Баба Марта(a и пролетта)при нас дойде,тук хEлва и кюнефе нa kopeM ще се ядеTR-30

• 52 527
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Няма такова нещо, Хаджи.
Всъщност, не исках да се издавам, но земетресенията в Чили ( да пази Господ!) сапоследствия отмоята ръченица,тренирана в двора под вишната, както и на дунавското ми хоро, пак там играно. В една касичка пускам всички стотинки, които ми изпадатот джобовете, щото... кюнефе там, Мадо дундурма, напоследък и салеп и махлеп , трабва да сме запасени със средства ! Децата трескаво затварят зеле в буркани, свекър ми ме гледа лошо, като запримъквам виното му към дома,мъж ми само сумти...извадила съм си турската граматика и смятам да я понося в чантатаси няколко седмици,та по ръчния метод( по ръката, поръката, та в главата!) да ми се материализират знанията по турски в главата и да не объркам кило баклава със 100 кила баклава...
Комитетски дела знаеш, тайно , но трескаво кипи подготовка!

А така действайте там по план нали да не се изложим. Оти мен днес ме сюрпризираха, че през май ми предстои друго пътуване и ще си стоя през април в къщи (то не че се бях засилил, ама кроех едни планове).

# 241
Чух "Името ми е червен" и влизам  Laughing Heart Eyes
И аз я чета книжката от 2 години някъде  Laughing Продължи дълго защото паралелно с нея чета и "Истанбул", и "Мисия Лондон", и "Джули и Джулия"  Embarassed От учене нямам много време да чета художествена литература  ooooh!

Анджи много се смях на комитетските ти дела  Embarassed

В един магазин до нас срещнах подправка махлеп(на прах) все си мислех, че е за пиене, но явно е нещо като ванилия  Embarassed

Аз от понеделник вече офицално съм инженер. Дипломиран  bowuu
Почти бях забравила, че трябва и диплома да вземам, но раздадоха ни ги най-сетне. Та в този ред на мисли, майка ми и баща ми доволни и ухилени, че първородното им дете вече пораснало, изучило се, трескаво се подготвяха за събитието. На въпроса какво искам им отговарям "зелеви сарми". При което майка ми  Tired Shocked Rolling Eyes Thinking  ooooh! Naughty Да вметна само, че никога не съм обичала кисело зеле и винаги съм го яла някак си от задължение. Но от тази тема  Hug ми се доядоха  Hug Hug Hug Та желанието на един инженер не беше отверка, клещи или рутер, а представете си зелеви сарми  Blush Laughing

Хубав ден на всички  Hug

Закуската  Laughing

# 242
  • на морето
Хайде на кафенце .....    И какаото също  
И чайчето да не пропуснем......

Да ви е сладко !

Апропо , организацията .....може ли директно тук в прав текст няколко въпросчета ? Flutter Flutter Flutter Flutter Flutter Flutter Flutter
Сигурно вече една голяма част сте обсъждали  , ама аз като не знам..... Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Първо от скоро съм с вас ,....ама ако може да се включа в групата .....   Praynig Praynig Praynig Praynig Може ли ?
После .....  как ще стане пътуването от Бг до Стамбула града голема .... Варианта е да се търси някаква общо организирана екскурзия  само за спане и транспорт и после ...по индивидуална програма ...
Понеже преди време обсъждахте директен автобусен транспорт  ....да питам варненската група ...как ще пътувате вие ...че сам на път.....не ми се ходи ,честно казано ...  А и в това , малкото ...градче ...   като не го познавам ....
И после .... Ако пътуването ще е по индивидуална програма , то тогава спането как ще стане ...  Коментирахте пак тук обща резервация някъде на по -еФтинко .......  А еФтинко  какво ще рече ?

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 12:29 от asha

# 243
  • на морето
Мащерке , колежке ...ЧЕСТИТО!
Със здраве да си ползваш дипломата  !

Дано  да те "храни " , че като знам от колко колеги във випуска , колко аджаба са"действащи" инженери ..... А ако не е тайна ...в чии инженерни води плуваш , джанъм ? Може и на ЛС ..ДА не излезем съвсем колежки ?   ThinkingFlutter
 И ,мерси за закуската ....   Hug Heart Eyes  bouquet

# 244
  • Казанлък of all places
Мащерче, искам да докладвам как в събота, на Орлов мост , едва не ме отнесе! Абе разминаваме се с една позната физиономия, аз по рядкост зацепвам от къде я познавам тази двеойка обаче... докато си отворя устата и ... се зачудих  по име ли да те извикам или да ревна насрЯд София "Мащеркооооооо"! 
Та си остана неповикана...
А аз идвах точно от едно магазинче на "Иван Асен", където прдават такива подправки всякакви , в чантата си скътала заветния червен пипер в зехтин с аромат на орехи....

Та, честито ти инженерство!

# 245
Мащерче, искам да докладвам как в събота, на Орлов мост , едва не ме отнесе! Абе разминаваме се с една позната физиономия, аз по рядкост зацепвам от къде я познавам тази двеойка обаче... докато си отворя устата и ... се зачудих  по име ли да те извикам или да ревна насрЯд София "Мащеркооооооо"! 
Та си остана неповикана...
А аз идвах точно от едно магазинче на "Иван Асен", където прдават такива подправки всякакви , в чантата си скътала заветния червен пипер в зехтин с аромат на орехи....

Та, честито ти инженерство!
Heart Eyes

Аз там живея  Crazy Не съм те видяла  Crossing Arms ама аз съм кон с капаци докато не ме блъсне някой не го виждам. Другия път да пием чай  Mr. Green  bouquet

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 11:08 от Суха Мащерка

# 246
  • Казанлък of all places
Ти защо мислиш,че аз виждам? Безподобна блейка съм, а ако съм и със слушалки в ушите, съвсем дезориентирана ставам!

Момичета, много бих искала да споделя с вас този линк към статия във вестник "Труд". Външният министър на Турция ще идва на посещение в България тези дни и покрай него се заговори за делата му : http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=415407. Иска ми се да чуя и вашето мнение по въпроса за концепцията на книгата, която май се явява програмна за господина... И изобщо, четейки днес разни изявления на Ердоан, започвам да си задавам разни въпроси. За мен принципите на Кемализма бяха нещо като втора /ако не и първа/ конституция на Турция, а какво се случва ....

# 247
  • на морето
Мащерке , бравос , душа - на гребена на вълната си .... Heart Eyes Peace  bouquet
 А аз съм по водите ...че и два пъти , биля ...Веднъж  хидромелиорации ,а от януари и ВК...   (луд умора няма ...  Joy Joy Joy Joy)
Анджи , прочетох статията ама ...нещо не ми харесва на пръв поглед ... Thinking  Имам дружка в Кърджалийско и отвреме на време слушам инфо от "извора " ....  Без коментар ...  
Но пък ..с тези филмии .... съвсем ни "зарибиха " .... И сЯ ,ко .... ? newsm78  С едната ръка роза ..с другата нож ? Или аз не съм разбрала ....    Thinking Thinking 
Абе в края на краищата , хора сме , комшии сме ... Както и да си кривим душата  всички едно искаме (независимо на какъв език и на кого се молим ) - да сме здрави , да ножем да живеем нормално (спокойно и достойно- без крайни лишения и унижения ) , близките ни да са  добре ...Дето има една приказка - като си избираш дом ,първо гледай какви са съседиге , че те ще са ти повече от роднини ......  Е, тъй като тук не става с избиране , има и друга приказка : - Каквито и да са ти съседите , да знаеш , че като станеш ,първо техния прозорец виждаш ....  

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 12:30 от asha

# 248
Суха Мащерка, честито ти дипломиране.    bouquet  Heart Eyes

angelina, култа и идеализирането на една личност на никого не е донесла добро Нали не вярваш, че човека е бил безгрешен светец!? Това, което е направил за Турция никой не се опитва да го отрече или омаловажи. Голяма част от турците искат да се за познаят с човека А., а на историците това е отдавнашна мечта. В Турция под различните лепнати етикети често се отказва нещо съвсем различно. Вчера например, след всички сериали и филми започна една много интересна политическа програма. Гости бяха двама професора - история и външна политика, а въпросите задаваха студенти. Изключително интересно и полезно предаване, макар че свърши в 4,30 сутринта. Вижда се, че младите хора имат желанието да им бъде поднесена историята неподправена и неукрасена, те искат да намерят своя отговор - сами, без идеологии и идеали. Това не ги прави по малко патриоти, дори напротив. Те искат просто истината! Не знам дали си запозната с учебното съдържание по история в Турция, но на мен ми напомня много на историята, която аз съм учила в едни далечни години. Аз лично харесвам Давутоглу, за разлика от предния предишния външен министър. Между другото това, което в България се публикува, специално в пресата е превод на статии на определени вестникарски групи. Дори в Турция често съдържанието е силно изопачено или подвеждащо. Не ми се продължава, не и тук по ред причини, затова и спирам. Какво се случва е много, много труден въпрос и  отговора не е нито черен, нито бял.

Eдно културно събитие в София само, за съжаление    http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2845951

# 249
  • Казанлък of all places
Kaigi, радост за очите ми !  Hug Точно защото не искам картината ми да е черна, бяла или контрастна се опитвам да чета де що има и под каквато и да е форма.Яд ме хваща като си помисля колко информация изпускам защото не знам езика и защото няма с кого да обсъждам директно това, което научавам. Затова и пускам линка , за да си сглобя , или поне да опитам да сглобя, колкото се може по-правдоподобна картина.
На мен отстрани лично отношението към А. ми изглежда като към свещенна крава , ако разбираш какво имам предвид. Много съм питала и разпитвала къде мога да прочета нещо безпристрастно за живота му , книга, биография, каквото и да е , но да не е пълно с хвалебствия и пиедестали ( като в добавка на това трябва да е на английски Simple Smile)е, има нещо, което е издавано преди 20 години май и ... това е.
Имам представа от учебното съдържание по история, доклото ми позволява (не)знанието на езика и помощта на приятели .Права си за подобността.
Странно ми е това правителство все пак.
Ох, крайно време е да си направя букмаркове на новинарските сайтове, дето ги давате,че сега се сещам за едни писания, дето хиляда години ще ми отнеме да ги изровя пак.

# 250
angelina, дано е късмет някой ден да се видим, че не ми се оставят вещестествени докозателства  Laughing За  английските сайтове Бз-то ще ти помогне, че аз с турските се боря.  Heart Eyes  Манджите са по-приятната тема що се отнася до Турция, само дето калориите са в повече.

# 251
  • Варна
Суха Мащерке , честита ти диплома ! ... Хаирлия да е !   
Анджи , статията не ми звучи никак добре , нито пък логично в контекста на намеренията на Турция за присъединяване към ЕС  newsm78 ... Да се надяваме тя да отразява просто прочита ( недобросъвестен ) на г-н Еню Димитров на въпросната книга .

# 252
Привет на всичкиииии wavey wavey wavey
Еееееееее днес вече се живее маалко по-добре на топличко.

Суха Мащерке ЧЕСТИТО ДИПЛОМИРАНЕ!!!
ПОЖЕЛАВАМ ТИ МНОГО ПРОФЕСИОНАЛНИ УСПЕХИ!

Спаси Hug оказа се,че хрущалите на тазобедрените ябълки са ми изтрити.И доста боли.А напоследак болката се пренася и към кръста.Лекарите още умуват какво да ме правят.И туй то.
Чакам с нетърпение снимки и на другите ти цвекета.  bouquet

# 253
Суха Мащерка честито дипломиране

Ани,лекарите ще го наумят, а ти не отлагай по никаква причина и ги слушай.

Снимки ще има,очаквам да цъфне едно оранжево лале,което и за мен ще е изненада.

Анджи,погледнах написаното и  newsm78.Аз почти загубих интерес към анализатори,

политически наблюдатели.Снощи късно, случайно попаднах на статия от Иво Инджев

на същия сайт за парите дето се въртят в медиите за да се пишат удобни или не неща

-беше посочил в.Труд.Все пак това е интерпретация на книгата.Оригиналът е истината.

# 254
  • Varna
АЛюююююююююююЮ КОМПАНИЯТААААААААААА Hug
Върнах се от тренировки, пия чИрвенУ винУ и чИта оня сайт който го е отразила нашето АнжИ. И сЪ пУчесФам newsm78 newsm78 newsm78и ми е чоглавУ и .......ко да кажа........ Rolling Eyes
АНИ Hug
Душе мене за същото ме пратиха на физиотерапия и аз съм доволна но да ти кажа чак към началото на третата година стана както трябва защото стана натрупване. Пратят ли те на физиотерапия, бЕгай Душе, помага. Аз на 1 Април ранУ сутрЯн отивам да се боря със Личната да ми даде направление за физиотерапия.  И ако може да ходиш някъде на минеравни бани където се лекуват ставни заболявания.
ГоСпоЙце МащеркЕ Hug
Да ти кажа отново аз, че ти си нашТЪ ГордУст. ЧеститУ Душе и нека работиш това което ти е на душа, че това ще те направи и много щастлива newsm47

Общи условия

Активация на акаунт