СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 907
  • 777
  •   1
Отговори
# 30
...
Осигуровите са от значение ако се ползват точките за работещи родители.

Да, разбрах те. На пръв поглед ми се стори несвързано, но явно така проверяват достоверността на "работещия".

# 31
  • София
Да де, аз вчера прочетох поста на Ариа   bouquet
Като имат възможност, да го направят! Мисълта ми беше, че трябва да предявим някакво желание това да се случи - те няма да се сетят сами да ни улеснят  Whistling

# 32
  • София
Да де, аз вчера прочетох поста на Ариа   bouquet
Като имат възможност, да го направят! Мисълта ми беше, че трябва да предявим някакво желание това да се случи - те няма да се сетят сами да ни улеснят  Whistling
Пак им писах, но наистина трябва малко по-голяма активност от наша страна, за да предприемат нещо реално.

# 33
От дирекция "Образование", не, по-скоро там от другата дирекция във връзка с ремонтите в детските градини ще отговарят ли някога пак? Че съм задала въпрос в ел. деловодство още през декември, уж трябва в 1-месечен срок да ми отговорят, но оттогава ни вопъл, ни стон...

# 34
  • София
Здравейте, момичета!

Доста пропуснах от старата тема, но нямах възможност да я изчета цялата.

Та въпросът ми е: забелязвам, че в дз-тата, в които кандидатстваме едни и същи деца присъстват както на соц. опашка, така и на другата. Сигурна съм, че става въпрос за едни исъщи деца, защото ги познавам и знам имената /а и те са по-специфични/. Като едното дете е с К5 и в двете опашки е на първо място с 10 +. Въпросът ми е като са по соц. критерии не фигурират ли само в едната опашка?

Здрасти, никой не ти е отг. или поне аз не видях, защото темата е надълго и на широко дискутирана в предната тема, накратко, децата, които имат социални критерии попадат в социалните ис опашки с всичките си точки и ги поставят и в несоциалните опашки, но без социалните им точки, т.е. близнаци в социалната с 10.1 т. и в несоциалната с 8.1 да кажем, ако те не се класират в социалните места на първия етап на първо класиране, участват наравно с несоциалните във втория етап на първо класиране, но с 8.1 т., а не с всичките 10.1, това ние не го виждаме, виждаме чак крайния резултат и това е краят на първо класиране като граничните групи имат и случайни номера вече, ако тези близнаци попаднат в гранична група с 8.1 т. и на тях им се дава случаен номер, после на 2ро класиране те си остават в общата опашка, ако не се класират, но са вече с 10.1 т. , т.е. пълният брой и така до края на всички класирания, а после и за текущите.

Бисе, благодаря за палците, стискам много палци и за вас с Мишката  Hug

Ами ние ще пишем за поредността на желанията, но те дали ще уведомят нужната дирекция, която трябва да вземе решението или да пишем по-добре до самата дирекция, която са посочили в отговора?

# 35
Аз още вчера писах по въпроса за виждането за класиране. Може би трябва да пишем до Дирекция Образование в СО??
Колкото до 98 ОДЗ - мисля, че местата до сега са за миналата година, просто обявиха прием по-късно, защото не смогнаха навреме да пуснат градината в експлоатация и би следвало за тази година да пуснат нови бройки /според мен/. Има едни стари данни в системата, че за 2009 са предвидени нови бройки - 1250 деца за 44 групи - ако разделим децата в група по равно следва, че за ОДЗ 98 се падат по 28 деца в 7 групи - 196 деца, а сега са 165.

# 36
  • София
Вместо запис да ви кажа, че на мейла жалба, който пуснах до столичен инспекторат с копие до Йорданка Фандъкова, все още нямам никакъв отговор- изобщо никаква реакция. А вече мина около седмица.
Мейлът беше с искане за проверка на 16 ОДЗ, тъй като са обявили само 2 места за набор 2007, а ще има 2 първи групи, т.е. поне 50 места, които посмъртно не могат да бъдат заети от 2 яслени групи (смесени с набор 2007 и 2008 в момента).
Явно ще трябва да се подава писмено до Дирекция Образование.

Тревожи ме и друго. Детето посещава чиста ясла и понеже навършва 3г. през първата половина на годината, трябва да го изпишат от яслата юни месец, а може да тръгне на градина най-рано септември, ако го приемат. Това е пълна недомислица. Има ли други в същата ситуация?

# 37
  • София
Няма смисъл да пишен до дирекция "образование", защото от тяхх ще чакаме една година отговор.Важното е Сирма да предложат на тях въвеждането на тази функционалност.
Бисе за 98 ОДЗ - яслените групи са запълнени в момента от набор 2008 и набор 2007.Когато набор 2007 се премести от септември в първа група не знам какво ще правят с местата, които те освобождават.Сега нямам спомен колко деца бяха приети от набор 2008-май 40, което си сформира 2 яслени групи.
Така бяха разпределени местата за 98 ОДЗ, което е много за две яслени групи и най-вероятно затова няма да има прием:
2008 г. - 40
2007 г. - 25+25
2006 г. - 50
2005 г. - 50

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 10:12 от aria_82

# 38
Да, много сме такива, които от 1 юни  Whistling.....

За Вихрогонче - още миналата година задавах въпроса на СО, какво ще се случи с освободените от филиалите помещения в блоковете, и специално за Вихрогонче.  Изобщо не ми отговориха. Със сигурност от миналия септември там няма деца. /в блок 46 на ул. Емине/

# 39
  • София
Писах и аз за поредността на желанията, пък ще видим какво ще отг., предполагам същото...

# 40
За поредността на желанията ще се опитаме да го вкараме за обсъждане в работна група другата седмица. Ако РГ вземе решение, СО нямат нищо против, а Сирма имат техническа готовност би трябвало да стане.

# 41
  • София
Здрасти, никой не ти е отг. или поне аз не видях, защото темата е надълго и на широко дискутирана в предната тема,

Много ти благодаря за отговора.  Hug Извинявам се, че питам обсъждани неща, четох назад в темата, но явно не съм стигнала до там.  Blush

Аз ще пусна запитване до исдог да обявят поредността на желанията. Иначе не виждам как ще се оправим. Дори и теорията на вероятностите няма да ни свърши работа в случая.  ooooh!

# 42
Ако има повече запитвани към Сирма може и те да го внесат в РГ. Но не съм сигурна че ще присъстват следващия път.

# 43
  • София, под Карлсон
Вместо запис- и аз изпратих запитване към Сирма  Mr. Green

# 44
  • София
За поредността на желанията ще се опитаме да го вкараме за обсъждане в работна група другата седмица. Ако РГ вземе решение, СО нямат нищо против, а Сирма имат техническа готовност би трябвало да стане.

благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт