Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е значението на TSH и какви проблеми могат да възникнат от неговите отклонения?
Какво представлява линията на честта и кога се появява?
Какво представлява уртикарията и как може да повлияе на бременността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е значението на TSH и какви проблеми могат да възникнат от неговите отклонения?
TSH, или тиреоид-стимулиращ хормон, играе решаваща роля в регулирането на функцията на щитовидната жлеза. Отклоненията в нивата му могат да показват проблеми като хипотиреоидизъм или хипертиреоидизъм. Нормалните стойности са между 0,4 и 4,0 mU/L, а по време на бременност трябва да бъдат между 1 и 2 mU/L. Отклоненията могат да доведат до симптоми като слабост, сърцебиене или промени в теглото. В такива случаи е важно да се консултирате с ендокринолог.
-
Какво представлява линията на честта и кога се появява?
-
Какво представлява уртикарията и как може да повлияе на бременността?
Уртикарията е кожно състояние, характеризиращо се с появата на червени или бели подутини, известни като уртики. При някои бременни жени може да се развие уртикария. Въпреки че обикновено не е опасно за плода, в някои случаи може да бъде свързано с други усложнения на бременността. Важно е да се консултирате с лекар, ако имате уртикария по време на бременност.
-
Какво представлява амниоцентезата и защо се извършва?
-
Какво да правя, ако мебелите, които съм поръчал, не отговарят на очакванията ми?
Малкия сега кара някакъв пубертет , направо ми разказва играта. А сутрин ставам в 7.30 ,за да ги водя на градина. Нямам време да се насладя на бременността си.
На 10ти съм на преглед, надявам се да ми кажат пола, ако не доц. Томова ще каже на 23.10 живот и здраве. Дано да е момченце,че мъж ми реши,че ако е девойка ще правим още едно 

Пробвах с Вивалди и U2 ама явно няма да ми е музикално момчето - нямаше никаква реакция...