Майчинството счетоводно - 28

• 41 667
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София-България, Израел - където си поискам
Доброутро имам нужда от малко помощ. Тъй като счетоводителката ми е в чужбина въпросът ми е как трябва да се попълни задната страна на болничния лист, който ми издадоха от болницата след като родих, при положение, че се застъпва с издадения ми по-рано 45-дневен преди раждането?
попълваш го така както е издаден за месец....... от дата ..... до дата и колко раб.дни.
Прдполагам, че при теб така се е получило защото си родила преди термина, нали?
Честито бебче  bouquet

# 556
Здравейте! Имам един въпрос. Моя приятелка е бременна, в 3-ти месец е, мислеше да излиза в болничен до края на бременноста,но счетоводителката и казала, че ще и спадне сумата за майчинството, ако предходните месеци е била в болничен. Има ли наистина такова нещо? И каква е разиката в сумата когато не си ползвал болничен и когато си?

# 557
Здравейте, записвам се и аз при вас за помощ Simple Smile. Преди да изляза по майчинство се осигурявах на втора работа на 4 часа като аз си плащах осигуровките и ги плащам и до момента. Детето ми вече стана на 1 год. и ме интересува мога ли да прекратя този договор и съответно да спра да плащам тези осигуровки, като вече така или иначе ще взимам мин работна заплата до навършване на 2год възраст на дъщеря ми?

# 558
Здравейте, записвам се и аз при вас за помощ Simple Smile. Преди да изляза по майчинство се осигурявах на втора работа на 4 часа като аз си плащах осигуровките и ги плащам и до момента. Детето ми вече стана на 1 год. и ме интересува мога ли да прекратя този договор и съответно да спра да плащам тези осигуровки, като вече така или иначе ще взимам мин работна заплата до навършване на 2год възраст на дъщеря ми?
Докато си била по майчинство е трябвало да внасяш само ЗО.
Можеш да прекратиш този договор и да останеш само на основния ти трудов договор до навършване на 2 години на детето ти. Внасят се само ЗО.

# 559
  • Севлиево
Здравейте! Отново моля за информация, за която благодаря предварително   bouquet
На 24 март излязох в отпуск по майчинство. Въпросът ми е, кога ще ми бъде преведена първата сума?

# 560
jakinik благодаря за бързия отговор, да само ЗО съм внасяла.

# 561
Здравейте! Отново моля за информация, за която благодаря предварително   bouquet
На 24 март излязох в отпуск по майчинство. Въпросът ми е, кога ще ми бъде преведена първата сума?
зависи, след средата на април Peace

# 562
  • Майничка
Здравейте! Имам един въпрос. Моя приятелка е бременна, в 3-ти месец е, мислеше да излиза в болничен до края на бременноста,но счетоводителката и казала, че ще и спадне сумата за майчинството, ако предходните месеци е била в болничен. Има ли наистина такова нещо? И каква е разиката в сумата когато не си ползвал болничен и когато си?

Ако 6-те месеца преди този, в който планира да излезе в болнични, е била осигурявана на приблизително еднаква сума, няма да повлияе на обезщетението през 410-те дти.

# 563
Здравейте, имам въпросче: Имам 1-ви болничен от 15.02 до 17.03.2010 г. и мисля, че именно него са ми изплатили. Интересно ми е защо е разделен на 2 части, предполагам едната част за февруари и другата за март.

Актуален статус на документа: Изплатен
Извършени плащания до момента (общо 958,00 лв.):
за м.2/2010г.: 431,10 лв. ; за м.3/2010г.: 526,90 лв.
Доход, от който е определено обезщетението по месеци за периода на болничния лист:
за м.2/2010г.: 549,62 лв. ; за м.3/2010г.: 671,76 лв.

Но нещо сумите не ми правят сбора 958,00!

Имам следващ болничен от 17.03. до 16.04.2010 г. Кога според вас да очаквам парите си?

Имам дупка от 16.04 до 26.04.2010 г. и ще си пусна платена отпуска (казаха, че няма да ми се намали майчинството с този отпуск) и от 26.04.2010 г. излизам в 45 дневния болничен преди раждане.

Дано ме разберете! Благодаря предварително.

# 564
Здравейте. Имам въпрос.Мога ли да си ползвам платения отпуск след изтичане на майчинството и може ли работодателя да откаже да ми го даде.  Благодаря!

# 565
  • Севлиево
зависи, след средата на април Peace

bouquet  bouquet  bouquet

# 566
Здравейте. Имам въпрос.Мога ли да си ползвам платения отпуск след изтичане на майчинството и може ли работодателя да откаже да ми го даде.  Благодаря!

Понеже напоследък следя точно тези въпроси, четох по-напред, че някой писа, че може да ти откаже работодателят.

# 567
  • София
Имам един въпрос, как да проверя какво ми е преведено до момента за болнични и как е по месеци, че нещо ми се губи. В болнични съм от 25.01.2010г. до днес без прекъсване. Пари са ми превеждани до сега само веднъж и се притеснявам, че не мога да им хвана края. Предварително ви благодаря.

# 568
Имам един въпрос, как да проверя какво ми е преведено до момента за болнични и как е по месеци, че нещо ми се губи. В болнични съм от 25.01.2010г. до днес без прекъсване. Пари са ми превеждани до сега само веднъж и се притеснявам, че не мога да им хвана края. Предварително ви благодаря.
Вземи си ПИК код от НОИ, така чрез сайта им ще можеш да си проследяваш плащанията.

# 569
  • София
От къде се взема-т.е. към какво гише да се насоча.

Общи условия

Активация на акаунт