АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 663
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте момичета.
За киселините , да знаете ,че няма нужда да пиете нищо.Просто трябва да внимавате какво ядете.За пърженото си знаете, но това, което много ще ви помогне (а ще се отрази и на килограмите ) - не яжте въглехидрати. Киселини не съм имала никога  Naughty Мъжът ми е на нисковъглехидратно хранене от около година и се роди наново. Преди това имаше киселини всеки божи ден, а поне веднъж седмично повръщаше от киселини и болка.Няма язва или нещо. Казаха му нервен стомах.е да , ама стреса му сега е 3 пъти повече, но няма и помен от киселините. От време на време като направим някое излигавяне с храната ни скъсват коремите и двамата. На 8ми март например реших да хапна пържени картофи (не съм яла от месеци ) .Много ми бяха вкусни, но киселините ми тръгнаха още докато се хранех. И още нещо- не гответе с растителна мазнина.Без значение дали е олио или зехтин.Тя е неустойчива на термична обработка и разказва играта на стомаха. А и не само на него. Гответе с масло или мас.  chef
adelina bg  идеята ми за живот в чужбина далеч не е идеализирана.Не съм споменала нито веднъж лесен живот или много пари. Това за което говорех е умсиханти и спокойни хора.Също така далеч не смятам ,че Германия е цивилизована страна.Може би някога е била.Сега има много простотия там , а да не говорим колко изперкали германци има. Всяка седмица се съобщава за някой изверг , който държи във фризера си труп и прочие гадости. Освен това относно отношението към емигрантите- това е болната тема на всички Европейски страни.Особено откакто цигани, румънци, сърби, българи и всякакви типове със съмнителен произход заляха чистите им и подредени "цивилизовани" държави и ...осраха пейзажа. Разбирам ги.Аз също бих искала да се махнат от държавата ми. Говорех за едни по -далечни държави , в които факта ,че си емигрант не пречи. И зависи само и единствено от теб как ще се впишеш и реализираш.Познавам много хора , които живеят зад граница , пътувам много.Наясно съм с ежедневната битка , която трябва да водиш.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 22:27 от Fighty

# 481
  • София
А на мен ми се струват много крайни някой от нещата, които изповядваш.
Маслото е тежко за някой ястия, а мас през лятото не мога и да си помисля...

# 482
За киселините , да знаете ,че няма нужда да пиете нищо.Просто трябва да внимавате какво ядете.За пърженото си знаете, но това, което много ще ви помогне (а ще се отрази и на килограмите ) - не яжте въглехидрати.

Година и половина преди да забременея карах на нисковъглехидратен режим и наистина киселини през това време въобще не съм имала. Преди това доста ме мъчеха. Сега откакто не спазвам кой знае какъв режим и хапвам картофи и разни по-мазни неща и веднага се появяват  Whistling

adelina_bg, аз в миналата тема си бях сложила син щъркел, но сега не го виждам срещу ника си  Thinking

