариерин"  Mr. Green От днес нататък така да ми викате   Mr. Green

# 13
  bouquet за Уомби
И на мен ми е пролетно вече, нищо че времето пак се ослушва.

Аз готвя с олио от царевичен зародиш, нали така е на български Maiskeimöl, на салати слагам само зехтин.

# 14
Мацки имам питане към тези летяли с българските авиолинии
Значи резервирах си билет онлайн и имам разпечатка от него, та къде на кое Гише на летището да отида да ми изкарат бордна карта? - струва ми се  newsm78 че не съм виждала до сега на летището във Виена гише на бгеър.    /не съм летяла още с БГеър/

Тиролиен ейр малки самолети ли са? бухнах и един на австрийските, че са на промоция за м.март и април. /За тях ми е ясно за бордната карта/

и трети въпрос /май много питам/ при онлайн резервацията с Мастеркард от Банк Аустрия не можах да си бухна билетите, стана само с Виза, ...има ли привас такива проблеми?, искаше ми някакъв код за сигурност Confused

Общи условия

Активация на акаунт