СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 907
  • 777
  •   1
Отговори
# 15
И аз да се запиша, страстите продължават...
Ние сме също в гранична група във всички градини, където бих сложила първо желание, най драстично е в едната - за 2 места са 50 деца. Иначе "рина" и "копая" в общината за ОДЗ 98 в Младост - чисто нова градина, а не искат да обявят нито 1 място за родените през 2009, уж е пълно, но не е ...
Иве стискам палци да ви приемат!!!

# 16
И аз да мога да следя  Rolling Eyes
Ние също сме все в гранична група, колкото и да въртя и суча... за съжаление нито една градина в Младост не е приела ДК "разлика м/у двете деца по-малко от 24 месеца", така че нещата няма да се променят към нас Sad А колко добре би ни дошло 0.1  Whistling само и само да се измъкнем от гранична група Simple Smile

# 17
  • София
Аз както да въртя и суча Алекс винаги е в граничната група. В едната градина са 2 места за гранична група, във 2ра е 1, в 3та има 7.
До 24ти има много време. Сигурно може и да изпадне от граничните групи.

# 18
Цоп и аз тук.
Надежда всяка тука оставете Crazy.

# 19
И вместо запис,да отговоря на въпрос от предната тема - директно от извора Mr. Green

Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2010-03-05 12:25:42 вашето запитване:
Здравейте,искам да ви попитам какво се прави в следният случай: За социален критерий са обявени 9 места,а за общ критерий 14.В социалната опашка има 4 деца,ако на останалите 5 места не се класират други "социални" деца,какво се прави с тези 5 свободни места.Добавят ли се към другите 14 места от общата група за първо класиране?

Нашият отговор:

Точно така, добавят се към останалите свободни места още за първо класиране.

# 20
Благодаря на всички ви  bouquet Обичам ви Heart Eyes
Сега ме е страх, че след като " социалните " места да бъдат дадени на останалите деца може да не се класират всички още на 24.4., макар че нямам идея какъв би бил смисъла да не се запълнят още тогава всички свободни места. Сложих на второ място филиал на градината, където не знам какви са условията, а и само едно-две момиченца има в близост в " списъка " и няма да се чувства комфортно. Моля ви, обяснете ми, ако не я запиша във филиала първата ни кандидатура ще отпадне ли за следващо класиране, като имате предвид, че вече имаме едно отказано записване в 58 ОДЗ в Кремиковци, поради наличието на коне и домашни любимци, свободно разхождащи се из двора на градината.

# 21
  • София
Здравейте, момичета!

Доста пропуснах от старата тема, но нямах възможност да я изчета цялата.

Та въпросът ми е: забелязвам, че в дз-тата, в които кандидатстваме едни и същи деца присъстват както на соц. опашка, така и на другата. Сигурна съм, че става въпрос за едни исъщи деца, защото ги познавам и знам имената /а и те са по-специфични/. Като едното дете е с К5 и в двете опашки е на първо място с 10 +. Въпросът ми е като са по соц. критерии не фигурират ли само в едната опашка?

# 22
За да не е запис, да си кажа, че ние във всичките си желания сме в гранична група и това дете трябва да е лудо късметлийче, за да влезе някъде! Wink

Oх, и ние сме така, а до 24.04.... Praynig

# 23
И аз да се запиша, страстите продължават...
Ние сме също в гранична група във всички градини, където бих сложила първо желание, най драстично е в едната - за 2 места са 50 деца. Иначе "рина" и "копая" в общината за ОДЗ 98 в Младост - чисто нова градина, а не искат да обявят нито 1 място за родените през 2009, уж е пълно, но не е ...
Иве стискам палци да ви приемат!!!

Няма да обявят места, защото приема беше края на миналата, но за тази година. А иначе директорката ми каза, че някои от групите все още не са сформирани, защото не можели да съберат достатъчно деца, но това не променя факта, че децата са записани.

