Баба марта бързала, мартенички на Януарчетата вързала- 3

• 33 541
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • София
aniTakova  не ни пращат ама аз тоя трънлив път го минах та знам къде да отида просто оше малко ще изчакам.

Литъл Мисс за фимозата ще ти опиша подробно синът дори е опериран в Пирогов само да спре да реве,че днес не е млъкнала и ще ти опиша на лични

# 616
Тани` направо ме изуми с това, че ще те бият #CrazyОтзад на картона има средностатистически мерки и за 2 месеца това си е супер - баш средата baby_neutral! И Вики на 2 м беше 5.050, а се роди 3130(изписаха я 2940). Не мисля, че за нещо трябва да се тревожиш(не разбрах всъщност дали те притеснява, че е малко или, че е много Simple Smile )

Иначе и ние днес излизахме 2 пъти на разходка:)

Картони - аз си купих 2бр - един за педиатърката и един за мен. И имунизационен паспорт си купих, но моята "убавица" каза, че щяла да ми го попълни като тръгнела малката на градина Shocked Rolling Eyes

П.П. разглеждах програмата Детско здравеопазване и пише там, че преглед за луксация се прави 1 и 4-ти месец

# 617
  • София
Момичета боли ме гърло и имам температура  Cry Какво мога да пия? И опасно ли е за бебока ?  Confused

# 618
Момичета боли ме гърло и имам температура  Cry Какво мога да пия? И опасно ли е за бебока ?  Confused

Ох, и мен и ми е ужасно лошо, заразих се от Дани, сега пия антибиотик, но аз не кърмя. Обаче много ме е страх да не заразя Мишито Cry

# 619
  • Сливен

Аз бях мн зле,лекаря ми изписа - и инфлуцид (хомеопатично,за смукане ) и капки за нос пинасол - изцяло билкови ,но все пак по-добре отиди на лекар ,за да не се зарази бебчо!!  Peace За температурата - парацетамол.

# 620
  • Mediterraneo

Аз също съм с ужасни болки в гърлото, слава богу, нямам Т. Смуча Хомеожен, Тонзилотрен и пия клеева тинктура.

# 621
Еvка, често имам проблеми с гърлото и когато бях бременна жп-то ми изписа Тонзилотрен и Цинабсин 3*1 (и двете) - да ги редувам. Каза, че когато започна да кърмя ако пак ме боли, мога да ги вземам. Хомеопатични са и са ефикасни.

За температурата, както и другите са ти казали...освен за парацетамол, за друго не се сещам newsm78.
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=34500 тук има още малко в подкрепа на Цинабсина Simple Smile

На всички болнички мами бързо оздравяване!

# 622
Зуи хич не съм видяла лентичката ти  ooooh! Но на 31ви Симона ще е на 2 месеца и 1 седмица.Не вярвам да вдигне толкова.
Тани` направо ме изуми с това, че ще те бият #CrazyОтзад на картона има средностатистически мерки и за 2 месеца това си е супер - баш средата baby_neutral! И Вики на 2 м беше 5.050, а се роди 3130(изписаха я 2940). Не мисля, че за нещо трябва да се тревожиш(не разбрах всъщност дали те притеснява, че е малко или, че е много Simple Smile )

Зузи мисля,че е малко.Тук при нас една мама я караха да дава АМ,щото за 2 седмици бебето и беше качило 300 гр.(на 2 месеца)И явно е малко  newsm78 Аз не искам и на мен това да ми кажат.Не че ще я послушам джи пи  Whistling Аз си знам,че съм добре с кърмата.Само дето ако не е в норма малката,ще е само заради това,че заспива ,и че не я храня в 12 през нощта,както първите 3 седмици Confused

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 11:37 от Тани`

# 623
  • Mediterraneo
Тани, надявам се да не започнеш да дохранваш, само защото бебето не качва "в норми"  Peace Няма норми, които да са общовалидни! В белите държави потупват майката по гърба, даже и при 100 г прираст... Още повече, че според самата теб си добре с кърмата.

Моята Дара се роди голяма, 4200. изписаха я 4020, на два месеца е 5200. Е, малко е по нормите, но пък е пухкава и с добър тургур( или тургор, нямам идея как се пише) на кожата. Ходихме през 2 седмици на ДК заради малкото качване първия месец. Ами толкова си качва детето. Чух подмятания от страна на мед.сестра, че ще се наложи да дохранвам, но категорично заявих, че няма да го направя.

Каката и тя качваше по толкова. 600 г на месец й е бил рекордът. След третия месец ми е вдигала по 200-300 г и то при положение, че имаше едно хранене с АМ през деня, не беше изцяло на кърма. На 1 година беше едва 8800...( имайки предвид, че само в нашата тема има двумесечни бебета на почти осем кг)

И нощното хранене не е причина за слабия прираст! Аз съм на мнение, че бебе, което спи, не трябва да се буди за ядене. освен ако не е родено недоносено и има да наваксва  Peace

# 624
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Тани, надявам се да не започнеш да дохранваш, само защото бебето не качва "в норми"  Peace Няма норми, които да са общовалидни! В белите държави потупват майката по гърба, даже и при 100 г прираст... Още повече, че според самата теб си добре с кърмата.

