ОСМОКЛАСНИЦИ-ОСМОМАРТЕНЦИ

• 25 490
  • 739
  •   2
Отговори
# 75
Гледахте ли Пърси Джаксън , мойта девойка много се запали и сега чете книжките на английски, гръцката митология я заинтереусва отново.хареса ми  и това  че децата с дислексия могат да видят себе си в главния герой.

Не разбрах за какво говориш, а темата ме интересува. Би ли ме светнала?

Дрескод - вродената ни неотразима и неизтребима красота.

# 76
  • Sofia
http://kino.gbg.bg/index.php?p=archive&filmid=16471 това е филма за който говорих,

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 12:08 от dessislavas

# 77

Хайде на обяд  Grinning

# 78
  • Варна
suni4ka  Мерси за вкусното предложение за обяд и слънчевата тераса . Само че като погледна от прозореца на офиса не знам как ще изляза за обяд  във Варна духа силен вятър и не е спряло да вали  сняг от снощи . Поне съм спокойна че синът ми се прибра от у-ще , часовете били намалени по 30минути .

# 79
Не знам какво учат по български. Учителят им ни каза, че щял да затвърждава миналогодишните им знания. Основно правят есета. Но какво четат???
Явно не е нещо сериозно, щото Лили не чете дебели книги. (т.е. кратки ще да са произведенията)

Нямаше подарък за мен вчера  Crossing Arms Пубертета просто се изтресе с пълна сила върху детето ми  smile3551

Затова пък картичката за 4 лв беше със снимка  Peace

Браво на Нощното пиле и Ди.ва-кът   bouquet

Дрескод - китка зад ухо  Joy

# 80
Дрескод - китка зад ухо  Joy

С бяла роза ще се закичим примерно  Joy Joy с бяла роза в косите в унисон с времето и пейзажа  Peace

# 81
Знаток, това е моментно състояние на духа - убедена съм  Hug
Вчера малката ме изненада сутринта с подаръче (лак за нокти, червило и лепенки украса - за ноктите), вечерта- собственоръчно изработена картичка и вътре писало, писало детето- аз четох и плаках  smile3518  . Направо ме разби!  После брат й като го чете и на него му затрепери гласеца   
Тийна естествено не се държа по - различно от твоята Лили, Знаток, но като гледаше сестра си му стана неудобно и вечерта връчи на мен и нея по едно цвете    smile3525(не зюмбюл, че аз не ги понасям, поне не поднесени на 8 март и в този потресен вид   )
           Колкото до учебната програма ние отдавна четохме (на юруш, че г-жата беше поставила кратки срокове за прочитане) "Крадеца на праскови", а сега са на "Преди да се родя", освен ако не са минали на друго произведение.
           По български език няма какво да се чудите, че не учат нищо ново. Миналата година г-жата по БЕЛ каза, че целия материал по български са го взели и вече спокойно могат да се явят на матура и знаят колкото дванадесетокласниците, т.е нямат повече какво да взимат- само повторение и затвърждаване.

# 82
Малко инфо за мачове между училищата за 8 клас.

31 СУЧЕМ ще играе със НМПГ, Френската и Телекомуникациите. Все още не знам дати и място за провеждане, но ще ви държа в течение.

# 83

Ето това исках да публикувам вчера по случай деня на жената и майката, но не можах да го намеря и ето съвсем случайно днес щерката ми го изпрати по скайп  Peace сигурно сте попадали на него, но е много е хубаво  Cry

Mамо защо плачеш попитало едно момченце майка си
- Защото съм жена? - отговорила му тя.

- Не разбирам – казало детето.

Майка му го прегърнала

- Никога няма да разбереш.

Малкото момче попитало баща си:

- Защо мама плаче сякаш без причина?

- Всички жени плачат без причина – отвърнал бащата.

Момчето пораснало и станало мъж, но все още се чудел защо плачат жените. Затова попитал Господ:

- Господи, защо жените плачат толкова лесно?

Господ отговорил:

- Когато създавах жената, я направих специална.

Направих раменете й достатъчно силни да поемат тежестта на целия свят и въпреки това достатъчно нежни, за да даряват удобство.

Дадох й вътрешна сила да издържи раждането на дете и отхвърлянето, което много пъти идва от децата й.

Дадох й твърдост, която й позволява да продължава напред, когато другите се отказват, и да се грижи за семейството си дори при болест и изтощение, без да се оплаква.

Дадох й чувствителност да обича децата си независимо от всичко и въпреки всички обстоятелства дори когато детето й я е наранило много.

Дадох й сила да помогне на мъжа си да преодолее грешките си и я създадох от неговото ребро, за да защити сърцето му.

Дадох й мъдрост, за да знае, че добрият съпруг никога не би наранил жена си, но понякога изпитва нейната сила и нейното решение да бъде до него непоколебимо.

И накрая й дадох сълза, под която да се приюти. Това е нейно уникално право, за да го използва, когато има нужда
Виждаш ли, сине - казал Господ - красотата на жената не е в дрехите, които носи, не във фигурата, която има, или в начина, по който сресва косите си.

Красотата на жената е в нейните очи, които са пътят към сърцето й - мястото, където любовта обитава.

# 84
  • Sofia
suni4ka  newsm51
Благодаря!  много ми хареса ,настръхнах накрая докато го четях Simple Smile
А случайно да знаеш автора на това произведение?

# 85
  • България
 Да ви се оплача и аз в унисон със Знаток.
 Моята девойка не ми се обади вчера цял ден. Към 18.30ч, любимият ми мобилен оператор ме информира, че детенце ме е търсило 3 пъти. Аз патката му с патка реших, че звъни за да ме поздрави за празника и се обадих веднага. Каква мислите беше темата на разговора - как се е завлякла в новия аутлет и какви прекрасни Конвърски има там. Изслушах я търпеливо и изпълнена с наивитет я попитах иска ли да ми каже нещо друго. "Не, само това"  Mr. Green Припомних й коя дата е днес и я питах в тяхното училище тоя празник не се ли празнува???? Отговорът беше: "Аз всъщност те търсих за да ти честитя празника, но като не се свързах с теб....."
 Знато, добре че си имаме и по едно малко дЕте, че да ни е за утеха...

suni4ka,   bouquet - страхотно е!

# 86
  • Варна
suni4ka     bouquet
 Успя да стоплиш и развълнуваш сърцето ми .

# 87
Знато, добре че си имаме и по едно малко дЕте, че да ни е за утеха...
Ми аз като си имам две малки...да не мислиш, че ми е утеха. Crossing Arms
Нали и те ще пораснат. Crazy

Вчера осмокласничката се прибира във видимо приповдигнато настроение с 4 ралични китки.
Оооо, казвам аз...много цветя бе! /като си мисля, че поне едното е за мен/
Нъцки!
Това ми е от Мистър X, това от едикойси, а пък другите от не знам кой си.
А за мен няма ли?- питам аз...
Е, мамо сега....и т.н.
Аз: Поне Честит празник няма ли да кажеш.
И чак тогава получих изпросен поздрав, придружен с целувка. Whistling
Мноу смешну!!!

suni4ka,  Hug!

# 88
  • България
Ми аз като си имам две малки...да не мислиш, че ми е утеха. Crossing Arms
Нали и те ще пораснат. Crazy

Точно това си мислех и аз докато пишех поста си: "И те ще пораснат"...  Mr. Green
  Според моя съпруг единственият недостатък на децата е, че порастват /той много обича да ги гушка/  Joy

# 89
  • София
След лудницата вчера днес ми е едно лежерно.......Извод: празникът е тогава, когато можеш да го почувстваш.  Не се сърдете на децата - в главите им е пълно с неща, които ги вълнуват много повече от мърморещите им и уморени майки (поне при мен е така) - любов, приятелства, Converse дори. Знаток, SofiaV, я стига сте се впрягали - слагайте китката зад ухото и да не ви пука. Остава и да се чувстват виновни децата заради спорния ни празник. Ще се осъзнаят, сигурна съм.
 Мойта хитруша натоварила баща си със задачката да ми купи цветя. Прибирам се снощи изтощена към 20,30 и ги виждам в една ваза в кухнята. И двамата поотделно ми подариха съвместния букет почти с поглед - ето виж това е за теб. Стана ми смешно. Половинката обича жестовете на внимание и така взаимно си припомнят, че имам празник.
suni4ka обичам такива слова....
По литература са на "Крадецът..." - скоро  твори есе на тема, свързана с войната. В час съм, защото като запъне на нещо се налага побутване. Често ми се налага да обяснявам разни думички, които използват литературоведите при анализ на произведенията. Ако сте поглеждали в учебниците след произведенията има едни дълбоки анализи....с  непознати термини (поне за моето дете). Вчера се опитах да обясня какво е "композиционна рамка" , нравствени идеали и ценности, морални ценности и подобни.  Може би някой ще каже, че вече са голями, за да им помагаме, но предпочитам да помогна мъничко навреме, отколкото после да наваксва наведнъж пропуснатото. В пети клас имахме такъв момент и миналата година трябваше да се труди двойно.

Общи условия

Активация на акаунт