АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 653
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Ами аз някакси съм убедена, че ще е момче. Незнам дали не ми е насадено, защото според всички таблици за изчисление на пола излиза момче, а и няколко мои приятелки като разбраха всички казваха, че имат чувството, че е момче... И незнам дали това, което усещам е интуиция или резултат от всичко, което ми подсказва, че би трябвало да е момче. А иначе много исках да е момиче, но от както мисля, че ще е момче, май вече искам да е момче... незнам. Доста се обърках вече. Аз ще разбера чак на 8-ми април....

Честит рожден ден на bibi 76!   bouquet

# 271
  • София
Момичета, днес бях на ЖК  и споменах на лекарката, че имам засилено течение, но без други оплаквания като парене, сърбеж и т.н. Без вагинален преглед или изследване на секрет ми предписа Gynoflor таблетки. Стори ми се странно да се изписват лекарства без изследване.  newsm78 Вие какво мислите? Някой с подобен проблем или ползвал тези таблетки?
Специално Gynofluor съдържа лактобацили,които с нищо не биха ти навредили,но мен по-скоро ме притеснява естадиола вътре.По принцип средата при бременни се изменя и затова може да се наруши нормалното съдържание на млечнокисели бактерии.Предполагам,че с такава цел ти е назначен препарата.А наистина за  микробиологията знам,че си е задължителна за бременността и само би потвърдила или отрекла опасенията ти.А и може да се касае за гъбична или бактериална инфекция.Явно лекарката ти е предписала превантивно препарата,след като си казала,че нямаш оплаквания.Предположения.
В тази тема-някой правил ли си е микробиология не през Здравна каса?Каква е цената на взимането на проба от лекаря и самото изследване от лабораторията?Благодаря!

Аз съм правила в Шейново и ми взеха 10 лв. на касата... за другите лаборатории не знам цените...дано съм ти била полезна  bouquet

# 272
Абе момичета, как да си сложа и аз лента отдолу в коя седмица съм? Извенете за невежеството,ама съм нова тук Simple Smile

# 273
  • София
Bibi 76 честит рожден ден на патерица и от мен.
Аз лекинко започнах да се притеснявам за килограмите си този път. С предишната си бременност качих 15кг, като повечето се трупнаха през последните 2 месеца, и си ми бяха добре. Чувствах се идеално и ги свалих бързо след това, даже след година бях и по-слаба, отколкото преди да забременея.
Но сега имам чувството, че съм качила доста. Embarassed Даже ме е страх да се премеря. Не се чувствам добре и ми е едно такова тромаво.  newsm78 Трябва да започна да се ограничавам малко, че напоследък си хапвам доста.
Коремът (и не само той Embarassed)ми изхвръкна доста през последните две седмици.  Стават ми засега само 1 чифт дънки и то разкопчани. Ходя с поли и рокли, въпреки че в този студ не ми се става от леглото изобщо. Аз по принцип обичам зимата, защото обичам да карам ски, харесва ми да вали сняг и аз да съм в планината или пред някоя каминка с чаша червено винце. Но сега ми е много досадно. Скапва ми настроението и се надявам това вече да е последния сняг.

# 274
Абе момичета, как да си сложа и аз лента отдолу в коя седмица съм? Извенете за невежеството,ама съм нова тук Simple Smile

Тук би трябвало да се ориентираш:

Как се поставя лентичка с календар на бременността и др.?

# 275
Bibi 76, ЧРД smile3525
Моят корем последната седмица осезаемо си пролича. Вече ми става и тежко, а е толкова рано - като си помисля колко има до края още.....

# 276
  • София
Биби честит рожден ден и август да гушнеш своята рожба...  bouquet

Относно коремчето на мен вече много ми личи...определено с близнаци е друго, но според мен е и до организъм...ще се снимам и ще видите...ей такива очи ще отворите  Shocked  Joy hahaha
Относно предположенията за пола много искам да са момче и момиче, ама ще разбера със сигурност на 17-ти когато съм на ФМ..тогава ще ви се отчета...дано ме огрее щастието с шарени гащи...стискайте ми палци... newsm04

# 277
bibi76, честит рожден ден! Пожеланията са ясни - здраве, щастие, късмет и здраво бебче  Hug

Благородно ти завиждам за Венеция, ние бяхме там ноември месец и това ужасно много ме зареди и ми даде нови сили, дори седмица след това забременях.
Ще чакаме и снимки  Hug

# 278
Момичета като заговорихме за Венеция,да ви попитам в началото ..още декември месец като се запознахме някои от вас бяха споменали че ви предстоят полети/на някои дълги, минаха ли те ,споеделе мислите ли някъде да почивате / да летите или с друг транспорт април или май месец .Аз исках да отидем на почивка ,но съм почти сигурна че лекарката няма да ми позволи да летя

# 279
Момичета като заговорихме за Венеция,да ви попитам в началото ..още декември месец като се запознахме някои от вас бяха споменали че ви предстоят полети/на някои дълги, минаха ли те ,споеделе мислите ли някъде да почивате / да летите или с друг транспорт април или май месец .Аз исках да отидем на почивка ,но съм почти сигурна че лекарката няма да ми позволи да летя

Живот и здраве, ще ходим до Гърция април, но пътят не е много и е с кола, за сега нямам проблеми с пътуванията, но за всички е индивидуално.

# 280
  • софия
Цитат
Относно коремчето на мен вече много ми личи...определено с близнаци е друго, но според мен е и до организъм...ще се снимам и ще видите...ей такива очи ще отворите

Julia Yankova и при мен е същото, но нали знаеш какви стават близнашките коремчета към края-направо са си страховити Grinning
Аз както споменах и стрии си имам вече въпреки цялото упорито мазане, но честно казано не ми пука вече-най-важното е бебетата ми да се родят живи и здрави, пък нека ми оставят стрии за спомен

# 281
Относно летенето - аз летях съвсем в началото на трети месец и после наобратно към средата. Голям страх брах предварително, много неща изчетох, добре се бях панирала, всичко както си му е редът.  Shocked Още повече, че нали и бях кървяла допреди 10 дни, а летенето е противопоказно в първи триместър при такива обстоятелства. Но исках да се прибера до БГ за изследвания. Слава Богу, всичко мина АБСОЛЮТНО нормално. Полетите по никакъв начин не се различаваха от които и да е други (освен по страха при първия, на връщане веше бях спокойна).

За съжаление пак ще ми се наложи да летя, ако състоянието ми го позволява - искам последния триместър да си го карам в БГ и там да родя. Планирам полета за 27-ма седмица някъде и пак ме е шубе. Този път да не ми тръгнат родилни контракции. Бях говорила с лекар, да кажа и на вас - дори по принцип да не пиете но-шпа или друг спазмолитик, три дни преди полета почнете, за да е спокойна матката.

А забравих да кажа, че покрай тези полети, понеже не съм от София, а от Русе, и с кола добре си попътувах, че и до други градове ходих по прегледи. Пак, слава Богу, никакъв проблем. Явно на този етап въпреки другите ми проблеми, добре ми понася пътуването във всякакъв вид. Но както казва red shoe, при всички е индивидуално.

# 282
Здравейте, момичета!

На мен определено коремчето вече много си ми личи, даже и с по-широки дрехи. До преди седмица, хора които не са ме виждали скоро можеха да си решат, че съм надебеляла, но вече няма съмнение Simple Smile Като килограми съм +4, но те са факт още от началото на трети месец, реално вече повече от месец на съм качила изобщо. При мен лошото е, че трупнах 3-4 кг. по време на стимулацията и реално от нормалните ми килограми вече съм доста в +, но да се надяваме, че след като бебетата са факт ще се преборим Embarassed

До момента на всички прегледа ни казват, че ще бъде момиче и вече и моята настройка е такава, така че не знам дали е интуиция или вменено мнение, но аз се надявам да връзвам опашки Grinning

Относно летенето със самолет - не се препоръчва до 12 г.с., когато приключва органогенезата (при всички нас този период вече премина), тъй като на голяма височина радиацията е доста по-висока. Тя не оказва никакво влияние на възрастните организми, но на зараждащ се живот не се отразява добре. Знам, че някой авиокомпаний не разрешават качване на борда на жени в много напреднала бременност, но не мога да кажа след коя седмица. Това при всички случай е свързано с нежеланието им да израждат бебета на борда на самолета Laughing

# 283
  • София
Хей аз бързам да се похваля с добрата новина. Нямаме синдром на Даун  Simple Smile
Толинка, Марго и всички други мами с подобни съмнения и при вас ще е така!  Hug

# 284
Хей аз бързам да се похваля с добрата новина. Нямаме синдром на Даун  Simple Smile
Толинка, Марго и всички други мами с подобни съмнения и при вас ще е така!  Hug

Страхотна новина   Hug
Чакаме и другите момичета да се похвалят със същото  Peace

Общи условия

Активация на акаунт