Отговори
# 555
  • гр.София
kumiko, колко даваш на ден от чая.

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 18:19 от dari_geri

# 556
  • София
Ами аз правя дозата от 100мл (както е дадено на кутията) и давам като се сетя между храненията. Горе-долу на ден изпива 50мл, но се е случвало и 100мл да изпие.

# 557
  • Бургас
Хилоу !  Mr. Green

Сколасах и аз да седна малко на лаптопа, да погледна фермата у фейсбук-а и форум-а . Димана днес будува доста,носихме се на ръчички,обогатих си запаса от песнички и си гукахме. Сега спокойно спинка детето и аз мисля да направя същото след като приключа с отговора ми тук. Мъжа замина на работа и сме сами по женски . Така....

Мария Лакова,добре си се завърнала вкъщи ! Чакаме снимки на Самуил ! Много ми харесва това име .
Честити месечинки на Ния на Съни9 , на Ясен на Ел , на Валентинка на Шомире ! Да ви са живи и здрави малките съкровища. 

Ел_П, на мен активна гимнастика обещаха да ми подарят,иначе може би не бих купула. Доколкото съм чувала мнения,има бебета ,които много си играели и такива ,които хич не й обръщали внимание.

Кумико, Димана сама си пропуска храненето в 3 . Сега има хранене в 12-1 и после чак в 6. Знам на сила трудно се получават нещата и не мисля да го правя. Не че не получавам съвети от баби и лели, да й бутам шише с вода ,за да откаже нощното хранене,за да може видите ли да й почива стомахчето . Аз все едно насила й го пълня стомахчето ,ама айде .   ooooh! Да не говорим ,че Димана не пие вода почти и няма как да й мине този номер.  Mr. Green

Шоколадче  Hug Няма как ,за едни 10 всичко се развали,ама здраве да е !

Спокойна вечер .

# 558
  • Sofia
Една позната днес ми прати два много интересни линка за коликите на бебето, за адаптирането им след раждането и т.н

Извинявам се предварително ако вече са обсъждани петте правила на д-р Карп. За мен беше много интересна и полезна информация  Simple Smile

[url]http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341826.0[/utl]

Това е за сега от мен  bouquet

# 559
  • гр.София
Момичета сетих се да ви питам, е поне тези, дето дават вода. Топлите ли я преди да дадете на бебо или я давате така/ на стайна температура/. Топла имам предвид, като капнаш на ръката си да не усетиш нищо. Защото, като е на стайна температура и си капна на ръката я усещам леко студена.

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 19:02 от dari_geri

# 560
  • София
Дари, то май само моят човек пие доброволно вода в темата.  Laughing И направо ме учудва какви количества изпива - ей го преди малко му издърпах шишето от устата насила, беше глътнал над 50 мл. на един дъх.  #Crazy Давам я на стайна температура, не топля.

# 561
  • София
...Не че не получавам съвети от баби и лели, да й бутам шише с вода ,за да откаже нощното хранене...
Нашия пие вода, но това изобщо не му замества храненето Whistling Не мож го излъга. Naughty Само чая от копър понякога го приспива за 30-40мин, но предполагам защото е леко подсладен и го позалъгва за малко.

# 562
  • София
И аз давам вода и дърпам бутилката. Иначе ще си я люсне цялата Grinning

# 563
 аз се пробвах да давам вода така без да я топля-не иска,като я стопля малко я пие понякога  Thinking знам ли и аз от топленето ли   newsm78

Бръмби чакаме снимките

Мяу,Шаманката
исках да ви питам Ели си разреди храненията на през 4 часа горе долу,че и повече понякога и за деня и се събират само 6 понякога и 5 хранения.Нощем обикновенно прави интервали от по 5-6 часа.Буди се на 3я час примерно,но като я взема в мен заспива явно не е гладна.Дали все пак да не увелича храненията.Иначе мисля че добре наддава,но на 19сти ще видим със сигурност,памперите са пълни и видимо ми изглежда добре.Да взема да и давам веднага като се събуди ли?Защото тя откато се събуди докато яде минават 40-50 мин,но не плаче през това време и аз я оставям да си гледка,а за през ноща като заспи след като се е събудила и не мръкна за манджа и аз я оставям,че да поспя и аз

# 564
  • София
Привет!  Hug

Честита месечинка на всички бебоци и майките им !!!   bouquet

Качих снимки на Андрей. Ето

Гледам,че говорите за колики.Аз не съм сигурна,но мисля,че и той има вече.Особено като тръгне да ака някой път,така се напъва милото.. ooooh! Дадох 1 път Инфакол,но забравям преди хранене.Вие по колко капки давате? На листовката пише 1 капкомер,но определено ми се струва много.

Иначе засега е само на кърма и вее се храни на около 2.30-3 часа.Давам му от 2-те гърди - установих,че спи повече така,явно не му стигаше само от едната и се будеше да яде.Но и мен ме мъчи нощното хранене. Tired Лошото е,че не мога да спя,когато той спи.Имам си мой режим да му се не види и когато той ср събуди аз вече съм в зоната на здрача... Crazy

Ето вече мрънка...Ще се ориентираме с баба му към вечерната баня.

Аз както мрънках,че ще ми досаждат бабите,сега си мисля,че ще изпадна в депресия като майка ми си тръгне в неделя...Дано не стане така и с Андрей се договорим нещо !  Sunglasses

Много исках да поздравя поименно,но ще изпусна много хора и затова ви поздравявам всички и ви прегръщам виртуално !!!    
 Hug    bouquet  Hug

# 565
  • София
Забравих да се включа по наболялата тема с акото - моят човек ака стабилно ! Рядко има пампа без ако,събират му се около 10 пеленки сигурно на денонощие... Crazy

Другото е,че педито ми каза,че 5-валентната ваксина щяла да бъде безплатна за родените след 1-ви април 2010 . Май не е много информирана.  Confused

Изчезвам !  Mr. Green

# 566
Miss_Butterfly вие на кой педиатър се спряхте?

# 567
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Здравейте
И аз днес не намерих време да се включа, но ви изчетох.
Имах много въпроси, но почти всички бяха дискутирани днес.
И моя момък си направи големи интервалите за хранене. Вечер заспива към 11 и сутрин чак в 7 търси цица.
Даже се притеснявам дали не е много голям интервала. Освен това сучи много кратко. Преди го правеше за около 40 минути, сега за 15 е готов.
И да се похваля (пу-пу) май и коликите свършиха. Дано това да беше зора с тази гадост. Преди много плачеше и свиваше крачетата. А акото му беше ужасно зелено. Сега вече е кафяво.
Само гадния обрив да се махне. Че вече искам да го показвам. Нали наближават 40 дни.
Тази вечер съм решила да го измия с вода с хума. Много добри отзиви четох. Стискайте палци да има ефект, че много ми е яд на тези пъпки.

# 568

Мяу,Шаманката
исках да ви питам Ели си разреди храненията на през 4 часа горе долу,че и повече понякога и за деня и се събират само 6 понякога и 5 хранения.Нощем обикновенно прави интервали от по 5-6 часа.Буди се на 3я час примерно,но като я взема в мен заспива явно не е гладна.Дали все пак да не увелича храненията.Иначе мисля че добре наддава,но на 19сти ще видим със сигурност,памперите са пълни и видимо ми изглежда добре.Да взема да и давам веднага като се събуди ли?Защото тя откато се събуди докато яде минават 40-50 мин,но не плаче през това време и аз я оставям да си гледка,а за през ноща като заспи след като се е събудила и не мръкна за манджа и аз я оставям,че да поспя и аз

Можеш да опиташ за седмица да следиш мокрите пелени (да са поне 6 - 8 бр. за денонощие), да наблюдаваш бебето дали е активно и жизнено, дали наддава... Не вярвам да ти откаже педиатъра на бебето да премериш след седмица. Това е достатъчно кратък период за да се хване ако има проблем, без да това да е опасно дълъг период. Ако се притесняваш, може би е удачно да предлагаш гърда по - рано, почти веднага след като се събуди.

# 569
Здравейте, аз чак сега сколасах да се включа...големи истерии, голямо нещо са тези дни  Tired Дано тази криза в 6та седмица мине скоро, че... в тази връзка да питам Шаманича с тва изкризило бебе дали е подходящо да идвам на срещата в петък  newsm78 Тя все е кисела, все мрънка, приплаква...и може би ще пречим на всички   Confused

И друго да питам - кога мога да сменя педиатърката на бебка, хич не съм доволна от сегашната  Crossing Arms

Гледам си говорите, че бебоците ви спират да ядат нощем, нооо ние май сме доста далече от такива екстри  Tired

Айде отиваме да се къпем, после дано пак успея да ви почета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт