Майчинството счетоводно - 28

• 41 645
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Привет  Simple Smile  Предстои ми да изляза по майчинство от месец август. Бихте ли ми казали колко ще получавам като сума за майчинство при осигуровки по 358.40 лв. от юли 2009 до март 2010, а от април до юли 2010 - по 2000 лв. осиг.
Благодаря предварително! 
 Hug

# 616
Здравейте момичета имам следния въпрос - по - майчинство съм то изтича на 05.12.2010г,двете години. Работодателят ми иска да се върна на работа сега, това означава  че ще получавам половината от майчинството плюс заплата, така мисля.Въпросът ми е ако фирмата престане да се нуждае от услугите ми преди декември, ще ми се изплаща ли пълния размер на майчинството ако сега почна отново работа.Благодаря.

# 617
Здравейте,искам да попитам 180-те дни разрешен болничен по време на бременността включва ли и 45-те дни преди раждането или те са си отделно.Предварително благодаря за отговора.

# 618
  • София-Младост
Здравейте,искам да попитам 180-те дни разрешен болничен по време на бременността включва ли и 45-те дни преди раждането или те са си отделно.Предварително благодаря за отговора.
Отделно са.
Здравейте момичета имам следния въпрос - по - майчинство съм то изтича на 05.12.2010г,двете години. Работодателят ми иска да се върна на работа сега, това означава  че ще получавам половината от майчинството плюс заплата, така мисля.Въпросът ми е ако фирмата престане да се нуждае от услугите ми преди декември, ще ми се изплаща ли пълния размер на майчинството ако сега почна отново работа.Благодаря.
Ако трудовият договор ти бъде прекратен ти се прекратява и обезщетението за отглеждане на малко дете.

# 619
Много благодаря за моменталния и ясен отговор.Че се бях притеснила,че накрая трябва да се върна на работа.Поздрваи.

# 620
здравейте опитвам се да си проверя преводите от нои но от много време сайта май не работи .друг вариант за проверка има ли
благодаря ви предварително

# 621
здравейте опитвам се да си проверя преводите от нои но от много време сайта май не работи .друг вариант за проверка има ли

Сайта си работи без никакви проблеми  Peace

# 622
  • София-Младост
Работи си сайта, ако си с модзила пробвай да го отвориш през експлорер.

# 623
  • Шумен
Много благодаря!

# 624
Имам въпрос   Embarassed Четох, четох и .... още повече се обърках  Embarassed
Искаме бебенце  Heart Eyes И двамата държим да НЕ работя докато съм бременна !
Трудовият стаж ми е 1г. и 6 месеца,с прекъсване, осигуровките са ми предимно на минималната работна заплата.
Студентка съм задочно ...получавам наследствена пенсия..  до тук добре  Laughing
Държавата плаща ли ми нещо докато съм бременна ??? Ако да какво трябва да направя ?

# 625
Осигуряват ме на 468 лева, взимам 1200.

# 626
Привет  Simple Smile  Предстои ми да изляза по майчинство от месец август. Бихте ли ми казали колко ще получавам като сума за майчинство при осигуровки по 358.40 лв. от юли 2009 до март 2010, а от април до юли 2010 - по 2000 лв. осиг.
Благодаря предварително! 
 Hug

Ако съм разбрала правилно: 8 месеца заплата 358,40 лв. и 4 месеца по 2000,00 лв., по мои изчисления (непрофесионални) майчинството за 1 година ще бъде около 716 лв.(месечно)

# 627
Здравейте, моля знаещите за помощ! Предстои детето ми да навърши 1 год. (24.04), т.е. свършва ми "голямото" обезщетение. Договорих се с шефа да се върна на работа и с баща ми, т.е. дядото на бебка, да му прехвърля правото на отпуск за отглеждане на внучето. До тук добре, но със срам Embarassedтрябва да си призная, че нямам никаква идея какви документи да оформя и пред кого да ги представя. Междувременно на работа ме замества колега,чийто договор е "до завръщане на титуляра", т.е.  докато се върна аз, след което той ще трябва да се върне на предишната си длъжност.... което също не ми е ясно как се оформя документално.....?!

# 628
  • Елин Пелин
Здравейте! НА 21.05 детенцето ми става на годинка. Получавам майчинство, но тъй като фирмата на съпругът ми(в която съм работник) и неговия съдружник трябва да се закрие този месец, не знам какво става с мен и майчинството( счетоводителката е много болна и за момента не мога да получа ясен отговор от никъде). А майчинството 1 година ли е или 2? и ако искам да си гледам детенцето до 2 год. ще получавам ли някакви пари и какви документи трябва да подавам? какви документи трябва да си набавя сега за 1-та годинка на детето, ако въобще са ми нужни, тъй като фирмата вече няма да я има и няма да има счетоводителка, която да ми оправя документите. Предполагам няма да имам и платен отпуск, защото няма да съм вече работник във фирмата? Дано съм задала въпросите си правилно, защото ми е доста объркано всичко newsm78 Общо казано какво става с работник по майчинство , когато фирмата прекрати дейност? Благодаря ви предварително   bouquet

# 629
не не се включват със сигурност
аз бях в болнични почти през цялата бременност

Момичета някой знае ли дали сега ако се върна на работа ще ми се изплаща половината майчинство.Бебето ми е на 4 месеца.

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 21:26 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт