С мирис на цветя, настъпва пролетта. 43та тема на мами в Австрия

• 34 517
  • 735
  •   2
Отговори
# 585
Christian, много се радвам, 4е  ни навестява6.. Hug  bouquet Непременно ще се възползвам от препоръката ти .А Кернтен наистина си заслужава. Бяхме преди години на Wörthersee и имам много хубави спомени от там.

Уомби сигурно е пристигнала ве4е  при мама.Дано се вклю4и.

Една спокойна ве4ер ви желая!

ПС.И сега не разбрах иска ли някой от моЙта гъба или?За сега забелязвам поне един ефект..после ще видим..

# 586
E, nai posle maj da pishe v tazi tema! Christian, blagodarya!
Sarrah kakva gaba, be, jena? Gabichkite gi svarzvam s drugo.
Izvinete za lat, no pisha tel

# 587
Christian,

здравей отново!

Рени
чакам включване с хубави новини.

Сара
от тебе също чакам хубави новини.

Уомби и монфазе
надявам се да сте пристигнали без проблеми.

Съни
как са момчетата днес? моите бяха на градина без проблем. много им е готино в градината, всички са ваканция и лелите се грижат за макс. 7/8 деца.

# 588
Добре дошъл отново Кристиян,
благодаря ти за съвета, още малко ми остава да навия мъжът ми
и да направим един пролетен урлауб

Sarrah - аз бих взела гъбката  Grinning, но кога и къде  newsm78
Sunny - аз пък по-гадни домати от тукашните в магазините
не съм яла, та реших да пробвам

# 589
Усмивке успех тогава.Само като съвет в големи саксии съди  Peace
Ние се замисляме за 5.04 за екскурзия до Братислава с корабче  Flutter
Ди мерси за питането. Добре са,Иван все още му е малко разстроено ,но са на КГ  Whistling
Аз утре ще боядисвам яйца с двама помощници ,да видим дали здравите яйца,ще са повече от счупените  Whistling

# 590
по колко яйца ще боядисвате? аз съм купила само 10 и мисля в събота да се занимавам. иначе веднага ще бъдат начупени.
и какви подаръци ще ви носи остерхазето? аз днес купих по 2 книги на глава, мисля стига.

корабче до братислава звучи добре. чувала съм че искат резервация седмици предварително. да кажеш как е било.

# 591
  • Виена
Добро утро, ако все още някой чете темата Wink

Прави ми впечатление, че наред с хубавите неща, които Катерина учи в детската градина, вече посяга и да удря, тропа с крак и се тръшка на земята  Rolling Eyes. Толкова се борих да откажа обкръжението от възрастни да я целуват по устата и се радвах на победа, докато не видях какво чудо е в детската - само с влизането ни напада рояк дечица и май състезанието е кой ще я целуне повече пъти  Crossing Arms Баща и замисля атентат срещу едно-две момченца Wink

Съни, приятно изкарване  Hug

# 592
Привет от слънчев Септември.
Температура на въздуха 21 градуса. newsm10

Калина , не че не знаем БГ стихчета за Великден, обясних , но няма кои да чете. Дъщеря ми ходи в детска градина в Австрия. Няма как да ги накарам хората заради нея да учат Български. И като така трябваше да подготви песничката която всички деца от групата и учат.Престани да се заяждаш. Не си интересна.

# 593
# 594
Темата замря
Ели, незнам кой чете, но често виждам другите онлайн, явно "хвърчат" само лични  Grinning
Ди-то - купих първо 10, а днес още 10 яйца, че като знам миналата година Алекс как се смееше чупейки ги, нека му осигуря повече да е пълен купона.
Габи, привет в БГ.  Телефона ти още не е активиран.

Мацки, прочетете списанието "Българите в Австрия", а и в нета има много инфо на немски. От м.януари ползването на автомобили с българска/чужда регистрация от лица с постоянно живеене в Австрия може да се осъществи само в срок до един месец от датата на мелдецетела. Само тези с небенвонзитц могат да карат. Тъй като няма как да се докаже кога колата е влязла в Австрия се счита датата на мелдецетела на управляващия автомобила. Глобите са огромни изчисляват се от началната датата на мелдецетела+разни данъци. http://portal.wko.at/wk/format_detail.wk?AngID=1&StID=503974 … n,%C3%96sterreich
http://www.help.gv.at/Content.Node/6/Seite.063000.html#Kennzeichen
 има и други статити в нета

И още нещо да допълня, може някой да се интересува
"обучение по български, безплатно, 3 ч.седмично" - в списанието е обявата

Последна редакция: сб, 03 апр 2010, 01:34 от :-))

# 595
Аз боядисах 30  яйца  Blush Голям купон стана  Mr. Green Ще пусна снимки в фейсбук  Laughing
Сега пека козунака   chef
Ди за кораб4ето има6е место,но не бяха 4 на един ред в часа ,който искахме. И дойдоха на скромната цена от 200?  Whistling
Ели и при нас се целуват по устата децата  ooooh! По снимки на рождени дни става едно мляскане  Crazy
Момичета,които работят и няма кой да им помага с децата, като са болни, мога да изпратя доста инфо.  Peace
Хубави празници от нас  Hug

# 596
  • Виена, Австрия
Добро утро и от мен!

Хайде на по  Coffee Coffee Coffee

Изпивам си мойто и запретвам ръкави и аз да боядисвам яйцата. Тази година взех 30, че миналата доста се спукаха при варенето.

Съни, ми като ти нямам Фейсбука, как ще видя красотите дето си сътворила  Crossing Arms
И кажи за помощта де, бите!

Габи, добрахте се до БГ значи.
Как са децата?

Уомби, ти няма ли да ни навестиш да докладваш?

Усмивка, този въпрос с книжките и колите с различна регистрация, както винаги не ми стана ясен. Мен ме вълнува например, мога ли да изкарам книжка в БГ и тук да карам нашта кола с австрийска регистрация? Май, като постоянно живееща тук, мога вече само тук да се запиша на курс.  newsm78

На всички пожелавам весели и незабравими празници!   bouquet

# 597

Зравейте, дами!
Пожелавам ви весели празници!

Здравейте, момичета! Grinning
Казвам се Юлия и съм нова във вашата темичка.  Предстои ни местене в Австрия /до два месеца/, в Клагенфурт и исках да попитам дали някоя от вас не се намира в този район... Ще се радвам да се запознаем, ако има такива.

Весел ден на всички  bouquet

Здравей, Солекс!

Аз не живея в Клагенфурт, но всяко лято съм за малко там!  Grinning
И аз като Кристиан и Сара харесвам Wörther See!

Ще пиша друг път малко повече, че през уикенда програмата ни вкъщи е винаги пълна и съм даже *нелегално* онлайн  Blush

# 598
Привет момичета .
И аз боядисах яйцата , но моите са 50, че много деца много нещо се събрахме .
Жени - когато сложиш да вариш яйца се слага една супена лъжица сол във водата и една стара памучна кърпа на дъното на тенджерата.
Аз нямам спукано яйце.
Отивам да си подготвя материала за дроб сърмата. cook Kissing Heart

# 599
  • Виена
Ели, аз все още чета темата.  Peace Не ми се пише, пък нямам възможност, честно казано, понеже си ползвам телефона за влизане в интернет, а там, неизвестно защо от лингвистична гледна точка, Т-мобайл са вкарали като език македонски, но не и български. Със същия успех можеха да сътворят софтуер и на трънски или добруджански диалект, да речем, но що са решили, че македонският е със статут на език, така и не ми е ясно  ooooh! Така е, обаче, когато специалистите се излъчват след изкарани няколкомесечни курсове, вместо с 5-годишно търкане на студентските скамейки  Crossing Arms За мен си остава загадка как все пак Австрия е толкова добре развита и функционираща система като държава. Явно те знаят нещо, което на нас ни убягва упорито.  Thinking
Ди, новините около нас са добри... относително. Филип бавно се възтановява, а аз се боря за спокойствие и по-нормални условия  Tired Във вторник, живот и здраве, сме на детска градина. Дано се адаптира бързо  Praynig
Усмивка, честито дипломиране!  Hug Представям си образно как се подтискат например в АМС като ти преглеждат дипломите  Mr. Green Не виждам, освен позиция за Фрау Канцлерин, какво друго ще могат да ти предложат  Mr. Green Чакам с нетърпение да споделиш на какъв курс са те засилили за повишаване на конкурентноспособността ти на местния трудов пазар.
Пожелавам на всички Светъл Великден! Да ви възкръснат мечтите и да се сбъдват най-съкровените ви желания!  Hug

Последна редакция: нд, 04 апр 2010, 04:36 от Renny

Общи условия

Активация на акаунт