СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 891
  • 777
  •   1
Отговори
# 720
Детето е единствено на семейството и мислех,че не знам нещо по правилника за прием,но вече ми става още по-любопитно.

Родител с инвалидност. Понякога не им личи на хората, а и не го афишират публично.

Ако е заявено нещо некоректно, при записване ще го върнат. И да има вратички за прием те не са толкоз нескопосани, защото директорите много добре знаят че децата с много точки се дебнат по опашките и не биха си позволили да си затворят очите. Можете да пишете в обратна връзка да предупредят директорката за въпросното дете със съмнителен брой точки.

# 721
  • София, под Карлсон
Добро утро Simple Smile

Вие виждате ли списъците с чакащите в системата, защото аз не?  newsm78

# 722
Какво означава социална опашка?
Ние сме тридетно семейство с 10.1 т.

# 723
Oше не се виждат списъците Rolling Eyes
Катюнгелче, погледнато реално и ние имаме шанс - засега се борим 6 деца за 5 места. Но това не променя факта, че едно от тези 6 деца ще отпадне, както и всички останали от опашката след нас. Аз лично бих протестирала срещу обявяването на толкова неоправдано малко места в много ОДЗ-та и липсата на каквото и да е обяснение по въпроса. Защото съм убедена, че ако беше обявен реалния брой места, щях да спя спокойно още от 01.03, а не да си троша нервите и постоянно да смятам и пресмятам.
Peace Отиваме ли тази събота пред общината ? Писах дори до инспектората за една градина, където над 70 деца напускат предучилищната група, а са обявили 22 свободни места, отговор вече един месец-няма.

# 724
  • София
Oше не се виждат списъците Rolling Eyes
Катюнгелче, погледнато реално и ние имаме шанс - засега се борим 6 деца за 5 места. Но това не променя факта, че едно от тези 6 деца ще отпадне, както и всички останали от опашката след нас. Аз лично бих протестирала срещу обявяването на толкова неоправдано малко места в много ОДЗ-та и липсата на каквото и да е обяснение по въпроса. Защото съм убедена, че ако беше обявен реалния брой места, щях да спя спокойно още от 01.03, а не да си троша нервите и постоянно да смятам и пресмятам.
Peace Отиваме ли тази събота пред общината ? Писах дори до инспектората за една градина, където над 70 деца напускат предучилищната група, а са обявили 22 свободни места, отговор вече един месец-няма.
В събота изобщо никой няма да ни обърне внимание, а през седмицата няма как да се съберем.
Ами има една опашка с деца по социални критерии и една обща опашка, къдете същите деца присъстват, но с точките си без социлните критерии.

# 725
Социални критерии
Критерий    Точки    
СК6. Деца-сираци – 6 т.    0    
СК7. Деца-полусираци – 3 т.    0    
СК8. Деца, на които поне един член на семейството е с трайно намалена работоспособност 71 % до 100 % - 3 т.    0    
СК9. Дете с неизвестен родител или с родител с отнети родителски права – 3 т.    0    
СК10. Дете, настанено за отглеждане в приемно семейство или семейство на роднини и близки по чл. 26 от Закона за закрила на детето – 3 т.    0    
СК11. Деца в риск, съгласно определението по §1, т. 11, букви „б” и „в” от Закона за закрила на детето – 3 т.    0    
СК12. Деца от многодетни семейства с три и повече деца от едно домакинство – 2 т.    0    Изчислява се автоматично
СК13. Деца-близнаци - 2 т.

# 726
  • Банкя
Социалната опашка на първи етап от първото класиране се бори за 40% от местата. Самите списъци са разделени на 2 и условно лявата (надписана е) е за деца, които имат точки и по социални критерии. Peace

# 727

В събота изобщо никой няма да ни обърне внимание, а през седмицата няма как да се съберем.

Наистина е по-добре да е през седмицата. Ако искате, може да пуснем отделна тема и да видим колко хора биха дошли (за да разберем има ли смисъл да предприемем нещо).

# 728
Много ви благодаря за разяснението на понятието социална опашкаbouquet

# 729
  • Банкя
Списъците пак са видими. Peace

# 730
  • София
Родител с инвалидност. Понякога не им личи на хората, а и не го афишират публично.

Ако е заявено нещо некоректно, при записване ще го върнат. И да има вратички за прием те не са толкоз нескопосани, защото директорите много добре знаят че децата с много точки се дебнат по опашките и не биха си позволили да си затв
Това за родител с инвалидност е при социалните.
А за другото,което си написала дано да е вярно и всички да са честни.Лошото е,че се съмнявам. Tired

# 731
  • Банкя

Ако е заявено нещо некоректно, при записване ще го върнат. И да има вратички за прием те не са толкоз нескопосани, защото директорите много добре знаят че децата с много точки се дебнат по опашките и не биха си позволили да си затв
А за другото,което си написала дано да е вярно и всички да са честни.Лошото е,че се съмнявам. Tired
Ако въпросното дете не е в социалната опашка, а има над 10 точки, значи има К4, тоест родител/баба работи в ДЗ. Може този факт да не ти е известен, защото бабата например е започнала наскоро работа, а може и да имат намерение да излъжат някакси... Thinking

# 732
Аз бих дошла и през седмицата, но ми се ще да изчакаме първото класиране, освен ако не набъбнат чакащите осезаемо.

# 733

Ако въпросното дете не е в социалната опашка, а има над 10 точки, значи има К4, тоест родител/баба работи в ДЗ. Може този факт да не ти е известен, защото бабата например е започнала наскоро работа, а може и да имат намерение да излъжат някакси... Thinking

Или са заявили лелята каквито миналогодишни случки имаше. Ако е неправомерно заявено К4 няма да мине при директор. Миналата година лелите не бяха уважени на доста места. Още по-малък е шансът ако родителите смятат да стигнат до директора и там да се "разберат" на четири очи. Миналата година също имаше такива случаи.

Ако някой прави нещо, няма да го направи по този начин. И директор също няма да си заложи главата защото поне е ясно че първите приеми децата се следят под лупа по опашките.

# 734
Искам да попитам някой знае ли,към кого трябва да се обърнем . Има едно дете което знам със сигурност ,че посещава ДГ а още  фигурира в системата ..???

Общи условия

Активация на акаунт