СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 982
  • 777
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
Опитвам се да си отговоря на няколко въпроса относно документи при записване в детската градина. , но не мога,та ако някой знае или е минал по този път нека сподели:
1. "4.Удостоверение за настоящ адрес на Х - само ако адреса в поне една от личните карти на родителите не съвпада с този адрес. Адресът на местоживеене трябва да бъде в район: Х." Даде ама майката и бащата живеят разделени,майката не се води самотен родител,защото детето е припознато.Така адресите на родителите не съвпадат. Какво се прави в този случай? Настоящия адрес на майката,на детето и градината са едни и същи.
2. "9.Имунизационен паспорт",които го е виждал като книжка,не трябва ли да има печат от доктора? или само вписани ваксини?

# 346

2. "9.Имунизационен паспорт",които го е виждал като книжка,не трябва ли да има печат от доктора? или само вписани ваксини?

На последната страница на синята здравна книжка трябва да има вписани всички поставени ваксини + печати на лекаря. Достатъчно е да се ксерокопира тази страница от здравната книжка + първата страница с имената на детето.

# 347
  • София
Въпрос: какъв е смисълът от заявяване за кандидатстване в повече от 2, максимум 3 градини? Питам, защото нещо не ми се връзва защо децата с 10+ и 10 т., които при всички положения влизат, пишат толкова много градини, а децата със стандартните 8 т. е ясно, че ако не влязат на първо желание, то е абсурдно да се надяват да влязат по 2-то и т.н. желания?

# 348
Смисълът е да получиш от системата входящ номер с дата 24.04. и по този начин ще имате шанс при следващо класиране и при преподреждане на желанията от твоя страна, да сте наравно с децата, които имат същия брой точки! Ако градината се добави по-късно ще получите входящ номер с датата на добавяне и тогава ще бъдете най-отзад на опашката, независимо равния брой точки. Дано да съм обяснила ясно!

# 349
  • София, под Карлсон

На последната страница на синята здравна книжка трябва да има вписани всички поставени ваксини + печати на лекаря. Достатъчно е да се ксерокопира тази страница от здравната книжка + първата страница с имената на детето.

newsm78 Мммм, ами малкият няма такава синя здравна книжка, а само картон, в който педиатърката вписва кога каква ваксина му е сложила. Да разбирам ли, че ако ни приемат ще трябва да търся GP-то му да ми издава такава книжка и да вписваме и там ваксините???  newsm78

# 350
Така е, и аз миналата година бях против настоящите адреси, но...

Това, което си написала, само потвърждава тезата ми от минала година, че 1 работещ родител, с постоянен адрес в София, а другия, за майчинството, с постоянен адрес и месторабота, на "майната си", с извинение, имат по-големи шансове, в зависимост от кр-риите.

е сега ще те изядат с парцалите провинциалистите  Peace , а'иде да не си сама да се включа и аз  в подкрепа Mr. Green...

точно така нищо , че някои не искат да направят разлика с постоянен и настоящ адрес   Wink - които си живее постоянно в Сф си има постоянен адрес ( може да е от провинцията , но живее ли постоянно в София би трябвало и адреса да е постоянен) ,а... които не -  си има настоящ тук ,а  утре там  и т. н ., а постоянния му е на "майната си", с извинение ,както се изказа ти ,но не искам да влизам в подробности и да давам примери ,които са ясни на всички , защото пак ще стане спор.
С други думи казано би трябвало в Сф да имат предимство живущите тук с постоянен адрес , а не с настоящ ( временен) ... аз също може да съм от провинцията примерно , Но щом решавам да живея в София със семейството си и да ползвам благата на този град ( в случая ДГ ) за детето си ... щом тук работя ...е ...ще си направя труда да си сменя И адреса ПО ЛИЧНА КАРТА ... в противен случай да ме извинявате много ама да си в Джурово (с постоянен адрес)  и да ми претендираш тук в София за ДГ ми е меко казано нагличко  Mr. Green - лично мнение и с него никой не искам да обидя   bouquet .

Хората от провинцията, намерили постоянна работа и препитание в София за семействата си, но живеещи на свободен наем, също ли ще сметнеш за нагли да искат децата им да ходят на ДЗ докато те се трудят, плащат данъци и прочие? Знаеш ли какво е да живееш на свободен наем от години - на главата ти постоянно виси въпроса с несигурността в наемните отношения и честата нужда от смяна на квартирата. Е, тези хора, въпреки желанието си да имат постоянен адрес в София, ситуацията не им го предлага. Само не казвай, че при всяка смяна на квартирата е редно да си сменят и адреса по лична карта (защото в личната акарта е посочен точния адрес с квартал, улица, блок, вход, апартамент).
И в предишните дискусии по тоя въпрос изказах мнение, че виждането ти има дъх на комунизъм...

