С мирис на цветя, настъпва пролетта. 43та тема на мами в Австрия

• 34 096
  • 735
  •   1
Отговори
# 15
Мацки имам питане към тези летяли с българските авиолинии
Значи резервирах си билет онлайн и имам разпечатка от него, та къде на кое Гише на летището да отида да ми изкарат бордна карта? - струва ми се  newsm78 че не съм виждала до сега на летището във Виена гише на бгеър.    /не съм летяла още с БГеър/

искаше ми някакъв код за сигурност Confused

разпечатка = билет. na info-tabloto na letishteto pishe na koe gishe e check- in
 код за сигурност e na gurba na kartata (sorry  za lat. kirilizata se skapa. rabotia po vuprosa)

# 16
Код за сигурност е допълнителен код, който като регистрираш можеш да платиш и с тази карта. Аз се обаждах на кол центъра да питам защо не ми приема плащането, те не знаеха, но след регистриране на кода ми го прие. Допълнителен код за сигурност е, не е кода отзад на кредитната карта.

# 17
Melikat - точно за такъв код става, като въведа данните от картата и трицифрения код на гърба ми отваря страница и иска допълнителен код за сигурност с няколко позиции, но нямам такъв код на Мастеркартата. С визата вече резервирах няколко била и ми остана само един, който с мастер не стана,...явно ще опитам да си го купя от бюрото в понеделник.

А за бордовата карта, дали мога да си я изкарам от Web-check in? 24 часа преди полета - някой пробвал ли е? или да ходя до бюрото да ми изкарат?

# 18
S razpe4atkata ot kompjutara otivash na letishteto i tam shte ti pomognat (ima si hora, koito to4no tova pravjat) da si razpe4atash bileta. Pri men li4no (minalata godina esenta) ne se polu4i vednaga ot tezi postaveni specialno za tova kompjutri i trjabvashe s razpe4atkata ot kompjutara da si se naredja na gisheto za nashija polet s BG AIR i tam direktno si mi dadaha bordovata karta. Na men mi beshe za purvi pat (da kupja bilet po Internet) i bjah dosta stresnata, no njama nishto strashno i stava mnogo lesno. Za koda, za koito pitash, za suzhalenie ne si spomnjam ve4e kakvo sam vuvela...  Uspeh!

# 19
момичета,отпадаме за срещата утре,болна съм.

# 20
Усмивке, защо ти е бордна карта 24 часа преди полета? Аз си знам и винаги го правя, че с резервацията се ходи на гишето за чек ин горе долу час преди полета, даваш си багажа, дават ти бордна карта и отиваш към изходите.

# 21
добро утро, някой да zнае "бабин" лек против каШлица при 6 месе4но бебе?
Ние инхалираме, вzимаме Проспан капки и меерессалzШпрей.
Рена я мъ4и една каШлица от 10 дена, докторът ни я ве4е 2 пъти гледа, но не установи бронхит. Няма температура,  само zапуШен нос и каШля ли каШля.

# 22
Добро утро и от мен!
Чудесно заглавие, аз вече съвсем се бях настроила за пролет, но то пък пак се застуди Sad
Не смогвам да пиша (както и да правя каквото и да е, което да не е свързано с малкия). Благодаря на всички за пожеланията! Бебето го боли коремчето почти постоянно и пада голям рев, отделно че все иска да го държим на ръце, за да се успокои и да заспи. Мъжът ми беше 2 седмици вкъщи и ми помагаше, но от понеделник е на работа и ще видим как ще се оправяме сами с малкия звяр  Rolling Eyes.
Усмивке, самолетите на Тиролеан най-често са малки, но има и от големите. Аз летя с тях до Варна и все на малки случвам. Усещането е малко като в автобус. Ако времето е хубаво, полетът е ок, ако не - мъка. Един път имаше силни турбуленции и през целия полет си държах чашата да не се олея и се молех да оцелея  Simple Smile Но, по принцип се търпи. Освен това, чух, че от април месец сменят малките самолети с по-големи за дестинацията Виена-Варна.
Желая ви приятна среща утре, и аз много бих искала да се запозная с вас, но ще трябва да изчакам да се поуспокои положението вкъщи. На някоя от следващите срещи непременно ще се присъединя.

