неуспешен първи опит IVF,

• 1 430
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте ,вече писах за резултата си от теста след ,първия си опит инвитро 0.00.Реших да пусна нова такава темичка ,а можеби не е нова незнам .Определено бях 99% сигурна,че нещата при мен са се получили и дори се чувствах психически бременна.Така ме съветваха всички да се чувствам и ок ,но днес видях  как светът ми се срина ,нищо не е розово ,мисля си че нещо  яко съм сгрешила или тегля греховете на някого .Нашата борба с мъжът ми продължава вече 7 и отиваме към 8-та година .Уж бяхме с мъжки фактор ,при мен всичко ок .Сега се ядосвам че не казах на докторът в клиниката,че май трябва да направим онези имунологични изследвания ,които се правят в Плевен (само).Ние имаме едни,но не са от тези специалните в Плевен .Ок ,но той сам преди инвитрото не ни е казал ами искам да ги направм и направо започна .
Бих помолила някой ,който е минал по този път да ми каже ,ако може ,а сега какво и на къде .Смисъл ,сега след първото инвитро колко месеца трябва да минат в почивка и възтановяване на яйчниците  -до подаването на документите за втория опит ?
Първо се подават документите и пак от подписването почват да текат 6-те месеца и в тях ли са месеците за възтановяване от първите стимулации?
Предполагам че това ще е в помощ и на други момичета.

# 1
Първо съжалявам много Диди Cry за отрицателния ти тест!За съжаление инвитрото не е панацея,а и не всички успяват от първи опит.Ти в коя клиника си?Защото,ако правиш опита в София,ще ти препоръчам имунолозите в клиника Малинов /аз ходя там/много са добри,дори съм чувала отзиви,че са най-добрите.Когато след 3тото ИКСИ забременях и след това направих мисед,изследвахме имунологични и генетични.Генетичните бяха наред,а при имунологичните имах повишени НК,ТАТ и МАТ.Направихме вливания преди 5тия опит и тогава забременях,като всеки месец следяхме стойностите на НК клетките и дори при гранични стойности правех вливания на имуновенин.
Цветна снимка скоро правила ли си?Защото,ако имаш хидросалпингс на тръбите,те стават токсични за ембрионите?
Д-рите препоръчват 3месеца почивка м/у опитите.Ако си и по фонда подавай веднага за втори опит,че има да чакаш поне 5-6месеца да те одобрят отново!
И действай,питай д-рът ти за всички възможни изследвания,които можете да направите сега,а не след няколко неуспешни опита,като мен!Успехи и действайте,ще стане,просто е въпрос на време и подходи!

# 2
преди да пристъпиш към накави сериозни изледвания е необходимо да си изясниш наколко въпроса: как регираш на стимулациите, какво количество яйцеклетки се получават, какво е качеството на ембрионите и чак тогава ако резултатите са задоволителни да търсиш накакви имунологични или генетични причини т.е. " специланите изследвания., които ги прават в Плевен". Имай предвид, че в 95 % от случаите успеха или неуспеха на инвитрото се дължи на качеството на ембриона, но оценено по изключително стриктни критерий, а не както се прави тук - добри, горе- долу добри и т.н. и само в останалите 5% се дължи на др. проблеми включително и имунологични.
Пожелавам ти Късмет и Успех.

# 3
didi2254 действително не всички успяват с първи опит.Опитайте да си починете, вярвам че всичко ще се нареди.
Аз съм на мнение, че генетичните и имунологични проблеми са важни.За такова изследване се прибягва обикновено след аборт.Търсят се причини.Но ако имаш възможност може да си ги направиш.Все пак това е във ваш плюс.Търсейки причината за стерилитета при нас направихме всичко необходимо в клиника по репродуктивна медицина-КИРМ Плевен.Нещата се изясниха и сега провеждаме лечение.Колкото по-бързо се открие причинта, толкова по-добре за двойката.Желая ви късмет!

# 4
Ами ние сме правили само едни имунологични и те са за антиспермални,анти-зона пелуцида и антиовариални ,но във Варненската Олимед от където първоначално си подавахме документите (после се преместихме и го направихме в Селена) ни казаха че е важно да направим и Антикардиолипин Ig M и IgG;  анти-2GPI ;антифосфолипиден скриин + NK клетки ,които се правили  били само и единствено в  Плевен,но от  клиниката ги изпращат в Плевен така че не е необходимо да се разкарваме чак до там .Просто по-евтино излизало ако човек си ги носил сам там ,понеже били 400лв ,но това не е проблем .Само това не сме правили и определено си мисля че това ми беше грешката ,но както и да е .
Относно стимулацията от 12 изкарани ,8 бяха перфектни ,но оплодиха 4 (ние не искахме замръзяване ),трансферираха 3 перфектно делящи се ,определено и док.заложиха много за успехът ни ,но уви,малките не ме пожелаха може би .
 Сега определено малко ще си почина ,а и новината че имам период на възтановяване -не малък  също ме радва ,и психически ще си почина.Виждам,че знаете вече как се чувствам за съжаление(знаете ),както всеки казва -борбата продължава и ще успеем всички .Сега малко ще поработим на вънка на топло ,на острова  да съберем сили и парички и когато се обадят от фонда да кажат хайде пак  на старта ще се приберем,за да стартираме вече за двете чертички.
   Ще успеем всички ,няма начин.Вашата подкрепа е огромна.Човек пада изправя се и продължава в борбата.Поне вече знам кое след кое следва и нищо не е ново и плашещо
    Ще успеем

# 5
Доколкото виждам от последния ти пост вие повечето имунологични сте ги направили (между другото имунологични изследвания се правят на много места, а не "само и единствено" в Плевен и не мога да разбера защо лекарите ще разправят на пациентите си такива небивалици  ooooh!).
Направете си и генетичните изследвания - те поне не са толкова скъпи, но моето лично мнение е, че щом нямате проблеми с резултатите от имунологията не е там проблема. Ако има проблеми в генетиката те се проявяват като повтарящи се аборти, а не като невъзможност за забременяване, но е добре да се знае ако има нещо, за да не се загуби трудно постигната и дълго чакана бременност.
Но има нещо друго, което ми е меко казано странно. Не разбирам какво значи 8 перфектни яйцеклетки, но оплодени само 4? Какво стана с останали 4 перфектни яйца?  #Crazy Това че не сте искаи замразяване няма нищо общо - оплождат се всички, виждат се как се развиват, връщат ти само отличниците, а останалите, като не искате да замразявате, дарявате или унищожавате...  newsm78 Сигурна ли си, че правилно си разбрала какво е станало?
Така или иначе почини си от този опит и опитайте пак - може би вторият опит ще е вашият. Но преди да поемете отново към ин витрото си изяснете всички въпросителни заедно с лекаря.  Peace

П.с. Пишеш, че уж сте в мъжки фактор, а правите ин витро, а не ИКСИ?! В какво ви се изразява мъжкия фактор и какво е обяснението на лекаря за пристъпването към ин витро, а не към ИКСИ?

П.П.С. Сега всъщност прочетох отново поста ти и схванах, че вие НК клетки, АФА и антикардиолипин не сте правили, а те са важни. Направете ги - може от там да излезе нещо. Не знам във Варна къде могат да се направят, но в София и в трите водещи клиники по репродуктивна медицина ги правят и не ги изпращат до Плевен  Peace

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 12:43 от BAN

# 6
А какъв е точно проблемът при вас. И аз като Бан се чудя как с мъжки фактор, оплождането не е Икси  Rolling Eyes
Това, че има проблем само при мъжа, а при жената не, не означава на 100%, че първият опит ще е успешен. При нас успешният беше втория, а можеше да е и третия и т.н.
Успех ви желая, дано вторият опит е и последен  Grinning Praynig

# 7
Моя грешка съжалявам ИКСИ сме ,но за яйцеклетките е така както казвам  или поради липса на инфо ,просто слушам какво си говорят помежду си .Определено като се консултираме  с мъжаа ми ще питаме за всички тези неща ,които определено са под ?

Общи условия

Активация на акаунт