# 483
Разбирам ,че ти се струват крайни.Когато цял живот сме слушали едни и същи неща и са ни карали да вярваме в тях  ги приемаме за чиста монета.Маслото не е тежко. Въпрос на химия- по различен начин реагират на топлинна обработка животинските и растителните мазнини. Всъщност нещата , които "изповядвам" се струват безумие на много хора. Както и на мен ми се сториха в началото. Но аз съм пробвала всичко и съм склонна да търся истината като опитвам. Когато попаднах на тази теория за храненето бях вегетарианка. Казах вие сте луди. Но за точно 40 минути получих аргументи , които ме оставиха много разколебана относно това , което "изповядват" всички лекари. Лекари , които в голямата си част са дебели, болни и т.н. А от друга страна видях едни хора, които ми говореха тези "безумия " и ги практикуваха от седем години и без значение от възрастта си бяха пращящи от здраве и енергия и изглеждаха чудесно. Ако човек е отворен и има желание да види за какво става въпрос и тогава да направи избор- нещата се случват. Но ако вярваш сляпо на всички глупости за лошия холестерол и здравословното ядене на маргарин , няма как да те убедя в каквото и да било Simple SmileАи нямам амбициите да убеждавам никого в нищо. Просто споделям това, което знам.
Разбирате ли...обикновено "диетолозите", "лекарите", всички , които ни учат как да се храним и изглеждаме не са точно във формата и вида , в който бих искала да бъда. Което би трябвало да ни говори ,че явно не са чак толкова наясно колкото претендират.
Искам за момент да се върна и на темата за самосъзнанието и за това как зависело от нас в какво общество живеем. Не зависи от нас. Не и от мен. От мен зависи как ще възпитам децата си. Но е абсолютен факт ( и никой не може да ме убеди в противното) , че на всеки читав човек в България ( визирам интелигентен, съвременен- не защото ходи в мола , а защото с еинтересува как живее , с какво се храни , какво се случва с природата и света около него) се падат 30 идиота , които все още живеят в средновековието, които бият жените си, не се замислят , ако им се удаде възможност да откраднат или излъжат, смятат ,че никой няма право да им казва къде да карат и къде да паркират или  къде да си хвърлят боклука .Аз имам самосъзнание. Спазвам законите и правилата , дори когато това ме прави да изглеждам като идиот (единствената съм която всеки божи ден обикаля паркинга на Била както е показано на табелата , а не минавам по най-късата права през паркоместата и пешеходната пътека), когато видя нещо нередно сигнализирам ( телефон 9875555 ми е пръв приятел) , помагам, спирам на пешеходни пътеки и т.н и т.н. Но не живея в самозаблудата ,че това видите ли ще промени обществото. Простите хора имат числено превъзходство.И винаги ще имат.Най -малкото защото всеки инетлигентен човек си прави сметката колко деца може да има така че да ги отгледа както иска , а те се множат без значение от това дали могат да си го позволят или не. Днес на един паркинг спрях пред човек , който искаше да пресече. Кимнах му и му се усмихнах.Той ми кимна в знак на благодарност , тръгна и точно пред колата ми си изхвърли мазната салфетка от баницата , кифлата или все едно какво . Прииска ми се не само да не го пусна да мине а и да го бутна. Хиляди примери мога да дам.Брат ми настига идиот таксиджи, спира го, вижда че е пиян, взима му ключовете и се обажда в такси компанията , а от там му отговарят "нямаме такава кола" и му затварят. С мъжа ми настигаме идиот , който минава на червено и ни засича, след това минава на 5 поредни червени светофара возейки на предната седалка, право!, дете на не повече от 5 години. Обаждам се и подавам сигнал, казвам номера на колата, докато мъжът ми го е засякъл и не го пуска да тръгне и ми казват отсреща,че няма какво да направят. Обаждам се в КАТ за въпросния паркинг на БИЛА където всеки ден минавам на бием не бием и където е просто ....нямам думи за такова безумие ooooh!  , идва полицай , за да му покажа и обясня, показвам му и той ми казва "това наистина е ужасно.обаче аз тук нямам правомощия и нищо не мога да направя."Казвам добре, какво значи че нямате правомощия?Ако аз минавам по платното както е маркирано и дойде един такъв идиот цепещ през паркоместата и ме удари, като дойдете вие как ще определите кой е виновен?Отговора е "ми много е сложно.тук не важат законите за движение по пътищата" И колкото и проблеми и простотия, кражби и други неща да има в Германия например, всичко е някак по....скрито и скромно.Няма я тая наглост.Всякаква може да е германия , но ако мутренските лайнари пребият охрана на лифта им защото не иска да плати билет ще влезне в затвора без коментар! Съжалявам ,че толкова изписах , но ми е много болна тая тема. Държавата гние и се ядосвам , когато някой го удари на чист , гол патриотизъм и заобяснява как всичко ни е ок. Не всеки , който казва ,че нещата са зле е от тези , които само мрънкат и нищо не правят. Не мрънкам , не бягам и не се "претопявам".Но пък и виждам нещата реално.

