АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 444
  • 744
  •   2
Отговори
# 600
  • София
Пола на бебето разбрах преди два дни-края на 17 г.с. и съвсем целенасочено си питах.

Относно раждането, за мен въпросът беше решен още в самото начало. Шейново ще да е.

# 601
Bonniem - отново много благодаря за отговора, ще си направя изследвания понеделник да си проверя тези два хормона. Дано са наред  Praynig
Иначе ние с проблемите трябва да си правим изследвания, а не всички. Ако нямаш проблеми с щитовидната жлеза няма смисъл да се притесняваш.

# 602
На мен ми се иска да родя във Вита, но незнам още... Има време

# 603
Здравейте мили бъдещи МАМИ! Отдавна не съм писала, но ви чета редовно! Не можах да се стърпя, след като прочетох това:
Момичета, един въпрос към тези от вас, на които са казали пола на бебето - вие ли настоявахте или лекарите сами ви казаха?
Вчера бях на преглед и така се надявах, но лекарката дори не прояви и малка инициатива. Погледна ме на ехографа, каза че всичко е наред, слушахме сърчицето и това е.
Когато я попитах дали вече може да се види, тя ме попита дали не са ми казали когато бях на фм (аз бях в 14 г.с.). Казах не (тогава лекарят каза, че половите органи в момента са с една и съща големина) и тя ми каза - ами тогава като отидеш на втората фм. Е да, ама аз нямам търпение до 20-22 г.с. Вярно, нейния ехограф е много стар, но.... дали пък съвсем не може да се види?
Както винаги, всеки се надява някой друг да му свърши работата Cry Аз просто искам да похваля моята лекарка - обръща голямо внимание на всеки, обяснява страшно много, даже без съвсем да очаквах още през 13г.с. даде предположение за пола на бебчо и след това на следващия преглед без нищо да и казвам тя почна така - дай да видим сега дали вярно сме видели предния път!
Извинявам се ако съм реагирала малко остро, но наистина вече прекаляват!!! #Cussing out Ако наистина не се вижда можеше поне да ти каже, че апарата не и позволява да го види!

Ще помоля за паролата за снимките  Wink

# 604
Здравейте момичета ,
Аз да се включа в групата на харесващите бебешки кошчета.
Моето предложение е следното:  http://julbaby.com/furniture.html

# 605
Благодаря ви за отговорите, момичета.
Апаратът действително е много стар, но поне не знам... да ми беше казала да отида друга де, не знам и аз. Наш близък приятел, който е управител на една от тукашните болници и ми каза доста лоши неща за моята лекарка. Даже зловещи... накара ме да се замисля доста. Аз иначе си я харесвам, мила и внимателна е, но наистина не казва много. Може би е защото пред кабинета й винаги е фул и няма много време да се обясняваме, пък и на мен ми е неудобно като знам колко хора чакат отвън да разпитвам.
Той настоява да се преместя при тях, а там имат и чисто нов 3Д ехограф.

Някой знае ли как стои въпросът със смяната на наблюдаващия гинеколог, тъй като аз вече съм записана на консултации при сегашната ми лекарка и мисълта да ходя да си взимам направлението (надявам се, че не е такава процедурата) ме влудява. Много ще ми е неудобно.

Иначе в понеделник ще ходя в другата клиника и там се надявам вече да ме погледнат по-обстойно и да ми кажат повече неща. Щом се налага ще си платя, но пък вече ми е любопитно, а и си мисля, че по принцип е много важно на какъв ехограф се следи бременността.

Кошчетата са просто невероятни, аз много си харесах това http://www.mothercare.com/Please-Look-After-Moses-basket/dp/B001 … UTF8&mcb=core
но не знам дали няма да е излишна глезотия. Иначе цената е доста приемлива. 

# 606
Либи,ако наистина си решила да се местиш,мисля,че нямаш никакъв проблем.Никой лекар няма право май да ти задържа документите.А нали си знаеш,че по принцип за всеки лекар може да чуеш и много хубави и много лоши неща.Просто въпрос на конкретни случаи,а и на хора,с които обменяш опит.Решението винаги накрая си остава твое така или иначе.Не се притеснявай и се надявам,който и вариант да избереш да е най-добрия.Ако по случайност са ни лекарите в една сграда,ще се засичаме:)
А пък чакайте аз да ви кажа за пола.Не че не ми е любопитно,но явно страха ми  всичко да е наред е много по-голям.И не точно страх,а някаква загриженост.Вчера като типична хипохондричка задавах въпроси относно здравето ми-какво пия и кога,зъбите какво да правя,ако не ме досрамя и още неща можеше да измисля.И за пола се сетих чак когато се чухме с мъжа ми и той ме попита.Чак ми стана смешно колко съм се изкривила донякъде и професионално.Мислех си,че докторът ще е следобяда пак в кабинета,когато си нося изследванията да го питам видял ли е пола.Но него го нямаше.Вечерта си казах"И така е много интересно,като не знае човек",мъжът ми се смее ,а аз "Сигурно много ми се чуди човека,другите момичета сигурно ги вълнуват далеч по-различни неща".Та така с моята информация какъв пол ще е бебо.Наистина най-голямото ми желание да се роди живичко и здраво! Hug

# 607
  На мене на последната консултация най- неочаквано за мене доктора ми каза: " Момченце е! "
  Относно раждането и аз съм си решила къде и кой искам да ме изражда.

# 608
Много пишете бе момичета, не мога да ви изчета:)
Да, имам предвид лошите въглехидрати.Ако могат изобщо да се делят така. Не говоря за хранене без въглехидрати, а за ниско въглехидратно високо мазнинно хранене. Въглехидрати има и в млечните продукти , и в плодовете и зеленчуците..тях и аз ги хапвам. Може би трябваше да поясня- брашно и тестени изделия и продукти, захар , картофи, ориз, бобови...такъв тип неща имам предвид.
Аз лично ям месо, масло , яйца, млечни продукти, плодове и зеленчуци. Ниско въглехидратното хранене е тежко за бъбреците, ако не се приема достатъчно вода.При 2 литра вода на ден всичко е ок. Забравих да добавя и двата "смъртни врага"  Wink -царевица и соя. Това са най-генно модифицираните продукти. За соята е изписано много...а хората пак са неосведомени (както бях и аз де).И още веднъж искам да подчертая - съвети на никого не давам.Подхвърлям това, което знам и в което вярвам, а всяка от нас има достатъчно достъп до информация, за да може да прочете по въпроса , да види мнения "за" и "против" и да реши сама .Както направих и аз. Не вярвам някой да се метне да си промени начина на живот от две изречения , които е прочел във форума, без да си направи необходимите проучвания...
Тези люлки съм ги виждала в магазин "малечко".Сега има един голям на симеоновско шосе. Струват майка си и баща си.....
За пола- още не са ми казали със сигурност , но си спомням ,че като бях при Томова миналия път тя ме попита "искате ли да знаете пола"...и мисля ,че е редно да питат. А пък , ако не се сетят да кажат си питайте вие:)
А  аз още не съм усетила ритане...уж с втора , трета бременност се усещало по-рано. С първата усетих преди 16та седмица (или поне така бях убедена) и докторката си спомням ,че каза "ще запиша поне 16та".
А относно голия патриотизъм- аз го нямам.Обичам България заради спомените си, заради детството си, заради факта,че я свързвам с хората, които обичам и които са най-важни в живота ми. Домът ми е там , където са тези хора. Не мога да обичам България заради Левски и Ботев или защото усещам кръвта на предците ни във вените си. Не мога да я обичам заради личности и идеали съществували преди стотици години.И изобщо не бих седяла тук,защото "ако всички избягаме какво ще стане с България" . Наречете ме егоист , но не ме инетерсува какво ще стане с България, ако малкото свестни хора я напуснат. Интересува ме какво става с децата ми. С мен.Със хората , на които държа. Ако имам детенце с увреждане (не дай боже) , ще изчезна с 200. Ще отида там където ще може да ходи на училище, ще може да получава адекватно отношение и рехабилитация и където няма да живея с ужаса ,че когато умра , ще остане само и безпомощно като куче. Нищо ,че ще съм имигрант, нищо,че ще е чужда държава, нищо ,че ще съм дърво без корен.

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 22:09 от Fighty

# 609
Bonniem - отново много благодаря за отговора, ще си направя изследвания понеделник да си проверя тези два хормона. Дано са наред  Praynig
Иначе ние с проблемите трябва да си правим изследвания, а не всички. Ако нямаш проблеми с щитовидната жлеза няма смисъл да се притесняваш.

Благодаря ти!Питах защото моя колежка с проблеми с щитовидната жлеза ми е казвала за нейни приятелки,на които им е създала проблеми през бременността.И просто се запитах как стои при вас въпроса.Друго,което сме обсъждали с въпросната колежка е,че и нейни познати с подобен проблем преди да забременеят са изкарали съвсем спокойна бременност.Дано всичко е наред и при вас!
Fighty не се пали твърде много:) Все пак всички сме различни и всеки може да си има своята позиция.А когато може да изслуша още една гледна точка ,какво по-хубаво от това!Не е нужно да спорим до припадък.Мен ми е интересно да прочета за различните теории за правилно хранене.Друг е въпросът кога имам воля да ги спазвам.
Колкото до патриотизма,аз също мисля,че всеки го чувства по различен начин.Всичко е въпрос на ситуации и никога човек не може да се зарече на 100% че няма да направи нещо.(примерно да напусне България).Всеки човек си е създаден да търси щастие и му се полага,затова понякога ни се налага да бъдем и донякъде егоисти,заради самите нас,което не винаги е лесно.Аз засега успявам да си намирам щастието тук,въпреки пречките понякога,но да не споменавам мотиви....Връщам се на прозаичните теми:)
Прегръдки от мен!

# 610
  • София
Fitghy, това което си описала според мен е най-здравословното хранене Peace. Аз също се опитвам да се храня по този начин, но напоследък много често се изкушавам и от тортички Embarassed

Момичета, виждали ли сте някъде наживо количките на Hauck? Много привлекателни цени имат в ибей, заедно със зимен кош, столче за кола и други аксесоари. Имате ли някакви отзиви за тях?

# 611
  • София
Да ходих да ги видя, на живо са още по-добри цените.
Гледам, че си от София-има ги в Мис Пигис хаус и Хиполенд.

# 612
Здравейте, мили момичета  Hug Колко нови мами има  Heart Eyes А аз съм все така несериозна спрямо форума  Rolling Eyes иначе пък ви надничам от време на време  Hug
Ами просто нямам време, или поне единственото време, което имам за компютъра го отделям за едни ферми... направооооо вече полудявам  #2gunfire хем се ядосвам на себе си и пак няма спиране. Всеки ден я оставям и пак я започвам- аман!!! Добре, че наскоро бременеех и родих, че долу горе информацията ми се повтаря... по- добре отколкото сега да се информирам, че тотално щях далудна и покрай тази секта- фейсбук  Crazy Crazy Crazy

Либи, аз с първата си бременност в края на 8-мия месец си смених наблюдаващия доктор. Никой няма право да ти задържа документи от посещенията и изследванията. Няма нужда да взимаш направление от личния лекар. Сменянето става като отидеш при наблюдаващия и обясниш, че искаш да се приместиш при друг доктор (малко скунфузна ситуация, но...). Естесвено на него няма даму стане никак приятно, дори може да ти удари една лекция... но всичко минава. После с тези документи отиваш при другия  Hug И да те попитам, ако не е прекалено лично, а и може и на лични да ми отговориш разбира се от кой доктор при кой искаш да се местиш  newsm78 От чисто добронамерено любопитсво питам.  Hug И къде в нашето "китно градче" има 3Д. Аз знам за МБАЛ"Хаджи Димитър", че имат 4Д (то и аз там си водя консултациите де).  Rolling Eyes Та аз ходих тази седмица на консултация и как ли не ме гледаха, но доктотра не искаше да се заема със задачата да ми каже пола все още, за да не обърка той и съответно мен. НО за мен и на този етап не ми е толкова важно и значимо да знам пола на бебто (но пък ми е и много любопитно разбира се), но преди всичко ми се иска да знам дали е добре. Покрай грижите на малкия бате-бебе и цялата домашна работа искренно се притеснявам за здравето му/живота му  Praynig Дано всичко е наред до щастливия край.  Praynig Притесненията са ми най- вече тези, че често ме боли корема долу и имам чувство на тежест, за които мисля, че нямах с първата бременност или поне не помня. Доктора не видя нищо притеснително, но все пак се моля всичко да е наред.  Praynig Praynig Praynig

Аз дапопитам и всички вас, които посетихте или ще посетит центъра на д-р Марков. Знаете ли каква е цената на прегледа? Може и на лични!!! Аз съм ходила при него с първата си бременост, но беше преди година и половина и може би има увелечение на таксата от тогава и затова ще ми бъда много благодарна, ако някой знае.  Hug

Аз май доста изписах, ами как няма... като се появявам от дъжд на вятър и не мога да си изпиша всичко  Blush Лек ден на всички  Hug

# 613
# 614
  • София
Леле

Общи условия

Активация на акаунт