Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е значението на TSH и какви проблеми могат да възникнат от неговите отклонения?
Какво представлява линията на честта и кога се появява?
Какво представлява уртикарията и как може да повлияе на бременността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е значението на TSH и какви проблеми могат да възникнат от неговите отклонения?
TSH, или тиреоид-стимулиращ хормон, играе решаваща роля в регулирането на функцията на щитовидната жлеза. Отклоненията в нивата му могат да показват проблеми като хипотиреоидизъм или хипертиреоидизъм. Нормалните стойности са между 0,4 и 4,0 mU/L, а по време на бременност трябва да бъдат между 1 и 2 mU/L. Отклоненията могат да доведат до симптоми като слабост, сърцебиене или промени в теглото. В такива случаи е важно да се консултирате с ендокринолог.
-
Какво представлява линията на честта и кога се появява?
-
Какво представлява уртикарията и как може да повлияе на бременността?
Уртикарията е кожно състояние, характеризиращо се с появата на червени или бели подутини, известни като уртики. При някои бременни жени може да се развие уртикария. Въпреки че обикновено не е опасно за плода, в някои случаи може да бъде свързано с други усложнения на бременността. Важно е да се консултирате с лекар, ако имате уртикария по време на бременност.
-
Какво представлява амниоцентезата и защо се извършва?
-
Какво да правя, ако мебелите, които съм поръчал, не отговарят на очакванията ми?

Според мен не е никакъв проблем, даже колкото и да не им се вярва на хората е доказано, че бебетата, които живеят с домашен любимец имат по-ниска честота на развитие на алергии.Освен това вчера ми попадна една статия, в която пише,че по-добрият вариант е ако кучето вече живее при стопаните и в семейството се появи бебе-кучетата много по-лесно и бързо се настройват към новия член на семейството

аз напуснах работа 10дена преди да видя положителния тест и мило реши ,че няма смисъл да почвам работа където и да е така,че аз си почивам още от 13.11 фиктивно бях назначена за един месец и от тогава съм в болнични.Бъдещата вуйна е счетоводителка и когато говорих с нея дали ще има разлика в майчинството ми ако съм в болничен и ако се водя на работа тя каза, че ако има някаква разлика ще е максимум 20-30лв не повече.Това от мен на тема болнични Марго
Малкия сега кара някакъв пубертет , направо ми разказва играта. А сутрин ставам в 7.30 ,за да ги водя на градина. Нямам време да се насладя на бременността си.