# 351
Смисълът е да получиш от системата входящ номер с дата 24.04. и по този начин ще имате шанс при следващо класиране и при преподреждане на желанията от твоя страна, да сте наравно с децата, които имат същия брой точки! Ако градината се добави по-късно ще получите входящ номер с датата на добавяне и тогава ще бъдете най-отзад на опашката, независимо равния брой точки. Дано да съм обяснила ясно!
Да.
И освен това. смисълът е и в това, че всеки се надява на отваряне на свободни места в последствие след първите класации за местата от септемри. Като начало в дадено ДЗ може приемът да е нулев или почти нулев, но никой не ти гарантива, че по-нататък текущо няма да се отворят места.
И също, списъците до последно ще са отворени за размествания. Дори да си с 10 точки, пак нямаш гаранция, че с последния момент няма да се намерят деца с по-висок бал от твоя, и ако до момента влизането ти е било сигурно, то изведнъж "гаранцията" ти да иде по дяволите.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 10:48 от sisislava

# 352
има ли някъде примерен текст за молба за продължаване в същото ОДЗ?

# 353
Така е, и аз миналата година бях против настоящите адреси, но...
Хората от провинцията, намерили постоянна работа и препитание в София за семействата си, но живеещи на свободен наем, също ли ще сметнеш за нагли да искат децата им да ходят на ДЗ докато те се трудят, плащат данъци и прочие? Знаеш ли какво е да живееш на свободен наем от години - на главата ти постоянно виси въпроса с несигурността в наемните отношения и честата нужда от смяна на квартирата. Е, тези хора, въпреки желанието си да имат постоянен адрес в София, ситуацията не им го предлага. Само не казвай, че при всяка смяна на квартирата е редно да си сменят и адреса по лична карта (защото в личната акарта е посочен точния адрес с квартал, улица, блок, вход, апартамент).
И в предишните дискусии по тоя въпрос изказах мнение, че виждането ти има дъх на комунизъм...

Да ме прощаваш, но не виждам какъв е проблемът да отидеш и да се регистрираш, независимо дали си на квартира, или на хотел.

# 354
Правя някой уочнения и да считам казуса за приключен. Аз живея в "Триадица" и за района има общо 18 места. В "Красно село" всички ДГ имат критерия "Местожителство в адм-я район", с иклщчение на ОДЗ "Таврия". Най-удобния район до "Триадица" е "Красно село". И ето как стоят нещата: всички деца от КС имат равни шансове с нашите от Тр., защото великите ПС в нашия район не са приели кр-я за местожителство в административния район. В същото време, децата от Тр. не могат да си мечтатят даже за ДГ в КС, защотовинаги са с 0,1 т. назад. Какво трябва да се направи? Да се регистрирам на фалшиф адрес за настоящ адрес в КС, за да мога да кандидатствам? Е, затова стават тук препирни - великите ПС си правят каквото си искат, а ние се джафкаме!

# 355
Я вижте какво се е случило във Вихрогонче - днес отново места са събрани, т.е. филиалът е с 0-лев прием, а Вихрогонче - Не филиал е с 48 места!

# 356
  • Sofia

newsm78 Мммм, ами малкият няма такава синя здравна книжка, а само картон, в който педиатърката вписва кога каква ваксина му е сложила. Да разбирам ли, че ако ни приемат ще трябва да търся GP-то му да ми издава такава книжка и да вписваме и там ваксините???  newsm78
Картона, синята книжка и имунизационния паспорт са три различни по форма документи,информацията в тях се препокрива,но в случая се иска имунизациоенен паспорт.
Който по принцип е хубаво да си имате.
Така ето отговора от ИСОДГ: Необходимо е да посочите адреса, на който живее детето. Ако този адрес фигурира в поне една от личните карти на родителите, няма нужда да предоставяте удостоверение за настоящ адрес. Имунизационният паспорт се попълва и подпечатва от педиатъра на детето. 

# 357
Мисля, че всяко ОДЗ си определя начина да изявяване желанието за продължаване в същото заведение  - важното е все пак желанието да е изразено писмено и да е подписано родителя.

# 358
Мисля, че всяко ОДЗ си определя начина да изявяване желанието за продължаване в същото заведение  - важното е все пак желанието да е изразено писмено и да е подписано родителя.
  bouquet  bouquet  bouquet
мерси много

# 359

Да ме прощаваш, но не виждам какъв е проблемът да отидеш и да се регистрираш, независимо дали си на квартира, или на хотел.

Дай ми пример за поне една община дето ще ми позволи да се регистрирам с постоянен адрес - адрес в хотел!
И проблем е постоянната смяна на постоянния адрес при всяка смяна на квартирата - дори мисля, че в общината се искат мотиви за посочване именно конкретния адрес ЗА ПОСТОЯНЕН. Смяташ  ли, че СРОЧЕН договор за наем, би бил одобрен за ПОСТОЯННЕН адрес на живеене? (А едва ли са много "лудите" собственици, дето да ти подпишат безсрочен договор за наем и без клаузи за прекратяване на същия!)

Общи условия

Активация на акаунт