В почти всички градини, за които сме кандидатствали ще попаднем в гранична група, ако ги поставя на първо желание. Обаче навсякъде шанса е минимален - по 40-50 деца за 5-6 места. До последно ще се чудя коя градина да сложа на първо желание. И мен ме е яд, че нито една градина в Младост не е приела допълнителен подкритерий местожителство или месторабота в района. Щяхме да имаме по-голям шанс.

# 24
  • София
И аз да мога да следя  Rolling Eyes
Ние също сме все в гранична група, колкото и да въртя и суча... за съжаление нито една градина в Младост не е приела ДК "разлика м/у двете деца по-малко от 24 месеца", така че нещата няма да се променят към нас Sad А колко добре би ни дошло 0.1  Whistling само и само да се измъкнем от гранична група Simple Smile
Има го приет този ДК в 28 ОДЗ- Ян Бибиян,Ако там те устройва.В това ОДЗ са приели и живеене на територията на Младост и работещи родители.

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 11:14 от aria_82

# 25
И аз да мога да следя  Rolling Eyes
Ние също сме все в гранична група, колкото и да въртя и суча... за съжаление нито една градина в Младост не е приела ДК "разлика м/у двете деца по-малко от 24 месеца", така че нещата няма да се променят към нас Sad А колко добре би ни дошло 0.1  Whistling само и само да се измъкнем от гранична група Simple Smile
Има го приет този ДК в 28 ОДЗ- Ян Бибиян,Ако там те устройва.В това ОДЗ са приели и живеене на територията на Младост и работещи родители.

В това ОДЗ има обявено само едно място за набор 2008.

# 26
В градината по първо желание за 4 места в гранична група се борят 34 деца със стандартните осем точки. Срамота! Как не ги е срам от системата да поставят условие да сме с платени осигуровки - за какво и кой? Иде ми да се отрека и от община, и от държава , и от все.
Къде го пише това за осигуровките? Каква е връзката нали осигуровките са към НОИ, а той какво общо има с общинския бюджет? Примерно платени местни данъци и такси, по- логично ми се струва, но осигуровки? Rolling Eyes

# 27
  • София
Момичета, пишете във формата за обратна връзка искане за видимост на поредността на желанията! Това ще бъде във страхотен плюс при изчисляване на реалните шансове и ще се ориентираме много по-лесно. Надявам се, че ако има повече подобни запитвания и молби, може да се размърдат и да направят нещо по въпроса.

# 28
  • София
И аз да мога да следя  Rolling Eyes
Ние също сме все в гранична група, колкото и да въртя и суча... за съжаление нито една градина в Младост не е приела ДК "разлика м/у двете деца по-малко от 24 месеца", така че нещата няма да се променят към нас Sad А колко добре би ни дошло 0.1  Whistling само и само да се измъкнем от гранична група Simple Smile

В това ОДЗ има обявено само едно място за набор 2008.
А да 2008 никакъв шанс за там.Еличка извинявай просто забравих с кой набор се борите за местенце.Няма го другаде този критерий за съжаление.

Момичета, пишете във формата за обратна връзка искане за видимост на поредността на желанията! Това ще бъде във страхотен плюс при изчисляване на реалните шансове и ще се ориентираме много по-лесно. Надявам се, че ако има повече подобни запитвания и молби, може да се размърдат и да направят нещо по въпроса.
Да и аз вчера апелирах за това, защото имат техническа възможност да въведът тази функционалност, но трябва да я съгласуват с "дирекция образование".
В градината по първо желание за 4 места в гранична група се борят 34 деца със стандартните осем точки. Срамота! Как не ги е срам от системата да поставят условие да сме с платени осигуровки - за какво и кой? Иде ми да се отрека и от община, и от държава , и от все.
Къде го пише това за осигуровките? Каква е връзката нали осигуровките са към НОИ, а той какво общо има с общинския бюджет? Примерно платени местни данъци и такси, по- логично ми се струва, но осигуровки? Rolling Eyes
Осигуровите са от значение ако се ползват точките за работещи родители.

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 14:20 от AnMary

# 29
Някъде по назад (незнам в тази или предишната тема) пишеше,че те имат готовност за това,просто разрешението трябва да дойде от СО мисля newsm78

Общи условия

Активация на акаунт