С мирис на цветя, настъпва пролетта. 43та тема на мами в Австрия

• 34 095
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
  • Vienna
Здравейте, ние се върнахме от една седмица ски на границата с Италия. Много добре ми се отрази. Всяка вечер си поливах новата работа. Ми да ми върви по просеко, нали така?! И Мира я качихме. Направо натурталент! Сега му пада едно пране.... имам чувството, че няма край.
Хена честито момченце. Аз ходих да гледам за българско име, но не те намерих (или не си с българска фамилия?) щях да се радвам да се запознаеме. С рева, мога да ти кажа, че носенето му е майката. Купи си едно трагетух/слинг и го връзвай. Мира така до седем месеца не излезе от там. Лекарствата не действат!
Маним, като отидеш с контракции никъде няма да те върнат. Аз бях на така. Ходих при една моя позната акушерка с която и родих и ако ми беше потрябвала болница щях да си отида в СМЦО. Ако отидеш в Земелваис може и да се видиме (ако ти трябва анестезиолог). Тука по принцип и в къщи може да родиш.
Хайде, че пералнята свърши!

# 31
Маним, честито за печата в паспорта
Уомби - точно вчера заредих със сусамово и ленено от Шпара преди Икеята до Вас. Хич не са скъпи, 3,99 евро за сусамовото, а лененото беше 2,99 еввро май /не помня точно/.
Анакона - благодаря за точното обяснение    bouquet

# 32
Леден облак, аз към Земелвайс съм се ориентирала за сега. Ти си анестезиоложка там, така ли? Казаха ми, че имало разходки из родилното вечерно време (в определени дни в седмицата) и мислех да посетя такава разходка. Един от въпросите, които си гласях е относно анестезията. Първият път родих с епидорална упойка, но само на две места правеха такава в Пловдив. Там прави ли се при желание на пациентката? Плаща ли се нещо за това? Може да са странни въпросите, но тук е доста спорен въпроса относно прилагането на такава упойка. Ти препоръчваш ли я?

# 33
мерси zа бейбилуфа. аЗ си го имам в къЩи, ама как не съм се  сетила zа него ooooh!.
Купихме и набърzо луфтбефойхтер, zаЩото про4етохме, 4е влажността на въzтуха трябва да е 50%, а ние имаме 33.
Леден облак, 4естита нова работа.
Аz Ще ходя утре на среЩата беz деца.
И аz zнам, 4е zехтина не трябва да се zагрява, zатова иzполzвам в такива слу4аи беzхолестериново олио.

# 34
С риск да стана досадна Blush  да ви се похваля каква тортичка  Mr. Green

# 35
  • Виена
Та, Съни, казваш мъчила си се с тортичката, а? Ами ела да се помъчиш и вкъщи  Wink

Зимафлур-ът го купих, защото ни го бяха изписали и така си стои, поради причини, за които е писала Рени. И тогава четох, четох и нещо не успяха да ме спечелят Simple Smile В крайна сметка с толкова зъболекари около мен, в най-лошия случай на Кати ще и направят едни красиви чененца Wink

# 36
Облак и всички, които се включват след нея, не мога да ви добавя на първа страница в списъка на пишещите, защото вече нямам опция за редактиране. Съжалявам!

# 37
eeee Ели, ти пък - чененца  Laughing И на Стоян му изписваха ама аз дори не го купих, въпреки агитацията и от мъжа ми  Rolling Eyes мием си зъбите и това е.
 Рени, аз ако дойда ще съм с двете деца  Crazy Само че съм малко в чуденка дали да не си остана в къщи да изгърбя мъжУ да сглобяваме един шкаф за детската, че ми писна да се спъвам от играчки ( то колко ще си ги прибира пак не се знае де Simple Smile )

# 38
Sunny..., досадна да станеш - не, но почерпи по едно парченце поне бременните (ако няма за всички)  Party

# 39
Като гледам студа навън ми се отщя и брънч и среща, особено след като ще ми се наложи да размразявам колата.
Съни, как не те мързи да правиш торти !!! Като направиш следващата, свири да ти намина на гости

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 23:53 от fat.wombat

# 40
Привет и от мен .
Сънни това твоето е хоби или ???
Уомби мерси за темата.
Като гледам какво временце се е заформило ми се стои вкъщи на греяно вино( това по причина ,че днес се намръзнах и май за една бройка отървах настинката) .
Хайде - до утре.

# 41
Sviti edna narodna recepta protiv kashlica i bolno gurlo za malki i golemi: vurhu par4e vestnik namazvash med i go zalepjash na gurdi4kite do pod gurloto(varhu jami4kata, taka da se kazhe...) i taka da spi deteto ili na koito go pravish-> njakolko ve4eri podred.
Vizhdam, 4e  ima oshte bolni de4ica, ako vi e neobhodim dobur HNO (ushi, nos i gurlo) lekar moga da vi preporu4am edin v 3-ti bezirk, ot koito sam mnogo dovolna. Dva pati sam hodila sus sina ni - mnogo e dobur: Dr. Erich Mossig, Rochusgasse 2/7, 1030 Wien, tel. 01/713 23 17 (v srjada samo ne raboti) i ima mnogo pacienti vinagi, no ne se 4aka mnogo (v sravnenie s drugi lekari).
I za edno interesno spisanie za bulgarite v Avstria shte pusna link, koito iska mozhe da go razgleda, a mozhe i ve4e da go poznavate: http://www.bulgaren.org/    Abonamenta mai e samo 9 Evro za cjala godina- 4-ri broja se polu4avat i ima polezna informacija, no mozhe i v Internet  da se 4ete.
Zumafluor i az davam, ama vse se pitam dali e pravilno-ako se prekali se polu4avat beli to4ici vurhu zubkite, koito ne mogat da se otstranjat. Vapros na precenka ot roditelja.

# 42
Габи от известно време се опитвам да ги правя.Проблема е, че вкъщи никой не обича торти  Tired И аз ги правя само по повод. И днес съм канена и на още едно парти по женски и домакинята реши всичко да и е в сърца  Crazy  по случай 8 март. Та да си призная това е най-сполучливата торта досега  Blush
Маним, Умби за черпене няма проблени  Hug  То аз тортите затова ги правя.  Mr. Green

# 43
Сънни ,блазе ти че никой не те подяжда Joy.
У нас няма някой да не ги яде. И сега съм метнала два кекса ,че как така мен няма да ме има.
Преди две три теми бях споменала ,че от тези сладки подкупи съм заформила дупе ала Лопез ама карай. То се видя - в този живот ще съм дебела.
Хайде до после.

# 44
annakonna, някой го е споменвал този лекар вече. Името ми е доста познато. Диана ли беше  newsm78, не мога да си спомня. Дано не се налага да чакаме при него. Инсталирай си килирица, за да се четеш по-лесно , а и да не те скастрят, че пишеш на латиница. Аз ползвам bulgarian phonetic by Iliya Dankov. В гугъл  го има за качване. Пише се много лесно и не се налага да се търсят буквите.

Общи условия

Активация на акаунт