АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 457
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Q-T в кой магазини си ги гледала.. във Варна ( и къде) или в нета??? и на мене ми хареса този посл вариант Simple Smile)

# 586
  Добро утро на всички!
 И ние сме се спряли на този вариант за легълце. Може да се люлее, леки са, удобни са за пренасяне и са на достъпни цени.
  Лек ден на всички!
 Толинка  Praynig Hug

# 587
Мими Вичева,страхотни люлки!Много са красиви и сигурно много удобни за малки бебоци.Обаче пустата му практичност защо все надделява,понеже съвсем за мъничко може да се ползва такъв вариант,по всяка вероятност няма да ползвам такъв вариант.
И аз съм се замислила за сгъваема кошарка в хола(която да можем и да разнасяме с нас,когато пътуваме).И понеже спалнята ни е далечко от хола,май засега съм се замислила и за още 1 креватче в спалнята.Така или иначе съм самичка през деня и няма да ми е спокойно детето да е на другия край и да не мога да го чувам и наглеждам.А не ми се вижда лесно да сгъвам и разнасям всеки ден по няколко пъти легло.Не знам аз ли се вживявам повече или съм по-специална Thinking,ама такива неща ми се въртят като решения:)

# 588
Bonniem и другите които писахте за Л-Тироксина - благодаря !
А знаете ли какви трябва да са нормалните стойности на TSH и FT4  при бременност?
Пак предварително благодаря !  Hug Hug Hug

# 589
 Лунен сън, не сте ли помислили за вариант с бейбифон? Идва и по- изгодно от това да се купува още едно легло.

# 590
Толинка, силно стискам палци Peace. Всичко ще е наред този път.
Аз още си ползвам бейбифона, много ми е полезен, но като беше съвсем малко бебче определено предпочитах да е до мен в стаята. За тази цел върши работа и шезлонг или люлка, но и згъваемото легло не ми беше излишно, на по-късен етап си го ползвах в хола за кошара за игра.
А иначе новото при нас, бебо беше застанал седалищно и не се видя пола. Върви с две седмици напред според ехографа, едричко си е. Все повече усещам помръдванията, особено вечер, пуснаха ми и вторите изследвания от ЖК. Тези дни ще ходя до лабораторията да ми точат кръвчицата пак. А Кристине е просто ужасна тези дни и само ми къса нервичките, ще я пратя май при баба и ама чак другата събота ще е свободна.
Искаше ми се да взема болнични сега като ми свърши майчинството за първото дете, обаче се оказа че 5 дни трябва да лежа в болницата. Заради проверките сега било така. Отказах се, няма кой да ми гледа дечко толкова време, пък и не ми се стои там 5 дни.

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 10:39 от spirit

# 591
Момичета,само тези,които сте имали пролеми с щитовидната жлеза ли ходите на ендокринолог?Или и без проблеми лекарите ви пращат на консултация с  такъв специалист?
Мерси за съветите!Има време,а и много неща се донагласят в движение!  bouquet

# 592
момичета да се похваля че от вчера получавам ритничета от малкия човек,а чувството е страхотно Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
толинкамила стискам палци и да знаеш че всичко ще бъде наред Hug Hug Hug

# 593
Bonniem и другите които писахте за Л-Тироксина - благодаря !
А знаете ли какви трябва да са нормалните стойности на TSH и FT4  при бременност?
Пак предварително благодаря !  Hug Hug Hug

Здравей отново,

При TSH нещата са лесни, там във всички лаборатории долната референтна стойност е 0,5; горните варират между 3,5 и 5,5, зависи колко е "напредничава" лабораторията. При бременност обаче стойността на този хормон трябва да е между 1 и 2, това е оптималното, компромисен вариант е да достига до 2,5.

При FT4 референтните стойности са по-зависими от конкретната лаборатория и вероятно реактива, който използват в момента, затова най-общо се приема, че трябва да се целим да сме близко до горната референтна граница, каквато и да е тя (аз най-често съм попадала на референтни стойности между 9 и 20, при което сремежът би бил да си над 15, примерно).

# 594
Момичета, един въпрос към тези от вас, на които са казали пола на бебето - вие ли настоявахте или лекарите сами ви казаха?
Вчера бях на преглед и така се надявах, но лекарката дори не прояви и малка инициатива. Погледна ме на ехографа, каза че всичко е наред, слушахме сърчицето и това е.
Когато я попитах дали вече може да се види, тя ме попита дали не са ми казали когато бях на фм (аз бях в 14 г.с.). Казах не (тогава лекарят каза, че половите органи в момента са с една и съща големина) и тя ми каза - ами тогава като отидеш на втората фм. Е да, ама аз нямам търпение до 20-22 г.с. Вярно, нейния ехограф е много стар, но.... дали пък съвсем не може да се види?

# 595
до сега не съм казвала но плацентата от едната ми страна е закрепена по ниско . има ли някой друг с такъв проблем . извинявам се ако някой е писал по рано но нямах интернет и не съм чела последната тема  Hug

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 12:15 от nina901990

# 596
Либи, аз отидох на преглед в края на 16-та седмица само за да разбера какъв е пола на бебка.До колкото съм чела тогава външните полови органи са напълно развити.По принцип не исках да знам какъв пол ще е бебка, но след като в 8г.с. ми казаха ,че на 80% ще е момиче и то само по сърдечната дейност, а в 12-та ,че ще е момче любопитството ми надделя и в 16г.с. ме зарадваха с момиче за което ми потвърдиха на ЖК в 18седмица

# 597
Ами на мен направо ми казаха пола,но може би защото отидох на преглед при мой познат.Иначе,лекарката която ми следи бременността даже последния път не пожела и да ме види на ехограф.Бебето все още било малко.Само ми взе цитонамазка и микробиология.Дори не ме прати и не ми спомена за БХС.Научих от другия лекар в коя седмица се ходи.

# 598
Ами на мен направо ми казаха пола,но може би защото отидох на преглед при мой познат.Иначе,лекарката която ми следи бременността даже последния път не пожела и да ме види на ехограф.Бебето все още било малко.Само ми взе цитонамазка и микробиология.Дори не ме прати и не ми спомена за БХС.Научих от другия лекар в коя седмица се ходи.

Аз сигурно бих я сменила тази лекарка ако ме претупва така....

# 599
Много съм се замислила да я сменям,защото с нея хич не съм спокойна.Иначе,отначало  мислих тя  да ме изражда в Майчин дом.Между другото,знам че е рано още,но някой решил ли е къде да ражда?   Thinking

Общи условия

Активация на акаунт