АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 660
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ваня, стискам ти палци, силно...дано всичко е наред Praynig Praynig Praynig
Сега е важно да се успокоиш за да не навредеш с това притеснение на бебчо...вярвам, че всичко ще е наред...зареди се позитивно и ще видиш, че всичко ще си дойде на място... Peace
Знам че в момента каквото и да ти говорим винаги това гадно червейче дето се е загнездило сега в главата ти ще опорства срещу думите ни...затова  bambam и продължи спокойно напред   bouquet

# 436
здравейте мами,
преди малко се прибрах от доктор всичко е добре при нас,бебчо се развива добре и вече е цели 270грама, Grinning Grinning Grinning
доколкото за ФМ док ми каза че всеки път ми прави ФМ когато ме гледа на видеозон,каза че когато е хубава апаратурата и при 2Д може да се види всичко,просто каза че 3Д и 4Д било за атракция на родителите и да им вземат парите,а спец. за Варна каза че тези където правят ФМ уж изобщо дори не са и генеколози а Балев е бил рентгенолог.
за сега това е от мен рядко пиша но се надявам все с нещичко да съм ви полезна Grinning Grinning Grinning

Hug Hug Hug на всички коремчета

какво става с тебе Simple Smile защо влизаш рядко тука>?  не ти ли казаха дали е момче или момиче ..? аз се надявам в понеделник да знам.. няма значение за мене ама вече съм МНОООГО любопитна  Party

P.S. малеее аз си мислех че сега като съм в 16та седмица съм в 1вата седмица на 4ти месец??? Embarassed мн съм зле...  напишете го това моля ви Wink

# 437
Ваня , кураж мила!  Hug Стискам палци и ще се моля за добри резултати, но наистина колкото и да ти е трудно сега, се старай да си спокойна защото едно че ти се тормозиш допълнително, едно че и бебчо страда  baby_neutral .. Мисли позитивно, с теб сме!  Hug Hug Hug
 Още веднъж да пожелая успех и на останалите майчета на които им предстои или вече си чакат резултата.. Момичета не дръжте притесненията в себе си! Hug Hug Hug

# 438
извън темата въпрос.. за което се извинявам- изкам да си сложа моя снимка на профила , а не мечо пух Simple Smile нз как да стане.. предния път толкова се мъчих и накрая реших че няма такава опция??

# 439
Момичета, аз съм с много тъп въпрос - от коя г.с. се смята , че влизаме в 5 месец? Според книгата ми - Какво да очакваш, когато очакваш дете, това е 18.г.с., според 2 сайта: http://www.myfelicitas.com/parent/za-ochakvashti-bebe-bremennost … st-po-sedmitzi/60 и този: http://www.justmommies.com/get_pregnancycalendar.php?month=8& … amp;x=19&y=11  това става в 16г.с.?

Аз гледам в този сайт http://pregnancy.baby-gaga.com/, според него към 18 седмица се влиза в 5 месец, а в една книга която разглеждах при една приятелка пишеше, че от 19 седмица започва 5 месец, иди разбери  Laughing

Ваня, и от мен имаш силна прегръдка  Hug

# 440
  • София
здравейте мами,
преди малко се прибрах от доктор всичко е добре при нас,бебчо се развива добре и вече е цели 270грама, Grinning Grinning Grinning
доколкото за ФМ док ми каза че всеки път ми прави ФМ когато ме гледа на видеозон,каза че когато е хубава апаратурата и при 2Д може да се види всичко,просто каза че 3Д и 4Д било за атракция на родителите и да им вземат парите,а спец. за Варна каза че тези където правят ФМ уж изобщо дори не са и генеколози а Балев е бил рентгенолог.
за сега това е от мен рядко пиша но се надявам все с нещичко да съм ви полезна Grinning Grinning Grinning

Hug Hug Hug на всички коремчета

какво става с тебе Simple Smile защо влизаш рядко тука>?  не ти ли казаха дали е момче или момиче ..? аз се надявам в понеделник да знам.. няма значение за мене ама вече съм МНОООГО любопитна  Party

P.S. малеее аз си мислех че сега като съм в 16та седмица съм в 1вата седмица на 4ти месец??? Embarassed мн съм зле...  напишете го това моля ви Wink
Доколкото виждам по лентичката си в 17 седмица, а утре влизаш в 18

# 441
Ваня успокой се и бъди позитивна независимо колко ти е трудно.Сигурна съм, че всичко ще е наред. Hug
Илит на въпроса ти в 16г.с. влизаш в 5-я гестационен месец, като цялата бременност е 10 месеца според гестционни седмици, а иначе в следващ календарен месец влизаш в датата на термина си.Примерно моя термин е на 02.08 тоест на 02.03 влезнах в 5 календарен месец.Поне на мен така ми го обясни лекарката ми дано съм била полезна

# 442
  • София
Благодаря, момичета - явно точно разликата м/у гестационен и календарен месец ми е убегнала:)

# 443
извън темата въпрос.. за което се извинявам- изкам да си сложа моя снимка на профила , а не мечо пух Simple Smile нз как да стане.. предния път толкова се мъчих и накрая реших че няма такава опция??

От профила си там където пише "имам собствена картинка" , но трябва предварително да качиш желаното фото в някой сайт за снимки и да сложиш линк към снимката в полето  Peace

"Добавяне на картинка в профила (аватар)

Когато поставите картинка към профила си (аватар), тя се появява при постингите, в лявото поле, под прякора.

За профила може да изберете картинка от галерията на сайта или да сложите външна картинка (от друг сайт, но все пак съобразена с размерите на полето, така че да не се нарушава структурата на форумите).

Максимално допустим размер на картинки към профилите:
ширина - до 160 пиксела
височина - до 200 пиксела
Аватари, надвишаващи тези размери, автоматично се отхвърлят и системата ще Ви подкани да изберете картинка от галерията на форума.

За да прикачите картинка към профила от галериите към сайта е нужно да влезнете в секция Профил. От страницата, която се зареди изберете Профил от лявата колона.

Изберете галерия от секцията Лична Картинка: и прегледайте картинките като кликвате върху имената им. Когато изберете картинка натиснете бутона Промени профила

За да прикачите друга картинка към профила си е нужно изображението (картинка, снимка) да е качено някъде в интернет.
Вземете адреса на избраната картинка (десен бутон върху нея -> Properties и копирате адреса с Copy) - трябва да е нещо от рода на http://www.domain.com/kartinka.gif (или .jpg, или .png накрая).

За да прикачите картинката, в секция Профил. От страницата, която се зареди изберете Профил от лявата колона.
Поставете (десен бутон - Paste) адреса на избраната картинка в полето Имам собствена картинка:

Когато задавате картинка за профила, обърнете внимание коя опция е избрана.
Под всяка опция има по едно кръгче (radio button), което може да се маркира.

Натиснете бутона Промени профила"   bouquet

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 16:32 от Мими Вичева

# 444
За изчисляването на месеците трябва да се уточни за какви месеци става въпрос - лунарни или календарни. Лунарните са с по 4 седмици и това означава, че 16та седмица е последната от 4ти месец. бременността в лунарни месеци е 10 месеца (40 г.с.). Ако смятате календарните месеци, тогава е трудно да намерите връзката между гестационна седмица и календарен месец. В календарни месеци бременността продължава около 9 месеца. Може би затова става объркването?!?!

# 445
  • София
Vania  мисли позитивно. Толкова много хора са били с лоши резултати на БХС, а след това амниоцентезата е опровергала съмненията. И аз имах приятелка с риск 1:10 от БХС, която мислено направи аборт няколко пъти и почти беше отписала детето, изживя го ужасно и не спираше да плаче, но амниоцентезата показа, че тя е сред 10-те жени, а не единичката. Сега има живо и здраво момченце. Горе главата и спокойно. Hug

Аз броя месеците от първия ден на последната менструация. Така ми се струва най-коректно. Или ако това е било на 31.10 , то на 30.11 - 01.12 влизам във втори месец и т.н.

# 446
ще родя без да разбера.. каквато съм отнесена винаги Simple Smile  Joy

# 447
marinka здр казаха ми че ще е момче още миналия месец но не на 100% обаче днес не се можеше да се види защото бебчо си беше свил крачетата Grinning Grinning Grinning
а на теб ти да споделиш скоро пола на бебчо
лек ден на всички

# 448

оффф и аз се чудя постоянно в кой месец съм  Mr. Green м/у другото и аз знам за една такава теория в която 16 седмица е първата на 4-тия месец...попитах лекарката предният път тя ми каза много е различно затова ще си говорим в седмици Simple Smile

# 449
  • София
На най-първия пост има точно как вървя седмиците. Наистина са 2 варианта 9 месеца и 10 месеца,когато се смятат като 9 месеца последния месец в триместър е от 5 седмици ,иначе ако се смятат все по 4 седмици се броят 10 месеца. Разгледайте подробно табличката от първи пост.

Общи условия

Активация на акаунт