# 484
  • София
Струва ми се, че избълва всичко от което ти е натежало през последните месеци. От всичко написано по-горе не смятам, че има нещо което да се отнася за мен. Смятам се за сравнително интелегентен и начетен човек, със собствено мнение, което изразих и заслужих горната тирада. Самото лутане, което признаваш от пълно вегетарианство до разни авангардни нови методи показва известна нестабилност. Аз мисля, че болките при ядене на определени храни идват от неправилното им приготвяне най-вече. Напълното изключване на някой храни води до дефицит и т.н.т.
Не обичам крайностите във всяко едно отношение.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 23:29 от shanika

# 485
  • Варна
Fighty, напълно съм съгласна с теб! newsm10 И аз често се чувствам така и все се надявах, че и в БГ ще се установят правила, но вече не мисля, че ще стане..
Иначе много ми е интересен този режим на хранене и тренировки, за който говориш. Гледах интервюто на това момче (забравих му името) при Гала и беше наистина интересно. Сега ми е трудно да го спазвам, макар че се опитвам. Но след като родя мисля да започна по-сериозно. Дали ще ми направят тренировъчна програма ако не съм в София?

# 486
  • Miami
Добро утро  Simple Smile

За киселините - сега може и да са от храна, но като напредне бременността и коремите станата големи киселините стават зверски. Поне при мен беше така. И дори и нищо да не ям и пак имах. Това е от нарастването на матката и притискането на стомаха, а не само от храни.
Съгласна съм за въглехидратите. Мисля, че трябва да се ограничат, защото освен до киселини водят и до задържане на много вода, а това сега хич не ни трябва. Особено пък летните месеци, в напреднала бременност.
Аз също се интересувам много от здравословно хранене и начин на живот, но и на мен теорията на ВМ-НВХ  е твърде крайна. Опитвам се да спазвам част от принципите на този вид хранене, но си ги приспособявам за мен(не мога да ям свинска мас, не мога изобщо да не ям шоколад и картофи, ограничавам ги) . Сега обаче да си призная, когато най-много трябва да се съобразявам с какво се храня, аз си позволявам доста "забранени" неща, предимно сладко  Embarassed Чакам с нетърпение топлите месеци да има повече вкусни салати  Simple Smile

Да запитам нещо - има ли някой да пие рибено масло? Fighty, ти сега пиеш ли го? Аз мисля да си купя пак да пия. Не знаех за бременните как стоят нещата, но предполагам, че няма как да навреди, даже напротив.

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 08:13 от Кори

# 487
Fighty, определено си личи, че и при теб това е много болезнена тема! Аз лично не мога да намеря решение за себе си на всичко, което се случва около нас и всеки ден хабя нерви по този повод...

Аз също мисля,че НВ хранене е изключително логично и добре аргументирано, особено използването предимно на масло, но все пак ми се струва малко крайно. Аз лично имам нужда от въглехидрати и не мога да живея само на месо, зеленчуци и малко млечни продукти.

# 488
  • София
момичета, колкото и да се опитвам да ви следя и да ви слагам сини и розови гащи, не винаги успявам. Затова ако имате желание, може сами да си редактирате първа страничка и да си сложите съответната картинка, ето линкове към картиниките:
http://www.bg-mamma.com/images/male.png
http://www.bg-mamma.com/images/female.png
Акаунта е август2010(на кирилица), паролата е като за снимките.
Ако имате някакви проблеми, може да пишете на мен или на август2010(пак съм аз).
Може ли да ми пратите паролата .Мерси. Hug

# 489
  • София
Fighty- много добре си го написала за наща "мила" държава. Аз не съм от имащите дар слово,но ако имах щях да се дублирам с теб в писането.

Аз още не усещам бебчо,с такова нетърпение го чакам.Понякога ми се струва ,че ме побутва, но до сега съм го усетила само 3-4 пъти в рамките на месец и не съм сигурна дали не си въобразявам

# 490
Привет,

аз ще почакам до 30.03. за цвета на гащите, а вече така ме мъч любопитството. И само се настройвам - ту за розови, ту за сини.
За киселините - те при бременните са си ясни, но определено има значение даден организъм към какво има непоносимост. Защото всеки организъм е различен и по различен начин усвоява дадени храни.
Например лактозата, глутена действат газообразуващо, така че трябва да се избягват или да се заместват.
Може да пробвате и тази схема - важното е да има ефект.
Аз да се оплача, че от една седмица имам адски болки в тазовите кости и то особено нощем- дано мине по-бързо....

# 491
Поправете ме, ако греша, но нали плодовете и зеленчуците също са въглехидрати. Те съдържат витамини, които са така необходими за човешкия организъм, най-вече, когато не преминават през термична обработка. Много полезни са и зърнените храни. Според мен е въпрос на съчетаване и на приготвяне на храната. Това, че растителните мазнини не трябва да преминават през огън, факт е. Термичната обработка ги превръща в отрова за организма.
Но, колкото и да се стараеш да се храниш здравословно, все в един момент ти се приисква да си нахраниш душата с нещо сладичко или просто вкусно, но не до там полезно.
Не ми се искаше да коментирам тази тема за простотията, която ни заобикаля, защото често го правя и неминуемо много се ядосвам. Колко пъти в една западна държава ще ви се случи да видите как в пороен дъжд една майка с малко дете в количка без дъждобран се опитва да пресече улицата на кръстовище, на което светофара не работи и няма регулировчик и нито една от минаващите коли не спира, за да я пропусне да мине? И когато майката решава да тръгне, виждайки приближаваща се кола, с цел да покаже, че иска да пресече, въпросната кола увеличава скоростта, леко заобикаля майката с детето, но все пак ги опръсква, профучавайки покрай тях? Не гняв, а силна болка задуши гърдите ми, защото аз бях тази майка, която отчайващо се мъчеше да защити детето си от внезапно бликналия порой. И толкова плаках, защото нито аз, нито детето ми заслужават подобно отношение. Когато имам боклуче в ръката, в джоба си го нося, защото често с километри няма кошче, толерантна съм към всички на пътя и спазвам правилата, но в замяна само гневни подвиквания получавам. Отстъпвам място в автобуса, но на мен рядко ми отстъпваха място, когато бях в 9ти месец и то ще е някоя възрастна жена, на която отказвах... Има и съвестни, добри и услужливи хора, но щом се случват толкова често изумяващи случки като цитираните по-горе от мен, Fighty и др., значи не ни е наред обществото.

# 492
Кори, аз пия нещо като рибено масло - в Прегнакеър Плюс има добавка - специални таблетки, те се правят от рибчета. Започнах ги, защото откакто забременях не мога да помириша риба, а тя трябва да се похапва. Но ако ще почваш рибено масло под някаква форма, имай предвид, че не всички се препоръчват за бременни - зависи от какъв източник са добити.

# 493
 Hug
Здравейте и от мен.Казах ли че ще сме с розови гащички? stork-girl

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 11:01 от Mat

# 494
  • София
Момичета, според мен трябва да се внимава много със съветите, които си даваме тук, за да не се подведе някой Peace  Аз също когато спортувам се храня често на безвъглехидратен режим, който редувам със съчетан с въглехидрати обаче.
Категорично обаче съм против да се съветва бременна жена да откаже въглехидратите - плодовете и зеленчуците съдържат доста въглехидрати , които едно са важни за организма на бременната и нейната имунна система, второ са важни и за развитието на плода. Освен това изцяло протеиновия режим затруднява работата на бъбреците и черния дроб, което е крайно забранено за бременни!
Fighty, може би имаш предвид т.нар. лоши въглехидрати - картофи, ориз, брашно и т.н. Peace

Общи условия

Активация на акаунт