Баба марта бързала, мартенички на Януарчетата вързала- 3

• 33 902
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • на село

Тани`, да не те разочаровам, ама понякога статус „обработва се’ продължава дни. И ако днес щяха да ти ги преведат, още снощи щеше да пише превод с днешна дата.

Ъхъм! Аз бях с тъкъв статус 2 седмици.  Rolling Eyes

# 211
 И аз така, като имам нещо за вършене или се умора да я дондуркам - и я пъхвам в слинга, но там така се успива - направо се размазва и я слагам 1-2-пъти на ден, че иначе ще си откара целия ден в дълбок сън и незнам дали ще иска да спи през нощта!

Аааа, СЛИНГ! Какъв е? Шал или с халки? Удобен ли ти е? Откъде си го взе?

Аз много искам слинг, но имаме кенгуру и не знам дали не си дублират функциите (не искам да прекалявам че после къде ще складирам у дома толкова неща  Grinning). Иначе така ги харесвам, даже гледах сайтовете оня ден и мислех да отскоча до ателието да пробвам, ама хвана кучия студ и го отложих... Кажи какви са ти впечатленията?

# 212
Вироглавка, за захар не знам, ама някой и друг памперс може да си меткаме  Mr. Green Иначе съм точно на колелото на трамвая, ако се сещаш има една ясла до бившия супермаркет (и настоящ Т-маркет). Иначе и Дара е същата, както ти си описала - охка 5 минути баш като стара бабичка и после се започва с рев. Та сигурно пак ще ни се карат на консултацията, че не си вдига главичката веднага...
И аз исках слинг, и по-точно този на Премакс, но никъде по магазините го нямаше, вече не внасяли... Та си купих кенгуру на Jane, веднъж съм я носила в него, но тя беше много мъничка и се свличаше в него. А и аз май не го бях сложила много като хората. Иначе си заспа от раз вътре и не се събуди, докато не я извадих (след около час). Въобще ми е малко шашаво детето - в колкото по-странна поза я оставя, толкова по-лесно заспива и няма гък поне час.  Crazy
R&B&G - само да те питам нещо за твоя шезлог. Колко време му издържа батерията?

Пиша с една ръка в момента, та се извинявам ако нещо пропускам, но с другата люшкам малката, че пак е кисела. През деня винаги е така, а вечер се кротва и може да откара по един час тихо и кротко в леглото, гледайки си играчките. Вече редовно прави по 5-часови паузи през нощта, че даже и повече. Например тази вечер я нахраних в 23.30, а се събуди да яде чак в 05.00, после яде в 9.00.
Вечер е просто приказна, но през деня е голяма нервачка. Нямам търпение да се оправи времето - явно и тя изкуква от стоенето вкъщи.  Confused

Хайде, до после, че пак се разциврихме.  Crazy

# 213
  • София
Тани` - мерси за инфото! Минаваме само на позволените шумове!
(ние слушахме един специално направен - дано да не е бил вреден...)

edna ot nas - защо не пробваш методите на д-р Карп:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341826.0

viroglavka - веднага погледнах в арената и замундата, но го няма сериала. Дано след даването по тв да го пуснат!
Слинга ни е слинг-шал. Най-подходящ е за новородени. Незнам кенгурото какво е, но с шала я опаковам цялата и си стои вътре на топло и закътано, което много я успокоява! Ето от тук си го поръчах: http://shushulka.com/product/26/sling-shal-s-panel-na-raye.html

Копнеж - и аз премакса си бях харесала, но ми казаха ,че далеч не е толквоа удобен за малмо бебенце и не разпределя тежеста така добре (това се отнася и за слинговете с халки).

# 214
Бебка не спа цяла нощ  Shocked Никога не беше се случвало, като имате предвид че заспива вечер към 22ч. и се буди я в 5, я в 6 сутринта..тая нош до 2 не искаше да мигне, тъкмо задреме и започва да изпъва крачета и ръчички и се буди. Изгоних таткото в хола че днес му е първи работен ден (пу пу да не му е на уроки, дано този път всичко е наред) та с нея се гушкахме и така до 6 спа на пресекулки и от 6 до сега спи....  Rolling Eyes
Дияна още не гука , с такова непърпение очаквам момента ама ей го неще и това е  Naughty
wicky  много ви е хубав слинга Wink                                     

# 215
Копнеж, ние сме на предната спирка, до детския магазин на ъгъла с Д.Манов  Simple Smile.

Вики, няма го филмчето там, така е  Sad заръчах таткото да го издири, ако не ще чакаме или ютуба - там го има, ама на пресечки  Grinning.

