АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 651
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Илит на въпроса ти в 16г.с. влизаш в 5-я гестационен месец, като цялата бременност е 10 месеца според гестционни седмици, а иначе в следващ календарен месец влизаш в датата на термина си.Примерно моя термин е на 02.08 тоест на 02.03 влезнах в 5 календарен месец.Поне на мен така ми го обясни лекарката ми дано съм била полезна
Мисля че е точно обратното, календарните месеци за 10 (40 сецмици/4 седмици) и в новия каендарен месец влизаш на датата на термина ти. Но гестационните месеци са по-различни, там има месеци които имат по 5 сецмици, затова гестационните месеци са 9 а не 10. Ето това са гестационните месеци

# 451
Продължителността на бременността при човека е средно 280 дни, т. е. 40 седмици,означавани като гестационни седмици (г.с).

Акушерските месеци са 10 и всеки от тях е с продължителност 28 дена. Изчис­лено в календарни месеци, бременността е с продължителност 9 1/3 месеца. При изчисление на бременността се приема продължителност 280 дни, счита­но от деня на последната менструация.
Терминът лунарен месец е по начало неправилен, тъй като 10 лунарни месеца съответстват на 295,а не на 280 дена.
Въпреки това обаче месеците на бремен­ността се наричат лунарни.

# 452
Момичета, благодаря за окуражителните думи.
Иначе за Майчин дом не мога да кажа, че е мизерия, но не знам дали ще те карат да лежиш 3 дена. Мен доктора искаше да ме остави, но аз го помолих да ме пусне, с обещанието, че ще си почивам в къщи и само ще лежа.  Така че може и ти да направиш така, стискам палци Simple Smile

# 453
Здравейте и от мен момичета,днес бях на ЖК и разбрах,че ще си имаме момче.Таткото е много радостен,но аз все се надявах да е момиченце,но нека да е живо и здраво пък татко му да му мисли при второто.

# 454
мами моля ви да ми помогнете от седмици наред имам ужасно много киселини и е някакъв ад  Banghead smile3514 smile3511

# 455
мами моля ви да ми помогнете от седмици наред имам ужасно много киселини и е някакъв ад  Banghead smile3514 smile3511

Талцид  Peace

# 456
а аз главоболие, нито колата помага ,нито кафето/ аз по това време кафе не пия/ нищо....като легна да спя следобед или привечер след съня ме заболява още повече вместо да минава.. #2gunfire

# 457
moli84, пробвай с Парацетамол. Поне при мене има ефект. Преди няколко дни и аз бях с главоболие, но за 3-4 дена ми отмина.

За киселините както са ти казали може Талцид. Аз съм с гастрит от години и най- добре се чувствам като полегна по гръб за около 15-20 минути и сега все още това ми помага.

# 458
  • София

Талцид  Peace
Талцида може ли да се ползва от бременни? Ох аз не знам мойто дали са киселини, ама направо ще ме побъркат, винаги като ям, независимо какво ям и колко, ми се появяват едни газове горе в гърдите, които ме карат да искам да се уригна (ама не мога), понякога като поема по дълбоко възхух излизат по малко, но като цяло си е ужасно, направо ме побърква. Една колежка ми каза че може и киселини да са, просто да не са от най гадните. Та да взема и аз да пробвам Талцида?

# 459
Аделина, талцида става за бременни.Ако ти се уригва се опитай да се уригнеш и ще ти олекне.Със сода също става номера,уригваш се  и ти олеква,ама много не го препоръчват тоя начин,че содата изтънявала червата.

# 460
manim, нормална си е цената от 80 лева за късната ФМ. Мисля, че и в София около тази цена гравитира.
Vania KalevaHug. Знам, че е трудно да бъдеш спокойна, но имаш нашата положителна енергия!
Календарните месеци и аз си ги смятам от датата на термина, така ми е по-лесно да се обяснявам някой ако попита.

# 461
  • София
Аделина, талцида става за бременни.Ако ти се уригва се опитай да се уригнеш и ще ти олекне.Със сода също става номера,уригваш се  и ти олеква,ама много не го препоръчват тоя начин,че содата изтънявала червата.
То и на мен ми се иска да се уригна ама като не мога (ех баща ми поне на тази простотия да ме беше научил, ама какво да го правя като е толкоз културен Simple Smile)

# 462
Ади, като си изпиеш содата, вече не се изискват никакви умения за уригване, само си идва и облекчението е божествено Simple Smile Но както пише и по-горе, със содата не бива да се прекалява.

# 463
  • София
Същото се постига и с безалкохолно газирано, най-напред пробвай това, ако не помага тогава сода. Иначе да ви се похваля, че и аз се възхендрих на контактни с шарка-направо побеснях като чакайки си най-спокойно да ме подстрижат се заслушах в разговора на фризьорката с неин познат. Той я пита дали дъщеря и е в карантина, а тя ми не тя не иска. При което аз не издържах и я питах от какво е болна дъщеря и-отговора беше,  ми от дребна шарка, при което аз излетях от вратата.

# 464
shanika, ако майката е карала(фризьорката) дребна шарка не може да те зарази не се притеснявай.Ако дъщеря й е била в салона,съм съгласна да се ядосваш,но иначе няма опасност,споко.

Общи условия

Активация на акаунт