Баба марта бързала, мартенички на Януарчетата вързала- 3

• 33 538
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Честита пролет и от нас!
Валкирия, хубаво че писа. Мислех ви дали сте добре.
Да пиша и аз за дрешките. В къщи ми е по удобно с блузки с копченца отпред и ританки, отдолу тънко боди с дълъг ръкав, а понякога и с къс, ако всички с дълъг са за пране. Слагам чорапчета над ританките, но терлички не. Шапка вътре не слагам, след баня и увивам косичката с една от най-тънките пеленки и докато я кърмя, тя си изсъхва. Спи завита с едно не много дебело одеалце и у нас е 21-23 градуса, като стане 24 се развива сама. За навън я обличам обикновено с гащеризонче, отдолу боди и тънички ританки, а за връхната дреха винаги съм в чуденка какво ще е времето. И нашето космонавтче не е дебело, но онзи ден я изкарах само по дрешки и с едно по-дебело одеалце, че ми се стори много топло. Но ако огладнее навън или иска да я извадя от количката все ме е страх че ще изстине. И все сменям одеалцата за навън в зависимост от времето.
С дърпането на зърното и спирането да суче постоянно и ние имаме проблем в последно време. Споделете за някакви пози на кърмене в които евентуално ще й е по-удобно. Страх ме е да не се отбие заради шишето, защото тя е на смесено хранене от самото начало. Но доскоро си дърпаше много хубаво, докато не изпразнеше гърдата не спираше. А точно сега като че ли кърмата ми се поувеличи, може да е от фенугрика, вчера за пръв път  като се цедях спонтанно потече мляко и от другата гърда. Нощес изцедих рекордните за мен 70мл и баш сега диването да откаже да сучеjavascript:void(0);
Crying or Very sad

# 646
Добро утро!!!!

Как стеееее? Ние вчера след състезанието на баткото (абе да му се не види, аз ли нищо не разбирам от логически задачи или мнооого сложни са почнали да ги правят) бяхме в кучешкия парк зад "Земята и хората", че в Южния беше манифестация  Laughing.

wicky, и ние с АБЦ, кобра, ама много розова (мадженда  Crazy!!!! не че нещо, ама голям мерак за девойка  Party).

За Сердика център - вчера в Сити центъра нямаше никой, освен нас и една приятелка от администрацията на Сердика център, което ясно говори какво е било на новия мол.  Joy Та тя беше изрична - само през седмицата и до до 17 ч.  Joy

Айде - днес ще хода на спорт  Sunglasses!

# 647
Намерих един много интересен линк- http://www.karmene.greatnow.com/

# 648
Привет и от нас. Щом времето се оправи и грейне слънчице ние сме най-щастливите майка и бебе на света Simple Smile Сега можем да се разхождаме с кеф, че вече се побърквахме вкъщи.
Да споделя за обличането: нашият мъник вкъщи е облечен или само с пижамка и завит с меко одеалце или с боди с дълъг ръкав и ританки. Чорапки още не сме слагали, а шапките ги слагаме само за снимки;). Спим пак така облечени, а за завиването по време на сън - понеже хърка в леглото при нас е завит с нашите одеала. Когато излизаме е облечен както описах по-горе плюс зимен топъл космонавт. Взимаме и одеалце, но почти никога не се завиваме с него, че то си личи когато на едно бебе му е топло.
За да съм спокойна / все пак ми е първо дете и реших, че може инстинктите да ме лъжат / попитах и педиатърката как сме с дрешките. Тя ми отговори само: Много Добре си го обличате.
Вчера кърмих наоткрито:) Бяхме седнали в градинката пред хотел Рила с по едно безкофеиново кафе и вестник. Не беше сложно, не ме гледаха с любопитство или с упрек минаващите хората. Е мъжът ми беше до мен - може и това да е било причината;)
Излизаме на разходка и верно: Честита Първа Пролет, майчета и бебета:)

# 649
Добро утро на януарските майчета,аз съм от ноемврийските мами и искам да попитам дали на някоя от вас и трябват капки "Infacol",защото на мен ми остана една опаковка неразпечатана със срок на годност до 2011 год.,ако някой се интересува да пише на лични!

# 650
Здравейте.И ние сме по разходки.За обличането,аз все се чудя дали му е добре и завивам и отвивам.
Hope  може ли телефона на фотографката.

# 651
# 652
Малко снимки и от Маргарит;)
http://buritu.snimka.bg/baby/margarit-3.484761.17892028

# 653
Набързо ви изчетох момичета-от 2 дни сме навън.Добре,че се стопли и времето е хубаво.За дрешките-вътре я обличам с боди с дълъг ръкав ,ританки и блузка-понякога слагам терлички вечер,но повечето време не слагам,шапка-само навън(тънка)или когато я окъпем-за 15-20 минути (като я махна косичката и е изсъхнала).За навън-обличам я с боди с дълаг ръкав,гащеризон,отгоре якето на космонавта от Ла редута(само горната част)и е завита с порт бебе(тип по-плътна пелена),а днес даже и якето не съм слагала.
 От 15.03 си записвам часовете,в които я кърмя и продължителността-средно по 6-7 пъти ядем(нощно време пак прави паузи,но се събужда към 2-3 часа и после към 5-когато иска тогава и давам да суче и чайче между кърменията(пак когато иска-когато не го иска плюе биберона-така става  и с биберона залъгалка(само като заспива го иска и то за малко после го плюе).
 Биберона залъгалка-по никакъв начин не се е отразил на кърменето,както и даването на чай-но нашата бебека си е лакомничка.Като е гладна-нищо друго не иска освен кърма-ни биберон,ни чай.
 Отдавна се смее с глас и гука,закача се, а главата я държим изправена  още от 2 седмици след раждането(много е жилава).Подпира се на ръчички и си вдига високо главата-особено като е ядосана и реве.
 А преди няколко дни незъзнателно каза 2 думи-"кой"(баща и  и казваше кой го къпем сега и тя повтори,а другата е "дай")-ама е случаен подбор на думи Grinning.
 Лека вечер!Ще се включвам-ама сега почваме със разходките,а напоследък и повече будува,трудно заспива и има пристрастяване към мама(може да и се спи ама да е върху мене-и ме следи постоянно).

# 654
  • Madrid
Тарталета,видимо е порастнала Дария,а сестричката е голяма чаровница! Simple Smile

buritu ,хубавец е Маргарит,страхотни снимки,много стилни,особено тази с котето! Sunglasses

Като е тръгнало,ето и я Бояна   Simple Smile http://january2010.snimka.bg/other/boyana-na-ilindi4ka.463440.17896715

# 655
Здравейте и от нас с Вики Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Честита първа пролет HugСтрахотно време, само за разходки, дано и такова да се задържи
За обличането, вкъщи Вики е с боди и пижамка или боди с ританки и блузка, чорапки вкъщи не слагам, навън е с чорапогащник, дънки, боди и блузка, но тънка, а като връхно слагаме жилетка, съвсем пролетна и шапка, на крачетата обуваме едни страхотно сладки ботушки от естествен велур на Некст , отгоре я завивам с памучна пелена, смятам, че е свсем нормално това облекло. Вкъщи е много топло, вече не включваме нищо, и пак през деня е 30 градуса, а през нощта е около 27 гр Crazy, апартамента е изцяло южен и е много топъл, скоро май ще трюбва да пускаме климатика да охлажда Party
Сиси, може ли да те помоля да ми пуснеш линк на хапчетата за кърмата, че не ми се рови назад в темата, да взема и аз да си ги поръчам, ти доволна ли си
Мамче, този ревльо голям бебок, бе,  пухкав и сладък Heart Eyes, Тарти, много са ти сладки куклите, Бируту, страхотни снимки на Маргарит, а модела е много лъчезарен, Илиндичка, страхотна шапка си имате, а Бояна е много красива с тези големи и любопитни очички Heart Eyes
Адашче, щъркелите много ми харесаха, аз още не съм видяла, минахме покрай зоологическата, но не се отбихме, че трябва да си връзвам вече мартениците
Много Hugот нас

# 656
  • София
И днес изкарахме много време навън, а след обяд аз, Стела и тати дружно спахме, а кака гледа филмче.
Като сте започнали със снимките и аз да покажа новички: http://january2010.snimka.bg/baby/stela-na-katy.466691.17900107 .
Лека нощ, с повече сън и почти без рев Wink .

# 657
Здравейте и честита пролет и от мен!
Като чета за дрешките и ние май сме от зиморничавите Simple Smile. В къщи сме с боди с дълъг ръкав, ританки, гащеризонче или роклички. На крачетата слагам и чорапки и терлички. Навън в същия екип, само че със шапка и  допълнително обличам ескимосче и завивам с дебело одеало. Сега се чудя дали не съм я изнежила много, защото ние не сме излизали по много дълги разходки до преди 5 дни (най-много 30 мин.) и в петък като се разходихме 2 часа, хем беше и с дъждобран, че духаше вятър и сега ми е със сополки Sad и едва диша милата! Затова ми е много криво, че поне 2-3 дни тряббва да прескочим разходките, защото ме е страх да не вдигне и температура.
За спането нощем не сме правили повече от 5 часа наведнъж, но и това е по-рядко. Обикновено спи след 23ч до 3ч.
Тани` доктора, при който ходя на частно (защото и аз не съм доволна от нашата педиатърка) казва, че до 3 дни да не ака бебето не било запек newsm78, но ние направихме 5 дена и накрая някак си успях да я изакам с термометъра.
Katy много е сладка бебка! Страхотни снимки! Успях да видя само твоите, защото нямам парола, ако е възможно някой да ми даде   Embarassed И също да помоля да ме впишете на 1-та страничка  Embarassed Embarassed Embarassed

# 658
  • Mediterraneo
Лина, дай дата, име и мерки на бебето за първа страничка. При пускането на следващата тема ще те впишем.

# 659
Добро утро!
http://www.picvalley.net/u/1208/1671253539.GIF(Само линк ,че е голямо)

Много замря темичката.Събуждане,хранене,обличане и навън,а? Hug

Linna^ ,на 4-ти ден дадох от това.на 5-тия след сутрешното хранене в 6,сменях памперси и дрехи,щото ака като за 5-те дни дето не е  Laughing После,четох в сайта на Хедра,че е нормално 5 дни.Това значи ,че усвоявали храната.И съжалих ,че не съм  я изчакала още малко,но...
Момичета много са ви пораснали децата  Hug

Черпя ,за моята принцеса днес става на 2 месеца.

Честито и на бебчата родени на същата дата преди 2 месеца   bouquet

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 09:24 от Тани`

Общи условия

Активация на акаунт