Точно така е... кърми си и не се бой, ще порасне бебока.. На мен при първото детенце, мн ме бяха изплашили, че не ми стига кърмата, защото и той все беше извън техните норми, за малко да минем на адаптирано.... добре, че се заинатих ... кърмих после до година и половина

# 625
Моля за съвет - бебка не е акала 3 дни...дали е запек, какво мога да направя? Пия сок от кайсии, до скоро имаше ефект, но сега не става? Пробвах с термометър, също няма резултат... Дали пък кърмата не й стига? Въпреки, че пишка доста  newsm78

# 626
  • София
Здравейте, момичета! Минавам да се отбележа, ще гледам оттук нататък да съм по- редовна, вече имам и лаптоп, и комшийски незаключени уаерлези Party. Добре сме, всичко е ок засега, снимки ще качвам, само да ги сваля Simple Smile Айде, чао засега, че бебе иска своето  Crazy

# 627
Тарталетка, няма да я дохранвам каквото и да ми говорят Naughty Аз виждам ,че си имам кърма.След като се наяде ,не се изцеждам,но само пробвам и виждам има още.Веднъж ходихме на пазар с таткото и оставих на бабата 150 гр.Уж пише ,че по толкова трябвало да изяждат на 1м и половина.Да ама тя изяла само 100 гр и след 1 час още 20 гр.Явно това му стига на детето.И аз се чудя защо трябва да се гледа да са точно в нормата  newsm78
В нормата тегло,в нормата изядена храна  Tired
Аз бях писала за това.Първите 2 седмици будех малката за хранене в 3 вечерта.Но на мен ми беше много трудно да съм будна по това време-на нея още повече Tired След още 10-тина дни спрях да я будя и в 12 вечерта.Ми то така си спеше детето ,че с топ да гърмях не се събуждаше и да изяждаше 20-тина грама най много в сънено състояние.Сърчицето му спеше направо.

Обаче ме притеснява един факт-ака на 3 дни веднъж.И то яко пълни памперса.На каква диета да мина?Някой да има идея?Вчера хапнах круша....ама не,днес пак няма нищо-вече 4-ти ден  Confused

Linna^ тъкмо зададох същия въпрос  Wink

# 628
ех най-накрая се оправи времето  sun и форума опустя...
повишаването на градусите е правопропорционално на повишаването на моето настроение и след малко и ние се отправяме към геомилевския парк  Grinning
напоследък нямах мн време да пиша, но поне започнах да чета назад докато кърмя и вече съм на 21стр Simple Smile
Някой се беше оплакал, че детето като лапне цицата суче малко и ревва - и на мен ми се случи вчера и онзи ден и накрая открих решението. След няколко минути рев баща й я взе, а той обича да я държи по-изправена. Като я взе почти веднага се успокои и се уригна здраво 2-3 пъти, после си сука без проблем. И така и следващите пъти. Явно като е по-силна струята тя на моменти пуска, за да преглътне и се нагълтва с въздух, и после затова реве, знам ли и аз.... newsm78 а аз така се бях шашнала - мляко има и е гладна пък не ще да суче, но му хванах цаката вече  Laughing
Ние вече май нямаме нощно хранене - от 5-6 дни като заспи към 1 и се събужда към 7, някой път дори 8.30. Аз ставам рано, светвам лампи, галя я, пък дано се събуди, но уви, спи й се и това е Simple Smile после яде и пак ляга, и така редовно двете си спим до обяд, лика прилика с майка си  Heart Eyes
Гледах снимки на много бебчета, как само растат мъниците и коооолко са сладки  Hug
Тани и аз мисля, че бебето си знае колко му се яде, то норми, норми, ама всеки човек си е различен...и аз като гледам Кристина май не яде повече от 100-120мл на хранене и то максимум 6 пъти на ден, а вече носи дрешките за 3-6мес. бебета, 2 торби дрешки сме прибрали за 2 месеца..
И какво става мамчета - явно от времето са тия болки в гърлото и неразположения.. Аз пия осцилококцинум като усетя проблем и парацетамол като започнат да ме болят кокалите много. Иначе за гърло съм пила Тонзилотрен, но не видях особен ефект  Sad
Хайде викат ме Simple Smile
Приятен слънчев ден на всички, възползвайте се максимално  Hug

# 629

Рали, нашата кака също е 12 кг., но е с 6-ца Laughing а Кико е вече почти 7 кг., 3-ката му притиска атрибутите Sunglasses

Все се надявам Габи докато стигне 4-ката, каката да е без памперс Rolling EyesИначе ще си ползвам един пакет и за двете Laughing
И Габи от 2 дена като яде се дърпа...реве......абе мъка е.../тя и без това фотосинтезира/.Като я храня права е по-спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт