Когато сме без избор?

• 3 804
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
Разбира се, че има ситуации без избор и без изход или поне без приемлив и щастлив изход. И то не такива, които минават и заминават, а такива, с които се налага да живееш всеки ден.
Не се свиква, не се примиряваш, част от теб умира, а останалата слага маската и оцелява с надеждата, че кой знае, може би чудесата не са невъзможни...
Цитат

Все едно аз съм го писала!

# 16
Може би избор винaги имa,но зa сметкa нa много вaжни нещa/хорa. И дa тогaвa е възможно дa нямaме избор.
Съглaснa съм с pasinet Peace Все едно aз съм го кaзaлa или писaлa Никогa не можеш дa се примириш.Дa го приемеш,може би.Когaто сме без избор просто вси4ко остaвa много дълбоко в нaс и в зaвисимост от товa до колко стрaдaме зaрaди липсaтa му дa се рaзяждaме бaвно отвътре.
Слу4вaло ми се е,продължaвa дa ми се слу4вa и ще ми се слу4вa и зa в бъдеще.Кофти

# 17
 ooooh! Такива теми винаги са ме изумявали... Не е ясно в какво "положение" е авторката, но има достатъчно хора, които са в същото  ooooh!
И като се започне едно псевдо-философстване, високопарничене и поетизиране  Joy
Записвам се да следя какви ще ги нароят форумските абстракционистки  Joy

По темата - докато човек е ЖИВ, избор ВИНАГИ има.
Съвсем друг е въпросът дали на него този избор му харесва, дали не му отърва повече да се изживява като жертва, мъченик и емоционално изпепелен... Но това пак си  е лично решение - дали ще се опиваш от "саможертвата" си да живееш по начин, който не ти допада, или ще промениш нещата.

# 18
И на някои пък, които им е смешно без също да са наясно някой дали пише високопарно и поетизирано или нещо реално от него преживяно.
Ще промениш непроменимото, ама друг път.

# 19
И на някои пък, които им е смешно без също да са наясно ...

Смешното в тези теми е, че всеки пише за собствените си болки. Дилемата на авторката може да е, че любимия мъж иска анален секс, например:
Здравейте!
Имам ситуация, в която нямам избор, трябва да правя нещо, което не ми е приятно.

но не, веднага трябва да се отиде в смисъла на живота, маските, театъра, и какво ли още не....
Да, смешно ми е. Винаги, когато се пише ангро, кой където си го сърби...

# 20
Има ли значение какъв конкретно е проблема на авторката? Пита какво всеки прави,когато се е чувствал без избор.
Ама ако не е подробно развяване на лични чаршафи, не е толко забавно, та все да се пита, ама кажи какво точно те мъчи , пък ние да помогнем.

А няма нужда да се конкретизира какви избори има, такива, че ти се иска по добре да си умрял, отколкото да си блъскаш главата между подобни избори. Ама когато пожара е в чужда къща и аз мога да се посмея и да им го обясня с лоша карма.  Wink

# 21
Че кво и е полезното на тая тема Joy
То така философски да си чешем езиците само...

# 22
Авторката пише,че иска да спре  да го мисли и премисля,да спре да си блъска главата...
Това ,според мен не значи проблем на живот и смърт...след като е възможно да го игнорираш...

А иначе  
Цитат
няма нужда да се конкретизира какви избори има,
е така,но в такъв случай темата е абсолютно безсмислена.
Половината ще й кажат "Избор винаги има!"
Другата половина, "Ами когато съдбата не ти остави избор?!"

Това като как точно ще й помогне?

# 23
Ако беше възможно да го игнорира - нямаше да пуска тема  Crazy
Значи проблем има. Ама никой не знае какъв е.

# 24
Здравейте!
Имам ситуация, в която нямам избор, трябва да правя нещо, което не ми е приятно.......Как да се примиря и да спра да го мисля...

Тя сама си казва,че иска да спре да го мисли...

Ако трябва да философстваме,на мен почти всеки ден ми се налага да правя нещо ужасно неприятно.И когато нямаш избор или кой да го свърши,просто го правиш.

Но така зададена темата...за мен е безсмислена.Затова ще я следя мълчешком...    Mr. Green
ако изобщо има продължение.

# 25
Е, то и за мен е безсмислена темата - просто е празна  Wink

# 26
Ако авторката иска ще си каже конкретни разяснения, няма нужда само да се подбута към това.
А дали има или няма полза от темата, тя ще си прецени.
Аз съм пускала изобщо не конкретно поднесени теми, в които съм намирала това,което ме е интересувало, така, че, нищо не се знае.

# 27
Да де, ама тя темата много хора я четат - и си казват мнението, както правим и ние Laughing

# 28
Да де, ама тя темата много хора я четат - и си казват мнението, както правим и ние Laughing

Ами нямаше нужда от четири поста все пак, за да кажеш, че ти е безсмислена темата, мисля че един стига за това.  Crazy
Верно, че не е толкова интересно като да се обсъжда кой гел е подходящ за анален секс, ама кво да се прави, на някои живота може и да им е по скучен.

# 29
Оооооооо, имало ли е такава тема, Божее, пак съм изпуснала  Outta Joint

Общи условия

Активация на акаунт