# 23
Момичета,на вас да са ви изписвали Zymafluоr против кариеси за децата?
Искам мнения за това лекарство.

# 24
  • Vienna
Айде и аз в новата тема, хоп-троп!
Аз готвя само с зехтин, сусамово олио и тиквено, олио не съм купувала от 10год.
Зимафлор го давах на детето ми, но нямам никакви впечатления.
Хайде лек дени до утре!

# 25
сусамовото олио от къде го купувате? Не е ли много скъпо?

# 26
И аз съм тук. Върнах се от Виена и един студ ме завари в София, леееле, ужас!!! Темичката е толкова пролетна и ми се иска час по-скоро и времето навън да е в унисон с нея.
Имам си вече Муттер-Кинд-Пасс и първи печат в него  Grinning
Не успях да се запиша в болница. Естествено вече съм закъсняла за Рудолфстифтунг, SMZ-Ost и AKH и тръгнах да разпитвам във Вилхелминеншпитал - там нещо не ми хареса обстановката. Излизам от асансьора и пред мен едно новородено бебенце  Shocked, а майка му (от черните) седнала с приятелки и си приказва. Хора минават, заминават, влизат, излизат от асансьора...аз бях много изненадана, защото тук не позволяват така. Оказа се, че трябва да отида в определен ден и час, за да се регистрирам за раждане. Дадоха ми телефон и ме изпратиха по живо по здраво. От там се грабнах и отидох до Игнас-Земелвайс. Там пък никой въобще нямаше, но ми хареса обстановката. Успях да говоря с една бъдеща майка, която ми обясни, че трябва да отида за инфо рано сутринта, но дори и след два месеца да е (т.е. три месеца преди раждането), ще ме запишат, защото там няма лимит за бройката. Дано да е права, защото нямах време да обикалям повече - трябваше да се прибера на дугия ден сутринта и ще хода във Виена чак след 2-3 месеца.
Искам и аз да питам за едно лекарство: Doderlein Med, което се поставя един път седмично вагинално - докторът ми обясни, че това лекарство предотвратява преждевременно раждане (аз нямам предпоставки за това, но за всеки случай). Аз не го взех и сега се чудя дали постъпих правилно. Някой да има инфо?

# 27
  • Виена
Скъпи ми булгариеринен, най-сетне се добрах до темата и аз. Хубаво заглавие! Торбестото, ти си самороден талант, да знаеш!
 За срещата утре живо ме интересува ще има ли дечица. Моля, ако някой си взима отрочето, да сподели, за да знам дали да идвам с детето. Хубаво би било да ви видя, макар и не в "Икеа"  Mr. Green
За "Зимафлуор", както с всеки продукт, съдържащ флуор, трябва да се внимава да не се предозира. С чичко Гугъл може да се потърси много информация защо и как да се подхожда. Има тема и в Здравния за флурозата.
Маним, честит Паспорт! Само хубави неща да отразяват докторите в него! Не се тревожи за раждането. Няма да те върнат, когато дойде моментът, където и да отидеш. А за бебетата и външните посетители и аз бях втрещена отначало, но е факт, че пускат при обиколките за разглеждане какви ли не хора, а ВБИ са в пъти по-малко от тези в България например. Явно не посетителите са проблем. 
Приятни събота и неделя на всички!   bouquet

# 28
Долче що така са те нарекли  newsm78
Умби аз някъде бях чела ,че зехтина не е хубаво да се загрява. В къщи сме за салати зехтин и кюрбиск. (малко тежко и идва) ,а за готвене и пържене сусамово,царевично и слънчогледово. Сусамовото го купувам от дискаунтър, като има азиатска тема,а иначе от шпар.
Зимафлор давах ,но много нередовно.Като си мият зъбите си набавят достатъчно флуор  Peace
Свити има едно бейбилуфт за деца до 2г. от аптеката и съм им мазала гърдите и гърлото и около носа. Друго като видя,че единия е болен и киха, правя една тенджера чай от мента и го оставям на котлона да се пречисти въздуха от бацили.

# 29
Рени, автор на заглавието е Съни. Аз съм само плагиат Sunglasses

Свити и аз за бейби луф си помислих и за сиропче от теснолист живовлен, но не знам дали може да се дава на толкова малко дете. Иначе много помага.

Рени, уж аз се каня да идвам с Даниел, но нали ме знаеш колко може да ми се разчита. Представям си как вдигаме ресторанта  на главата си  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт