ОСМОКЛАСНИЦИ-ОСМОМАРТЕНЦИ

• 25 512
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
suni4ka  newsm51
Благодаря!  много ми хареса ,настръхнах накрая докато го четях Simple Smile
А случайно да знаеш автора на това произведение?

Не знам така се препредава без заглавие и автор  Rolling Eyes но е страхотно

# 91
  • Sofia
Да ви се оплача и аз в унисон със Знаток.
 ........ как се е завлякла в новия аутлет и какви прекрасни Конвърски има там. .........
 Знато, добре че си имаме и по едно малко дЕте, че да ни е за утеха...

suni4ka,   bouquet - страхотно е!

E, и аз в същия стил да продължа.... Добре сте си вие, че си имате и мъничета!
Моята щерка пребродила АУТЛЕТА още в деня на откриването. Да, предупреди ме, че ще разгледат `един нов магазин`, но на мен въобще не ми хрумна, че ще ходят до Метро със селските автобуси!!! Върна се мокра и кална до уши, след грандиозно пътешествие из цяла София, и то гратис! За да има тръпка?! Mr. Green
Вчера получих поздравления и цвете, а аз цяла вечер крещях по детето. Не че нямаше причина, но не беше редно някакси...  Embarassed
Нашите са претупали Блага Димитрова по литература, просто една от изучаваните авторки с някакво стихче!  Mr. Green
Все си мисля, че точно на тази възраст се влюбих в нейното творчество и изчетох всичко, което се намираше от нея /което не беше никак лесно/, а ме подпали учителката по литература. При това тя не беше изучаван автор. Сега няма подпалени, няма и учители-подпалвачи, за съжаление...

suni4ka, и аз благодаря, че сподели с нас нещо толкова прекрасно!

# 92
Мили осмокласни МАМИ, с един ден закъснение-ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Бъдете нежни и красиви, възторжени и вдъхновени!
Съхранете женствеността и лъчезарието си!

Обичайте и бъдете обичани, всеки ден, а не само на вчерашния празник!

Моят осмокласник в момента изучават "Песен за човека"...четох предните постове и ми направи впечатление, че всяко училище явно е по индивидуална програма  newsm78.Блага Димитрова и Емилиян Станев още не са ги "минали"....Пишат и есета.Темата на последното беше "Защо искам да ходя на училище...."Синът ми каза, че можел с едно изречение да отговори, но писа, къса листи и до половин страница(голям формат) го докара...и за него литературата и българския език не са от предпочитаните.Трябва да му прочета произведението, че сега се замислих и аз как ли бих отговорила на този простичък въпрос...
Хубав, снежен ден!

# 93
Миналата година получих това от моята щерка. Беше направено в Power point presentacion вариант и на всяка страничка имаше по едно куплетче и подобаващи картинки - цветя, гора, ветрове, слънце и т.н. направо ме разплака. Страхотно е.

Честит  празник мила мамо!

Тези цветя са за теб, мамо!

Усмихни се , мамо

Ако не  стигнат  всичките  цветя,
за тоя хубав ден от слънце ярък,
Ще нарисувам нови през нощта
Да бъдат твоя нов подарък.

Ако не стигнат
 думите добри
 изречени за твоя
празник светъл,
ще викна от високите гори
аз думите добри
на ветровете.

Ако усмивките не стигнат днес за твоя празник
радостно да греят
на слънцето ще пратя вест
за тебе само днеска да се смее.

Ако не стигнат песните сами за тебе, мамо пяти недопяти
ще моля аз далечните земи за тебе да изпеят най-добрата.

И ако друго нямам  в тоя час
 да донеса  на твоя празник ярък
 при тебе ще остана просто аз.
                     Най-хубавия на света подарък

Така че мили мами най-хубавия подарък са дечицата Ви, радвайте им се докато са при вас. Още малко и ще си поемат пътя в живота. Времето лети много бързо  Peace

# 94
Девойката току що ми съобщи по телефона, че ще ходи на "Бал с маски" тази вечер в зала Универсиада.
Празникът е организиран от НЕГ. Тя има две дружки в гимназията, с които бяха неразделни в СМГ.
Някоя мама има ли повече инфо за въпросния бал?

П.П. Чакам с нетърпение Лейди са сподели с какво я е изненадал нейният прекрасен син???

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 15:19 от Фран Джонсън

# 95
И при мен беше аналогична ситуация с поздравленията. Обади се за хиляда неща, но не и за поздрав. И когато го попитах, знае ли коя дата сме, той каза "НЕ". И после някъде се сети. След това, каза че няма как да вземе цветя, защото е 2-ра смяна и така. След като го взех от училище, постъпи като истински МЪЖ. Каза "Хайде да отидем до Сити Центъра" да си избереш нещо.  newsm78 newsm78.

И празника продължи интересно. Взехме детето на Душко Добродушков и се опитахме да се приберем. След като от 19.00 до 21.30 успяхме да се доберем от НПМГ до Горнобански път, се оказа, че пътя за Перник е затворен.

Равносметка - една майка, дубъл осмокласници, цветя и подаръци - ТЦ, чужда къща. Подаръците бяха от мен - ЧЕТКИ ЗА ЗЪБИ за ТРИМЦАТА.

# 96
  • София
Suni4ka, много красиви думички! Благодаря ти че ги сподели!

Момичета, не се сърдете на децата!,.. Разсеяни са, мислят за какво ли не!,..
Пък вие имате по две, а ние от 'Еднодетния отбор' какво да кажем?
За сега не ме забравя, ама знае ли се утре?.. Въпреки че полагам голоеми усилия да обяснявам, че на Рожден ден на момиче не се ходи без цвете, и т.н.. , и т.н..

noshtna_ptica, как е минала литературата-2 ?

Ние днес - следпразнично, сме  с 2 контролни! Английски.
И български - на "Крадецът на праскови" - без изобщо да е разглеждано произведението и един учебен час даже!  Thinking Христо снощи чЕте до късна доба hahaha Като не е чел лятото,. сега трябваше да прочете не знам колко си страници! Даже пропусна десерта на празничната вечеря от зор  hahaha

di.va ,
твоя празник е бил за филм  Joy

# 97
  • Sofia
Девойката току що ми съобщи по телефона, че ще ходи на "Бал с маски" тази вечер в зала Универсиада.
Празникът е организиран от НЕГ. Тя има две дружки в гимназията, с които бяха неразделни в СМГ.
Някоя мама има ли повече инфо за въпросния бал?

Доколкото зная, това е традиционен ежегоден за НЕГ бал. Май в последните 2 години не е имало, но сега отново го възстановяват. Вече е повече дискотека, отколкото бал, но името си е останало. Има учители и контрол, така че ходят предимно 8-класници и 9-класници.
Това зная от приятели, нямам никакви преки впечатления.

# 98
  • България
 di.va , напълно те разбирам.
 Вчера около 14.30 се опитах да атакувам столицата от южната й страна. Нъц!!! Беше недостъпна като крепост от феодализма.
 Около 14.45 вече бях центъра на задръстването между Драгичево и Владая. За да ми е по-интересно, бях придружена от младежа с лука, който много искаше да се прибира в къщи. Не се обърквате - аз се опитвам да се отдалеча от къщи, той напира да се приближи! Супер!   След първите 15мин. престой се сдобих с малко здрав разум и тотално си смених концепцията - целта ми стана бензиностанцията на Лукойл на Владая. След още 1ч и 30мин целта беше превзета - намерих пробив в мантинелата и обърнах колата.
 А пътят беше един просторен - почти никакви коли, нали и в двете посоки беше непроходим...
 Ето това е положението - международен път, който свързва столицата на страна, членка на ЕС с южната й съседка. Място на действието - XXI век!

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 15:55 от SofiaV

# 99
  • София и там където не се пуши
За бала на немската - имат някакъв бал с маски има си име. Избират победители, веселят се - информация от съседско дете, но вече завършило. Името на бала не мога да се сетя в момента - немско е, което нищо не ми говори.

Дива - веселбата ти е била снощи пълна. Мои близки са се прибирали 6 часа до Драгичево.

Малко смях http://fromtheleft.wordpress.com/2008/07/31/michelangelos-david- … turning-to-italy/

Мен не ме успокоява, че имам малък - и двамата ме ядосвят, но сигурно защото им е малка разликата. Да са живи и здрави всички.

# 100
  • софия
За бала на немската - информация от съвсем първа ръка. От 16 до 21 часа е. Казва са Fashing или нещо подобно. По подобие на нещо такова, провеждащо се в Германия. Обявен е като маскен, но всъщност всеки може да ходи както си иска. Наистина е направен за забавление на самите деца, защото се коментират и са застъпени теми, вълнуващи учениците. Децата (11 клас всяка година) го организират. След бала има after party, което си е чиста дискотека, но е само за 11 и 12 клас. И който успее да се вмъкне между капките... Но общо взето е много чакано събитие

# 101
noshtna_ptica, Dorothy ,avi благодаря за информацията.
Девойката вече отлетя на бал. Mr. Green
Въобще не сподели нещо за бала, защото хем не знаеше нищо...хем закъсняваше.
На всичкото отгоре бях попитана дали може да извикаме такси, защото се беше нагласила с едни високи обувки с ток, с които и метър не можеш да изминеш в този сняг. Joy
Че коя фирма ще се съгласи да прати такси, при положение, че живеем на няма и километър от зала Универсиада. Или ако се съгласят...то таксито ще дойде поне след час.
Както и да е! Да не ви занимавам повече.

# 102
  • София
И аз със закъснение - Честит Ви празник, бъдете истински дами, както досега!

Ей момичета не се сърдете на децата - едно цвете и един поздрав няма да променят любовта им към Вас. Права беше една мама - те са в такава възраст, че други неща ги интересуват. Ние нали си се поздравихме, какво тогава. Laughing

Хайде - нека те се забавляват и ние също.

Деси - много ме заинтригува с този филм, мен много силно ме касае...
Хайде довечера пак ще се видим (виртуално)

# 103
Фашинга в Универсиада тече с пълна сила , билети се купуват месец по - рано и СМГ са редовни гости на Немската. Дъщеря ми е каубойка, тръгнала е с велурени ботуши в този сняг, които , сигурна съм, са станали вир - вода, докато стигне. Но тоалетът беше изпробван снощи и беше непреклонна, че ще обуе друго на краката си! Naughty

# 104
Привет момичета  Hug
И аз чух, че " Пърси Джаксън " е хубав филм, още когато гледахме Аватар и мина рекламата за филма
синът ми подскочи -фентъзи в комплект с гръцката митология такава комбинацията за него е мечта.
Вчера се опитахме да се придвижим по околовръстното  от Казичане до Войняговци -ей такъв ужас не бях виждала
Изобщо не беше чистено ,а от вятъра нямаше сняг по платното а само солидна ледена покривка ,ама стъкло ви казвам
Като минеше някой тир и нашата кола се понасяше настрани ,пищях през целият път а съм шофьор от 20 години
Така ,че добре дошли в София, а и в България ,нали от там минават всички от Европа за Турция  Embarassed
Днес мъжете обясняваха колко са уморени от вчерашният празник , то не били цветя и подаръци  мани -мани Party
Мъже какво да ги правиш,но как иначе ще се отличаваме ние жените с колко ги превъзхождаме  Joy

Общи условия

Активация на акаунт