АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 647
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Мисля, че скарлатина е дребната шарка - но изобщо не съм сигурна.
Както и да е - по-добре да не се излагаме на излишни рискове.

И аз стискам палци на момичетата за амнио - бъдете положително настроени - това е най-важното   bouquet

Нина, на този етап е трудно да усещащ интензивни движения непрекъснато - просто бебето има все още достатъчно пространство за движения.

# 526
Приятелят ти е голям веселяк! Laughing Laughing Joy

ами то вече какво да си мисли човек..
ама сега говорих с една приятелка и тя каза че освен да стърчи пишка трябвало да има и тестиси / а пък при нас май няма такива неща  Joy

Абе не че има голямо значение,ама пусто любопитство...

Сетихс е за главоболието ,снощи казах на лекаря той каза че единия вариянт е от очите/ да отида на очен лекар/ но като разбра че стоя по 8 часа на комп. и каза че няма какво да се чудя защо ме боли главата и да стоя по макс. 3 часа/ как ще стане това незнам.../ Знаете ли дали ни се полагат безплатни очни прегледи или дали трябва да взема направление от личната или от гинеколожката по ЗК/

Стискам палци на всички момичета на които им предстои амниоцинтеза ! вярвайте в добторо и само позитивно мислене!
[/quote]Не знам как издържаш по 8 часа?! На мен ми става зле и от 2-3, прекарани на компютъра... Да не говорим, че очевидно зрението ми се е променило и май и аз съм за очен, но не ме боли глава, просто ми става лошо и се махам от компа. Доколкото знам и излъчването не е особено благоприятно при бременност, така че избягвам. Е и се благодаря, че съм болнични, че иначе и аз щях да се мъча по 8 часа и повече... Четох, че дори дългото седене /или стоене права/ на едно място  е вредно за бременната, така че ако се налага ще трябва да преосмислиш начина по който преминават дните ти - в момента просто нищо не е по-важно от бебето ти.
Безплатен очен можеш да си направиш с талон от личния лекар, друг вариант е, ако фирмата в която работиш има договор с някоя болница, където поемат прегледите ви - в крайна сметка най-малко очния да ти поемат, след като работиш толкова време на компютър, попитай.
И накрая, тоя Мечо Пух много ме кефи, не го сменяй!
yes

# 527
хора много сте активни Simple Smile не мога да ви изчета . аз почнах да се притеснявам но незнам дали имам основания . бебето го усещах като потупване в корема преди 2 дни беше доста пъти дневно . но точно преди два дни отидох по голяма нужда като не бях ходила от доста време и от тогава това потупване спря има го но много рядко 1 или 2 на ден . че въпроса ми това потупване бебето ли е или са били червата ми .  newsm78 Cry
Въпреки че винаги ще има едно дяволче да те кара да се съмняваш смятам, че двете усещания просто са много различни, за да се сбъркат - знам какво се случва с корема ми, като имам газове и за щастие вече знам какво е ПОТУПВАНЕ newsm53 newsm32
тогава трябва ли да се притеснявам че спря да е толкова активно  newsm78 Sad
Мисля, че не, по-нататък ще става все по-активно и сигурно даже ще има моменти в които ще ти се иска да е по-кротък бебешока Wink Laughing 1crib

# 528
Момичета хубав ден!

Аз изчезвам по задачки, че после ще трябва и да имам време да полегна, като знам как ми се доспива след разходките...

# 529
margo19, няма тестиси още....те изпадат по-късно, дори понякога и след раждането.

Успех на амнио-то! Praynig

# 530
нямам нови снимки ама си напраих албумче.. като си снимам и коремчето ще го кача.. Simple Smile не мога да намеря свестни снимки.. на повечето с мило0то сме на маса някъде.. и ядем и пием Simple Smile хахаа ... сватба още нямаме .. само по купони са снимките Simple Smile с нов компютър съм и нямам много интересни... разглеждах снимките на всички- то всички сме много готини.. ще напълним градинките с бебета и готини майки тая година хахаха :Д newsm68 newsm44 newsm10
http://august2010.snimka.bg/family/mapuha88.482094.17774060 дано ви харесат.. сега трябва да се пробвам да сложа някоя от тях вместо Мечо Пух Simple Smile ( колкото и да ми е тъжно) Simple Smile

# 531
Марго стискам палци с амино-то всичко да е наред
Марина много сладурски снимки само да задам глупав може би въпрос  Whistling вий с мъжо ти да не сте мористи ,че с теб да обменим малко опит по темата Hug
И за малко да забравя един линк към "смешно ли е раждането" аз много се забавлявах с историйките дано и на вас ви харесат http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=122253

# 532
той да .. аз се возя само.. той си е зарибеният Simple Smile тая година ще го гледам само как обикаля с мотора.. няма возене за мене Simple Smile) ще го преследвам с колата да следя къде ходи  hahaha smile3521
 като в профила избирам да сложа картина май не става такава от снимка.бг? аз от там се пробвах да си сложа снимка тука...
 и от facebook  не става.. къде да я кача тая снимка преди в профила...? мими вичева пак на помощ!!! Simple Smile   изчевам аз 1во до университета и после на работа... някой да помогне за снимката довечера ще чета..  bouquet

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 13:53 от MaPuHa88

# 533
  • софия
Цитат
Рубеолата не е ли дребната шарка? Аз съм я карала като малка.

Дребната шарка е морбили-сега има епидемия из цяла България.Рубеолата е най-опасната от всички шарки, ако се заразиш по време на бременност.Най-често из детските градини се кара варицела
По принцип казват, че каквато и шарка да те хване ако е след 12г.с вероятността от проблеми с бебока е малка, ама все пак си я има, така че по-добре да се пазим
А иначе момичетата в България задължително им се прави реимунизация за рубеола, май към 6 клас беше и би трябвало имунитета да го има, но знае ли човек

# 534
  • София
Скарлатината също не е безопасна по време на бременност. Тя се причинява не от вирус, а от бактерия и най-гадното при нея е че не се изгражда имунитет и може да се разболееш n на брой пъти.

# 535
Mozzi и аз чух за тази реимунизация ,но до колкото разбрах тя е станала задължителна за родените след 90-та година и май нас не ни е хванала ,но ако има някой с по точно инфо да пише ,че аз не съм карала нито една шарка

# 536
  • Смолян
Здравейте момичета! Наминавам за малко, че напоследък нямам много време! Стискам палци на всички, на които им предстои или вече са направили амниоцентеза! Сигурна съм, че всичко ще бъде наред! Относно коремчетата аз вече имам доста голямо и ми личи, за последният месец съм качила 1,2 кг. и док. каза, че било перфектно, но пък от началото на бремеността съм + 5 кг., което си е страшничко! Иначе се чувствам прекрасно, нямам почти никакви оплаквания освен лека умора и това , че много се задъхвам като качвам стълби, дано да е така и до края!

# 537
много готина темичка за раждането Simple Smile има много смешни истории .сигорно и ние ще имаме такива Hug

# 538
  • Смолян
Да и на мен много ми харесва темичката, но пък да ви кажа аз съм такава бъзла, че от сега се страхувам как ще мине всичко и понякога като някой несъобразителен познат ми разказва някакви страшни истории за раждане направо ми настръхват косите!
Моля пратете ми паролката и на мен!

# 539
Здравейте момичета и браво за хубавите новини. Стискам палци на останалите и те да се похвалят с такива от предстоящото амнио.  Hug
Аз да ви се оплача  Cry  днес се опитах да си направя салатка с остатъка от снощната маруля и видях, че е пълна с листни въшки. Снощи на лампата не ги бях забелязала, уж измивам старателно всяко листо, но може и да сме хапнали няколко за вечеря  Cry  ох, дано не сме  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт