Хидреа?

• 8 952
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,

Преди няколко дни ме сюрпризираха, че вече Онкодиспансерът няма да отпуска лекарството "Хидреа". То се ползва от свекъра ми, който вече 7-ма година се поддържа с него. Имате ли идея, от къде мога да го закупя и евентуално, колко би струвало? Чух, че в Турция струвало около 50 $, дали е вярно?

# 1
Здравей Евита,изглежда малко хора в нашта скапана държава се лекуват с хидреа и за това проблема никак не се дискутира в медиите и много малко във форумите!!!Не мога да проумея как решиха да го спрат.Аз го намирам от хора които са били на него и сега се лекуват с гливек.Сега пия турска хидреа ,преди това ми изписваха безплатно унгарска .Очаквам да мина на друго лекарство  тй като от МЗ ми казаха че хидреата вече ще се заплаща ,поинтересувай се и ти .Що се касае за турската хидреа наистина е по евтина.Но аз от както я пия турската много ми се промени вкуса в устата и имам обилно слюноотделяне  .

# 2
rumi6508, благодаря ти, че се включи. Честно казано и аз много се учудих, че никой не ми отговаря и темата отиде много назад без какъвто и да е интерес  Shocked На мен ми казаха, че няма вариант за заместващо лекарство и  да си я намеря в аптеките, което се оказа, че е много лесно. Срещу едни 150-160 лева си имаш 100 капсули  Shocked И лекарят каза, че тази година ще е така. Дали това значи, че от януари ще се върне старата практика? Защото не знам, до кога мога да издържа финансово ... Sad Cry

# 3
Здравей Евита,доста време мина но сега търсех странични ефекти от Хидреа във форумите и видях че съм писала нещо по въпроса още март месец.Надявам се свекър ти да е добре и да сте си намерили Хидреа безплатно.В някои болници има от дарения поинтересувай си?Ако имаш информация за това какви странични ефекти има лекарството моля те пиши ми .Пия го вече 7 месеца и това което е изброено в листовката е твърде оскъдна информация?.Лекуващата ми изобщо не е наясно,а пък хематолозите на всяка дума трябва да им плащаш за информацията!!!!

# 4
Здравей,пак съм аз забравих да пиша че заместващо лечение има за хидреата.Тя изглежда се използва само тук масово за тези заболявания.пиши с какво заболяване сте?За хмл -ливек ,за ЕТ анагрелид или интерферон,зависи от възраста .Не съм лекар,но много съм чела и се интересувам с дни ровя в нета.Хидреята  вече се изписва само на много възрастни в другите държави има по нови начини,а у нас както винаги не е така.Аз също съм на хидреа която ми дава много странични проблеми.Иначе  от Румъния или Турция излиза около 60 лв .

# 5
Здравей Руми,

За съжаление не мога да ти помогна за страничните ефекти от лекарството. Със сигурност има такива, защото все пак е за сериозно заболяване. Все още намираме лекарството срещу заплащане, но може би имаме известна доза къмет, че състоянието на свекъра ми се подобри и му намалиха дозата от лекарството. Все пак хематолозите са наситина хората, които могат да ти дадат най-подробна информация. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт