Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква годишна декларация трябва да подам за ЕООД в края на март, ако съм управител на фирмата, но съм на трудов договор, правя месечни здравни вноски и получавам майчинство до юни?
Какви пари ще получа след раждането, ако вече съм получавала майчинство и в момента получавам майчинство от второто си работно място?
Какво представлява годишната данъчна декларация за фирма, която не работи, но нейният управител внася здравни осигуровки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква годишна декларация трябва да подам за ЕООД в края на март, ако съм управител на фирмата, но съм на трудов договор, правя месечни здравни вноски и получавам майчинство до юни?
В този случай трябва да подадете годишна данъчна декларация. Въпреки че компанията не е генерирала приходи, внасянето на здравни осигуровки е важно, тъй като те се считат за разходи. Декларацията трябва да бъде нулева, тъй като няма нито приходи, нито разходи, но внасянето на осигуровки е от съществено значение за запазване на обезщетенията за майчинство.
-
Какви пари ще получа след раждането, ако вече съм получавала майчинство и в момента получавам майчинство от второто си работно място?
След като родите, обезщетението за второто майчинство ще бъде равно на това за първото, ако 45-дневният период започне преди изтичането на две години от първото. Ако 45-дневният период започне, когато първото е над две години, ще се изчислява въз основа на доходите от последните 12 месеца, като минималната сума ще бъде 240 лв.
-
Какво представлява годишната данъчна декларация за фирма, която не работи, но нейният управител внася здравни осигуровки?
-
Какви са правата на бащата, ако е самоосигуряващо се лице, и какви документи са му необходими?
-
Какво представлява болничният лист, който издава личните лекари, и какво следва след изтичането на болничните до първата година на детето?