Бродирана красота - Гоблени 71

• 112 384
  • 699
  •   1
Отговори
# 615
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Момичета тази седмица бродирате ли?
Бродирам всеки удобен момент. Някъде бях прочела, че това което правим ние не е работа, а удоволствие. Значи ние не работим. Даже онзи ден на лазаровден и на цветница дзапочнах едно гобленче и го завърших. За мен това е удоволствие (предполагам както и за всички вас).

# 616
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета тази седмица бродирате ли?
Бродирам всеки удобен момент. Някъде бях прочела, че това което правим ние не е работа, а удоволствие. Значи ние не работим. Даже онзи ден на лазаровден и на цветница дзапочнах едно гобленче и го завърших. За мен това е удоволствие (предполагам както и за всички вас).

Hug Heart Eyes Hug точно!

# 617
  • Пловдив
Здравейте, момичета!

И аз, като вас - на Великденска вълна  Blush

# 618
  Гууди , благодаря за отговора за рамките , ще потърся !
 И аз така правя бродирам когато имам време , това е моето удоволствие за успокояване от тежкия ден  Hug

Bilkova , страхотни великденчета !

# 619
Здравейте, момичета. И аз съм страстна гобленарка като вас, досега не съм се включвала , но съм ви чела доста. Имам един проблем : открих си едно старо започнато гобленче , но съм изгубила схемата. Не е купувано от България , но и да  се продава тук , тъпо е да си го купувам , след като го имам вече започнато върху панамата и конците . Много ме е яд, защото съм ушила една трета и не мога да го довърша сега. Казва се  ''Тhe Strawberry Fairy'' ( Ягодовата фея) и е по картина на Cicely Маry Barker. Моля ви ако някой знае нещо по въпроса... Praynig

При първа възможност ще сложа снимка

# 620
  • София
.
Здравейте, момичета. И аз съм страстна гобленарка като вас, досега не съм се включвала , но съм ви чела доста. Имам един проблем : открих си едно старо започнато гобленче , но съм изгубила схемата. Не е купувано от България , но и да  се продава тук , тъпо е да си го купувам , след като го имам вече започнато върху панамата и конците . Много ме е яд, защото съм ушила една трета и не мога да го довърша сега. Казва се  ''Тhe Strawberry Fairy'' ( Ягодовата фея) и е по картина на Cicely Маry Barker. Моля ви ако някой знае нещо по въпроса... Praynig

При първа възможност ще сложа снимка

Май я намерих, обаче не знам как да прикача схемата тук. Някой да ми помогне, или да ти я пратя на имейла? Сега ще кача снимка. Това ли се търси?

Последна редакция: вт, 30 мар 2010, 17:25 от desi_ivanova

# 621
Аз имам това :

схема

Уж същото изглежда , ама не е толкова хубаво като снимката която Деси е показала  newsm78

А аз пак искам съвет , да попитам който е шил каренце или покривчица , с кръстат бод .... как да се спазва наклон на кръстчетата в една посока , като когато обърнеш и започнеш по другата страна , наклона идва наобратно ... незнам как да обясня ... Mr. Green Thinking

Ето това имам предвид - шия първо наклона / , и после повтарям наобратно \

НО , като обърна :  , наклона вече е \   и като се връщам по реда , горния кат вече ще е /   Thinking

А то има зайчета и в четирите посоки ... Шия това :

Последна редакция: вт, 30 мар 2010, 18:13 от Мимито & Светла

# 622
  • София
Мимито & Светла, твоето определено е по-симпатично. Аз съм виждала самата картина, няма нищо общо с гоблена, 100 пъти по-хубава е и повече прилича на гоблена, който си показала ти. Така че Мери просто да си познае нейното  Simple Smile

# 623
Мимито & Светла, твоето определено е по-симпатично. Аз съм виждала самата картина, няма нищо общо с гоблена, 100 пъти по-хубава е и повече прилича на гоблена, който си показала ти. Така че Мери просто да си познае нейното  Simple Smile
Зависи дали схемата отговаря на това, което тя е започнала ...  Thinking

# 624
  • в моя гьол
Здравейте момичета,
Всяка вечер след работа редовно минавам в темичката да се порадвам на красотите, които творите.
Не съм от често пишещите, но се надявам да ми помогнете.
Търся схема и ключ на гоблена "Светата троица". Ето този

Ако някой я има, моля да ми пише на ЛС или в темата. Praynig Ще ви бъда много благодарна.

# 625
  • Севлиево
От тук също могат да се поръчват щампи и не са никак лоши:
http://www.sheherezada.com/

щампите са им точно на худемас, за който вече е дала линк desi_ivanova
Чудесно е че все пак може да си пазарува и от БГ  сайт Peace и до колкото разбрах не се повтарям  Wink
Bilkova великденските картички са страхотни, много свежарски  Hug

# 626
От тук също могат да се поръчват щампи и не са никак лоши:
http://www.sheherezada.com/

щампите са им точно на худемас, за който вече е дала линк desi_ivanova
Чудесно е че все пак може да си пазарува и от БГ  сайт Peace и до колкото разбрах не се повтарям  Wink
Bilkova великденските картички са страхотни, много свежарски  Hug

купувала ли си от там тия щампи имат ли конци с тях или отделно се поръчват

# 627
  • София
Аз съм купувала от магазина. Цената на този гоблен, който имам, в сайта е 15/20 6.10 лв. А на мен ми излезе около 20. Значи са без конците, поне според мен.

# 628
  • Севлиево
Значи може да си поръчаш и с конци и без конци, но мои клиентки не са доволни от подбора. В сайта им пише че ако са с конци се прибавят 50% от дадената цена. Иначе конците им на вид ми напомнят малко на оригиналните конци на Гобленсет. Матови са ми някак си, нямат лъскавина.

# 629
  • София
Здравейте милички и аз не пиша редовно но не Ви изпускам от поглед.Възхищавам се на големите и малките творби и скришом си боцкам мойте.
Реших да Ви покажа докъде добутах гейшата щеше да стане и по-рано готова ама ......друго излезе на дневен ред.Та ето я
http://gallery.nani-na.biz/main.php?g2_itemId=2147
А паралелно с нея шия и един подарък от томболата
http://gallery.nani-na.biz/main.php?g2_itemId=2150
Айде като съм почнала да се хваля
http://gallery.nani-na.biz/main.php?g2_itemId=2129
А относно шиенето по празниците:веднъж по ТВ чух че няма друг народ който от 365дни в годината да има 360 празника, така че всеки си решава сам за себе си.
Дано не съм Ви досадила.

Общи условия

Активация на акаунт