Тези слингчета от сайта са доста готини... Ама аз пък от самото начало исках с халки - много ми харесват. Освен това таткото ни е катерач и баткото и той натам върви и лятото често сме по планини. А това лято Анна ще е малка за раница за бебе, та си правех сметка за слинг... Май наистина ще ида да пробвам и единия и другия модел!

Стискайте палци, баткото е на кастинг  Praynig  Joy

# 216
Kопнежче и ние ползваме този шезлонг на Фишър Прайс: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … D1%82%D0%B5%D0%BD
Купихме зарядно и 2 акумулаторни батерии и така батерията издържа 2 дни, през това време другата се зарежда. Че иначе за ден отива една алкална батерия. Crazy Моят мъник по цял ден и цяла нощ е в тоя шезлонг, понеже има лека извивка, поставих една малка силиконова възглавничка, там където е вдлъбнато, отгоре памучно одеалце и така стана напълно равно, без никакви вдлъбнатини. Определено му харесва да спи в шезлонга, не мисля, че би му навредила вибрацията, едва ли постоянното дондуркане е нещо много по-различно. Като се сетя как баткото не спеше по цели нощи и оставахме без ръце и гърбове от друсане и носене, сега предвидливо купих виброшезлонг, но пък и бебето е много по-кротко за разлика от батко си.  Peace
Вчера големият калпазанин заключил лелките от градината в кухнята  Crazy Laughing, докато разпределяли храната маймунина им врътнал ключа и те чукали и викали доста време никой не ги чувал! Къде ли е била госпожата, питам се аз?!  Thinking Накрая благоволил да ги отключи, ама преди това бил извадил и ключа от вратата, как после е нацелил, с кой ключ да отключи, идея си нямам.  newsm78 Ама и лелките друг път да се научат да не оставят ключа за кухнята от външната страна. Хем ги предупредих, че още в яслите по някое време тръгваше да си ходи вкъщи, да знаят, че всичко може да се очаква от него. Направо не им завиждам в детската градина, като си знам щурото дете, но пък поне вкъщи е пълно спокойствие, че иначе на луди ставаме.

# 217
little_rabbit, много мерси и на теб! И ние мислим да си купим зарядно за батерии, че нашето мъниче по цял ден не иска да спи, ако не я люшкам в кошницата Crazy А аз все пак трябва и други неща да свърша из вкъщи.

Малко късничко, но и аз да се включа по въпроса за даване на вода. Както знаете, Дара е на АМ. И при нея е препоръчително да приема и вода. Да, ама не. Не иска и не иска. Ако успея да я залъжа да изпие две глътки пак добре. Но пък памперсите й са стабилно напишкани всеки път, така че не се притеснявам, че не иска вода. Сигурно се е метнала на мен, аз вода хич не се сещам да пия... А за кърмените бебета въобще пък не смятам, че е проблем, че не пият вода. Все пак нали в кърмата си има всичко.  Peace

# 218
Между другото къде до Южния парк живееш? Аз съм до Американското посолство.

Ехе........там имаме приятелско семейство, на което понякога гостуваме......И те са с 3 деца. От другата тема на многодетните мами една от мамите и тя там живее......Когато решим в някой хубав слънчев ден да им ходим на гости на тези наши приятели - ще ти се обадя непременно за да се запознаем!

Ще ми бъде много приятно да ни дойдете на гости. А ако вземете и Ревльо, да знаеш, че ще си има страхотна компания в лицето на моя Ревльо. От сега си представям как сладко ще си реват двамата, така ще си комуникират със себеподобни   hahaha И между другото от снимката му хич не личи да е ревливо, такова едно кротичко, добричко.....
Wicky, и ние си ядем антибиотичните пилета, просто тогава купихме еди заек и една пуйка от село до Созопол - Равадиново, заради детето, направих ги на малки пакетчета в фризера да му готвя само на него, но той ги плюеше.....
Обикновено моето Мише сутрин много спи, но днес ми прави на пук и не ще smile3534, щото след обяд ще имам гости и да не мога нищо да пооправя. Сега сме гушнати и дреме, ама щом го сложа в креватчето, веднага се ококорва и ми се усмихва сладко.....

# 219
Вчера големият калпазанин заключил лелките от градината в кухнята  Crazy Laughing, докато разпределяли храната маймунина им врътнал ключа и те чукали и викали доста време никой не ги чувал!... Накрая благоволил да ги отключи, ама преди това бил извадил и ключа от вратата, как после е нацелил, с кой ключ да отключи, идея си нямам.
Ха-ха!  Браво на детето! Личи си, че е много умен и схватлив!  smile3501

Уики, намерих една статия за вредата от белия шум:
White Noise May Delay Infant Development. Според изследвания на учени продължителното подлагане на бял шум забавя развитието на слуха и говора при бебетата... Аз досега не съм пускала запис на бял шум за Вито, но за сметка на това всеки ден той слуша най-различна музика. Във всяко едно отношение може да се натъкнем на какви ли не мнения - едни възхваляват нещо, докато други го отричат. Може би истината е в златната среда - в умерения подход.

Вие пускате ли музика на бебетата? Забелязах, че Еня, както и инструментална музика доста успокоява Вито...

Копнеж,  Hug

Евка, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! Пожелавам ти да бъдеш много щастлива!
Беше ме питала за перелина (по време на кърмене навън) - моята приятелка каза, че си я е купила от индийски магазин.

Днес Вито навършва 2 месеца. Честито на Веселина на Ра4е и Бояна на Илиндичка, както и на всички други бебета родени на 11 януари!  Hug

Ето и един пролетен букет за рождения ден на Евка:

Хубав ден на всички!  Heart Eyes

# 220
  • на село

Вие пускате ли музика на бебетата? Забелязах, че Еня, както и инструментална музика доста успокоява Вито...

Каката беше много нервно и ревливо бебе. Единствено Ения я успокояваше вечер. Така и бях научила албума, че спокойно можеше да ме покани за беквокалистка  Mr. Green
С малкия не съм пробвала, пък и не зная къде съм го бутнала диска  Rolling Eyes. Ама пък и за сега не се налага - той си е спокойна душа. Само ядене и спане му дай...

# 221
Привет!Абе тази нашата педиатърка всеки път ме изумява.Отидох на 2 март за третия болничен и я питах за направление за ортопед.За този месец ги била свършила  #Crazy Според вас възможно ли е?Ако искаме да отидем при Драганов,той и без това не работел със ЗК.За Пентаксима още сме в чуденка дали да не изчакаме.Все пак защо плащаме осигуровки и тн като накрая си плащаме всичко останало .Ето сега като искам на ортопед трябва да отида платено нищо че се полага по ЗК.Писна ми! Crossing Arms
Относно болничните забравих да кажа,че предишния ми е предаден на 1 март и снощи пишеше ,че днес трябва да има превод.Да видим.
Една от нас ,и аз си го мисля същото.Ама по тази логика и пюретата не са им необходими-щом нямат зъби да си дъвчат сами храната.И трябва да карат на мляко докъм годинка.(Да не помислиш ,че нещо се заяждам,че понякога от грешно разбарно изказване какво става... )На времето с каката не съм чела,а се доверявах на педиатърката.И започнахме със сокче,пиеше вода,давахме пюрета от 4 месеца.Както съм гледана и аз междувпрочем.С малката сега мисля да процедирам по съвсем друг начин.Жалко ,че при толкова информация ,се обърквам още повече и се чудя кое е най-доброто.
Охо значи като решим да ходим до Южния парк мога и аз да разчитам на компания?На нас ни е малко далеко ,но като се удължи деня и стане топло отиваме.И за каката ще е по-забавно от градинката тук и аз ще си имам компания.Супер.За сега от мен толкова.Хубав ден!

# 222
[R&B&G - само да те питам нещо за твоя шезлог. Колко време му издържа батерията?

Aз го ползвам повече от месец и още не е свършила батерията.Не е постоянно включен,но чесно казано съм учудена колко много издържа.И каката го ползва и си пуска сама вибрацията..........и малкото си дреме по някое време на него..ама батерията си е ОК.Явно зависи от марката Rolling Eyes

# 223
  • София
Добър ден,момичета!

Ренкси,това,което твоята педиатърка ти е казала за направленията,си е направо за оплакване,никой педиатър няма право да отказва направление,за бебета и деца до 18г са с неограничен брой,ако искаш можеш всеки ден да ходиш да искаш направление,тя няма право да ти отказва...С право се ядосваш!

Момичета,нямам нито шезлонг,нито слинг,обаче малчо по цял ден си спи в количката,само вечер е в кошарката,даже количката е до мен,до компютъра,и като се размърда само полюшвам и продължавам да ви чета  Mr. Green

И за белия шум,мнението ми е като на Тарталетка,не мож никоя сила на света да ме накара да издържа това нещо,и то цял ден...

Цоци,обезателно като идваш към нашия район,да организираме среща,в Лозенец сме много,мисля,че ще е подсъдимо ако не се видим...

# 224
ооох как ми липсва Лозенец!!!!
Живеехме на Майор Томпсън преди да се преместим във Вазов и си отгледах сина на площадката зад пазарчето на спирката на Черни връх...

Бяхме 10 мами само с момчета с макс по един месец разлика ... Още ми липсват тия момичетата  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт