Баба Марта(a и пролетта)при нас дойде,тук хEлва и кюнефе нa kopeM ще се ядеTR-30

• 52 511
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • sofia
Моля ВЕ! Как кой е Серхан Яваш?! Ето го:

От десет минути си умирам от смях, първо с култовото изречение на
Mistik : "всичко живо се тресе в розово ламе" и второ за внучката на дядо хаджия и нейния "картуунен" крокодил hahaha

# 631
  • Казанлък of all places
Ууууу, чок гюзел, Бомбото ханъм!  Joy
моля някой от турскоговорщите да ми каже има ли разлика за "красив" когато се отнася до жени и до мъже, като в английския - beautiful САМО за жени и handsome САМо за мъже?

Добре, добре...

# 632
  • Истанбул
Ам'че да: güzel (гюзель) е за жени/моми, а пък yakışıklı (якъшъклъ) е непременно за мъж/младеж/момче! Crazy
Делтич,  Hug
Бомбо,  Hugтака си е, чак в екстаз са друзьята!  Joy

# 633
  • Казанлък of all places
Ето, знаех си! Embarassed Значи, Бомбо, чок якъшъклъ!

# 634
  • на морето
Добро утро на групата !

Да сложа една бърза закусчица ....

Да ви е сладко !

Bellamore , Benvenuti, carа! (не знам италиански , ама да е жив и здрав чичко Гугъл Mr. Green Laughing) Hug Hug Hug
 И  сега в тон с темата - Нoş geldiniz ! ( и  второто е с помощта на същия чичко ..... hahaha hahaha hahaha)  [/b] [/size]

Мистик ,   bouquet за филологическото разяснение ... Е ,те тези тънкости на един език са най -интересни ...  

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 08:59 от asha

# 635
  • sofia
Бърза, бързааа, колко да е бърза таз закусчица тъй като я гледам Laughing Допивам си кафето и хуквам по задачи. Нещо не ме влече идеята никак, но...петък е! За някой ден на майстора, за други най-натоварения ден през седмицата Mr. Green

И моля , започнете с думи прости - как точно да се вържа на фльонга с туй "чок якъшъклъ" newsm78
Какво  и  е на чудната думичка "гюзел"?!
Това незнайно как ме подсети, имах преди години един приятел с прекрасното име Яъзхан. Ей, голяма мъка ми беше това яъ и аз незнам защо така, накрая го прекръстих на Яз, то пък се оказа май, че лято означва, голям смях падаше. Много ме бива в прекръщаването на разни неподозиращи нищо хора. Друг такъв, ама той не се радваше беше един ливанец, който се наричаше нещо като Хишам, Хиршам или каквото там. Кръстих го "Ал Хашиш" и приключих въпроса. По-лошото, че всички така го запомниха и той много време беше обиден дълбоко. Мина му, де Laughing

# 636
Мараба! Ако си ме спомняте, де  Mr. Green

Вече съм back in the Стара Загора... то не бяха великденски пътувания, ами веднага след това - и Брюксел. Завърнах се нощеска и днес не съм на работа  newsm44 Сега ще си оправя багажа и къщата, кеф!!!

За ходенето до Истанбул още съм неясна. Не за друго, ами много отсъствия ми се събраха и още много ще има, а фемилито страда. Та най-вероятно ще пропусна, в който случай ще моля кака Ангелинка и Бомбото (която ми е длъжница, понеже я открехнах на фамозния безумен сладкиш с майонеза  Sick), да ми закупят и донесат и на мене машинка за сърмички (постни).

И сега да ви обясня какво се вижда на второто изображение - т.е. на гърба на монетата. Това, според моята Ирина:

Ако не знаете, това е кон, стъпил върху прасе!

# 637
  • sofia
Не машинка, две, душко ще ти донеса Hug
Разкази в картинки очакваме за Брюксела града!

# 638
  • Истанбул
Мараба! Ако си ме спомняте, де  Mr. Green

Хайде едно мерхаба и от мен HugНа новодошлите момичета в темата Добре дошли ,разполагайте се удобно.
Бомбо ,така е с турския език=богат и в същото време доста ластичен=накъдето дръпнеш думата ,там отива.Ако седна да ви разказвам трагикомичните случки с нашите изселници по повод ползването на езика =свят ще ви се завие.
Сладке ,спомняме се те HugЗа гурман като тебе не смятам ,че машинката ще представлява интерес.Ей как ме засегнахте на местна почва,какви прасета бе хора.То наистина наживо много трудно вече се различава нещо ама чак пък прасе.То и мойто дете като го заведохме в Мадара се разплака от яд ,че не може да види никакъв конник.

И сега да ви обясня какво се вижда на второто изображение - т.е. на гърба на монетата. Това, според моята Ирина:

Ако не знаете, това е кон, стъпил върху прасе!
Аше   bouquetблагодаря за китките и филизите Hug

# 639
Haki, истината за моите кулинарни умения е много тъжна  Laughing
Баба ми по бащина линия, лека й пръст, беше невероятна майсторица - не даваше да се припари в кухнята. Дядо ми по майчина пък, беше професионалист - главен готвач, впоследствие - управител на някои от най-ивестните тук заведения - Верея, Хижата, Аямото. Та от две страни хората са ми дали ген, ама никой не се сети да седне и да ме научи на основата, та сама се учих, като се омъжих. По тая причина не умея да правя сарми. Както и някои класически за нашата домашна кухня неща, като пилешка супа, боб яхния и т.н. Тия работи моите ги ядат в заведения, а аз им готвя засукани манджи у нас Embarassed

Бомбото, аз бях в командировка в Брюксел и затова не си взех сериозната техника, а само един малък компактен апарат. После се оказа, че картата му е пълна със снимки на синковеца от лятната му екскурзия из Мюнхен, че ми идеше да се изям от яд. Изтрих 5 - 6 снимки и нащраках нещо, колкото да не е без хич:

# 640
  • Казанлък of all places
Хапкова, от два дни те дъвчем с Бомбото , добре,че се появи! Моментът с пълната карта ми е познат, но какво ще кажеш за супер апарат, ама без карта? А? Не всеки го може това!  Mr. Green
Много ме зарадва Ирина!
Бомбо, дори за моят трениран език и ухо има разни неща , които ме е срам да си призная по отношение на турския, като например,че дълго време се обръщах към съпруга на еднаприятелка с :Ммммммм, защото човекът се казва Муксин, а на мен всеки път катого видех ми идваше на езика Мискин Embarassed Embarassed Познай как се подвизава в семейството ни човекът!  Mr. GreenЧок якъшъклъ си е направо лесно, все едно "як"!  Laughing Я се научи бързо да произнасяш турския еквивалент на "Господ събира"!(подсказвам, Аллах кавущурсун)

# 641
Ange, вие с мадам Бомбо-вска как ще пътувате? Резервасион за авттобуса направихте ли си?

# 642
  • sofia
Не сме още, в чуденка сме лека - аз ли да дода до Казанлък, тя ли да дойде до София...Одеве се метнах в страницата на централна автогара София, ето как изглеждат там нещата:
http://213.240.239.190/guide/searchResultDepartures.jsp;jsession … iod=0&search=

Ако имаш други идеи, споделяй на воля!
Анжова, кавущурсун хич не ме затруднява, даже ме радва. Надали ще проговоря турски,ама опитите продължават!

# 643
  • Varna
Ко праЙтИ брЯ Hug Heart Eyes Hug
ТъкмУ седнах да пийна едно Мачиато, пуснала съм си тИлИвизУра,г ледам Kucuc Cidin-знам, че не го пишЪ правилнУ ама хаДи, реших да сЪ изложЪ Joy
ХАПКОВА Hug
Еййй, добре си дошла бе Джанъм Hug Ама си спомням за Аязмото на времетоооо, много красиво беше бееее. Със оня оджак във средата на залата. Много си падам по такива неща. Пък ти не се коси за обикновенните манджи. Важното е, че можеш да готвиш завъртяниии. И, че имаш мерак. Аз хем готвя вкусно, хем ми е писнало, че готвя от 7 годишна #Cussing out И аз тъкмо си мислех за тия карти за апарат, да не взема някоя пълна, че ще съ самозастрелям.
ХаДи да пиете със мене, че аз това пия сега. Hug

# 644
  • Казанлък of all places
Офисът на прословутия казанлъшки автобус за Стамбул е на около минута и половина с влачене от моя офис. Проблемът  е точно никакъв. Само да ударим с юмрук по масата с Бомбото и да решим житейските си дилеми веднъж завинаги Simple Smile.Имаме и още една оферта, абе, избор колкото щеш!

Общи условия

Активация на акаунт